Hoppa till sidans innehåll

Kils AIK 2: Storseger mot Deje IK

03 AUG 2017 21:46
Kils AIK besegrade Deje IK med 8-3 (4-1) efter mål av Viktor Skoog (2), Robin Svensson (2), Peter Lundqvist, Josef Hallquist, Johan Andersson och Fredrik Johannesson.
  • Uppdaterad: 03 AUG 2017 23:02

Kils AIK 2 hade en skakig inledning av serien men har inte förlorat sedan den 21 maj. Deje IK var den åttonde förlustfria matchen i följd och den sjätte trepoängaren.

Det totala antalet spelare som lirat fotboll i Kils AIK 2 närmar sig 50 och under torsdagskvällen "årsdebuterade" Buba Conteh, Peter Lundqvist och nyförvärvet Viktor Skoog.

Visst jagade Kils AIK revansch efter förlusten på Älvkroksvallen i seriens andra omgång men anledningen till att mer eller mindre tongivande spelare från representationslaget i de senaste två matcherna spelat i utvecklingslaget handlar i första hand inte om att nå resultat.

Nämnda anfallsduon kommer precis som flera andra spelare från skadebekymmer och var i jakt på matchform och svar på att rehaben gjort sitt. Otacksamt för motståndarna Deje och det är lätt att känna sympati med upplägget med utvecklingslag till lag i högre divisioner.

Men för Kils AIK - två olika lag i en tabell men samma lag i omklädningsrummet - passar det utmärkt att ge speltid till spelare som behöver matchtempo efter skador men också bra möjligheter att utbilda spelare på väg uppåt. Och att spela med spelare som varit med högre upp genom åren är också ett bra sätt att utbilda unga killar.

Kils AIK 2 gjorde också sin spelmässigt bästa match för säsongen där konstruktiv fotboll anammades där avgörande passningarna inte kom i inledningen av ett anfall utan efter långa sekvenser av bollrull, spelvändningar och tillbakaspel. 

Det var dock gästerna som gjorde 0-1 på ett friläge i matchupptakten innan Kils AIK gjorde fyra raka innan halvtidsvilan. Viktor Skoog ordnade kvitteringen från nära efter att Peter Lundqvists avslut räddats.

2-1 slog Fredrik Johannesson in, framspelad av Lundqvist på spelhumör innan samma Lundqvist slog en hörna till Skoog som nådde högst och nickade in det tredje. Skoog, med ett härligt tempo, aggressivitet, första-touch och en bra blick för spelet kommer bidra med kvalité vi stundtals har saknat under höstsäsongen.

Innermittfältaren Johannesson sjönk ofta ned mellan mittbackarna i speluppbyggnaden med den domino-effekten att mittbackarna blev yttrar och ytterbackarna kunde avancera. Under längre sekvenser i den första halvleken stod ytterbackarna både för bredd och offensivt djup vilket kräver självförtroende och god bollvård.

I ett sådant anfall fick Kasper Huatorpet bollen på från sin ytterkant - "Harriets" inlägg nådde Josef Hallquist som i luften volley-sköt in 4-1 vilket också kändes som ridå i kampen. 

Den andra halvleken såg sex mål - det första slog skyttekungen Robin Svensson, idag innermittfältare, in med ett placerat avslut utanför straffområdet. 

Sedan avlöste drömmålen varandra där Deje IK stod för det första - en kort hörna och ett avslut utanför straffområdet, närmare kortlinjen än straffpunkten, knallades bollen in i krysset bakom en chanslös Casper Nyström i målet. Nyström, som med fina fötter ofta spelade igång spelet i motsats till att slunga iväg den, hade en minst sagt otacksam kväll. Lite att göra men ändå tre insläppta mål som den unge burväktaren inte kunde göra något åt - en riktigt vass räddning noterades dock i andra halvlek.

Deje-målvakten hade det tuffare men kan trots åtta mål bakåt se tillbaka på en bra match. Men mot Robin Svenssons nästa mål var han chanslös - och antagligen hade hela världens samlade målvaktskår varit det samma. Efter att ytterbacken Vikman, alltid på offensiva utflykter, slagit bollen snett inåt bakåt stormade Svensson fram och på halvvolley krutade han in bollen i krysset. Mumma!

Detta var Svenssons nionde mål för säsongen och inte sedan 2011 har någon spelare gjort fler i Kils AIK 2 även om det är en bit till Erik Sälgeback 21 baljor från det året. För full statistik för de båda seniorlagen klickar du här.

Tyvärr fick skyttekungen kliva av matchen en stund senare med en illa skadad arm efter att ha blivit ryckt i den samma på väg framåt. I skrivande stund sitter han på akutrummet och vi hoppas att det kommer visa sig lindrigt. 

Detta referat liknar mest en uppräkning av mål men vi har några kvar att avverka. Peter Lundqvist, med tre målgivande framspelningar, fick sätta nästa efter att Huatorpet och "Jofa" samspelat på kanten innan vi kommit fram till åttonde målet. 

Han bad om ett helt stycke i detta referat och det ska han få. Johan Andersson, vars säsong hittills varit styckad av skador, skulle nämligen göra ett lika sällsynt som vackert fotbollsmål. Inbytte Jesper Svensson spelade kort till ytterbacken som från långt håll från sin vänsterkant vände upp och pangade in bollen i ännu ett nött kryss. Få har också firat ett lags åttonde mål i en match mer där publiken bjöds på ett sälhopp på den blöta mattan.

Få spelare har förtjänat ett mål mer efter en säsong med ständiga skadebekymmer vilken varvats med träningscykel och spel i en ond spiral. Men nu verkar 18-åringen som förutom att vara en hyvens grabb och duktig fotbollsspelare också alltid ordnar kaffet till varje träning. Härligt Johan!

Deje IK rundade av kvällen med sitt tredje mål på tilläggstid vilket gav slutresultatet 8-3. Åtta mål, fem olika målskyttar och därtill hela nio spelare som stod för poäng. Det är lätt att hylla de sista fötterna på varje mål men spelet grundlas utan tvekan bakifrån där mittbackarna Tim Andersson och Marcus Schmidt var ursprunget till de flesta.

Efter två matcher på fyra dagar väntar nu välbehövliga tio dagars vila för Kils AIK 2 innan Edsvalla IF gästar Sannerudsvallen. Förhoppningsvis väntar ny revansch då efter att KAIK den gången snöpligt tappade tvåmålsledning till 3-3 i andra halvlek. Men Edsvalla, som luggat samtliga fyra topplag på poäng, vill säkert annorlunda.

Innan dess väntar seriespel i division 4 för Kils AIK som åker upp till Torsby IF. Avspark är 18:00 nu till söndag och kanske är det fler fordon än KAIK-bussen som gör resan norrut.

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info