Hoppa till sidans innehåll

Kils AIK 2: Tre poäng mot serieledarna

18 JUN 2017 19:16
Kils AIK 2 tog en tung skalp genom att besegra IF Nyedshov med 3-2 (1-0) efter mål av Robin Svensson (2) och Jesper Svensson.
  • Uppdaterad: 25 JUN 2017 22:29

De tre poängen innebar samtidigt att utvecklingslaget tog sin tredje raka seger efter en knackig inledning av säsongen där förlusten mot seriejumbon Deje IK kändes kanske allra tuffast.

3-2 och ett litet segertåg är bra samtidigt som Jason Gilbert understryker att ambitionen inte är att slåss om förstaplatsen. En plats man ändå bara är två poäng från efter att Nyedshov slagits tillbaka.

Härligt graaabbar! (Foto: Krister Nilsson).

Det var annars ett idel "namnkunnigt" lag som Kils AIK 2 kunde ställa på benen där flera spelare fått känna på spel i division 4 den här säsongen. Men det är också en av de utmaningar som ett utvecklingslag alltid står inför - med Marcus Schmidt och Oscar Lidström som ersättare idag klev Kils AIK 2 över 40-gränsen på antal spelare som matchats under säsongens åtta matcher.

Kasper Huatorpet med ett djupt andetag. (Foto: Krister Nilsson).

Kontinuiteten har alltså varit mindre genomgående men det är också ett trevligt scenario att tillhöra en seniorförening där så många spelare vill lira fotboll. Även om det naturligtvis påverkar hur sammanspelt ett lag vilket lyste igenom i en mindre välspelad match där finkostymen ersattes av blåstället.

Ett haussat Nyedshov har tagit sexan med storm - med över 300 huvuden på några av deras hemmamatcher är det en frisk fläkt i hela fotbollsvärmland. Ett imponerande följe gjorde även resan västerut till Kil vilket livade upp stämningen ordentligt - härligt!

Apropå publik är det där med fotboll spännande. Fast mellan anhängare till båda fotbollsföreningarna var det intressant att höra hur båda sidor ansåg att det andra mest spelade långbollar och brunkarfotboll. Sanningen låg nog någonstans mittemellan i en match där båda lagen skapade de flesta av sina chanser på ett rakt och längre djupledsspel.

I en chansfattig första halvlek gjorde Robin Svensson 1-0 på just en sådan boll slagen av Tim Andersson. Rivig och stark vann Svensson de flesta sådana dueller i man-man-situationer och så också den gången där avslutet satt lågt och mellan stolparna. Innan halvleken var till ända hade Nyedshov också vaskat fram en farlig målchans där en tilltrasslad situation framför mål avslutades med ett avslut över mål i fritt läge.

Robin Svensson stångar sig fram för ledningsmål. (Foto: Krister Nilsson)

Desto mer hände i upptakten av den andra halvleken där dryga tio minuter såg mer underhållning än övriga matchen sammanräknat. Gästerna utnyttjade en kommunikationsmiss i de bakre leden och kunde slå in bollen i ett öppet mål innan laget också tog ledningen kort därefter. Målet var en av matchens behållningar där målskytten vek in från kanten och i hörnet av straffområdet borrade in den i bortre krysset.

Momentum tillhörde de gulklädda men Kil slet sig tillbaka. Framför allt dribblade Johan Jonsson tillbaka laget i matchen efter att lekfullt klivit förbi ett koppel av motståndare och frispelat Jesper Svensson som fri i djupled inte behövde mer än ett tillslag för att göra sitt tredje mål för säsongen.

Överlyckliga Kils-killar efter Jesper Svenssons kvitteringsmål. (Foto: Krister Nilsson).

Matchen blev ryckigare och hetare där domaren hade mycket att stå i - så också de många "extradomare" på plats runt Sannerudsvallens b-plan. Robin Svensson, ständigt ett hot i djupled, lyckades med en konstspark felvänd utanför straffområdet där målvakten gjorde en strålande räddning. Också Zlatan Hazbic kom nära - en gång låg bollen i mål men då blev han avblåst för som jag förstod det för tufft spel. Fotografen fick med hela duellen i en bildserie - ta en titt i bildarkivet och bilda er en egen uppfattning.

Målet som aldrig blev... (Foto: Krister Nilsson)

De rödklädda fick mer och mer boll ju längre halvleken spelades men spelvändningarna på den lilla planen var få - när de gjordes hotade laget högre upp i banan och när laget blev av med bollen hotade istället gästerna. Mitt minne är selektivt men åtminstone en chans stack ut där Kil tappat boll utanför eget straffområde och ånyo en Nyedshov-spelare missade ett öppet mål efter inspel på bortre stolpen. Pust.

Matchen skulle få ett mål till men det lät vänta på sig. Med en av de sista sparkarna i matchen uppfattade Viktor Hultman spelet strålande och friställde med en snabbt slagen frispark att Robin Svensson gick i djupled. Skyttekungen avslutade mellan benen på målvakten och gav därmed laget alla tre poängen. Svenssons sjunde mål för säsongen vilket tog honom förbi Zlatan Hazbic (6) men också närmare den totala skytteligaledaren i division 6 södra. För hela truppstatistiken i division 4 och division 6 klickar du här.

Sammantaget en stark krigarinsats i en typisk match i division 6 - i den kvävande värmen var det svängdörrar på bytena där bortalaget använde sig av något som närmast liknade hockeybyten och vem kan klandra dem när det är tillåtet. Kils AIK gjorde sina byten framför allt på mittbackarna där mittbacksparet Johan Sandström och Fredrik Johannesson med krämpor och trötthet båda blev utbytta och inbytta.

Smärtan fanns där från fler men killarna bet ihop och tog med hjärta och fysik alltså tre fina poäng att lägga till tabellen. Nästa chans att erövra fler poäng är schemalagt till nästa torsdag men där har motståndarna FBK 3 uttryckt en önskan om att flytta matchen. Återstår alltså att se när den spelas.

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info