Hoppa till sidans innehåll

Kils AIK vägrar förlora...

05 JUN 2016 18:32
...men har samtidigt förtvivlat svårt att vinna efter att laget för tredje matchen i följd kryssat. Denna gång mot Svanskogs IF i en match som slutade 2-2 (1-2).
  • Skapad: 05 JUN 2016 18:32

Kils AIK kom till spel med en del förändringar från i onsdagens match. Fem spelare från den matchen var indisponibla på grund av skador, sjukdom och resor vilket gav nya killar chansen att visa vad de kan. Saknades gjorde några sedan tidigare men så är det i alla lag och för dagens motståndare var det säkert inte annorlunda. Tillbaka var dock Olle Härdelin som gjort botgöring för sina tre gula.

 

3889

 

En av de som var nya i truppen var Erik Sälgeback som gjorde årets första start men det är kanske Johan Andersson som kommer komma ihåg matchen bäst - matchen var 16-åringens första i representationslaget efter en formstark säsong hittills i Kils AIK 2. Om tonåringen hade nerver var en tanke som cirkulerade men efter att högerförsvararen med sina första tillslag dribblade sin motståndare slogs de snabbt undan...

 

DSC_4829

Idel stora KAIK-profiler fångade på samma bild. (Foto: Krister Nilsson)

 

På andra sidan planen stod nykomlingen Svanskogs IF som imponerat stort med en delad förstaplats efter sju spelade omgångar. Redan från avspark visade gästerna att detta inte är några tillfälligheter och i matchens andra minut fick Adam Modén vittja sitt nät efter att ett inlägg från vänsterkanten nickades in, lite väl nära och enkelt såg det ut från sidan.

 

Minnena från ett tidigt baklängesmål i Örnen sköljde över oss men då som idag replikerade Kils AIK ganska snabbt. Och då som nu var det Fredrik Johannesson som gjorde kvitteringsmålet efter att 22-åringen med pannan fullkomligen dundrade in bollen i krysset på Fredrik Vikmans fina inlägg. Fredrik gjorde återigen mål framför sin från Borås tillresta familj vilket han också hade på känn innan. Om det ligger något i detta är jag den första att skramla till familjens bensinpengar resten av säsongen.

 

DSC_4760

Kils AIK firar Fredrik Johannessons kvitteringsmål. (Foto: Krister Nilsson)

 

Kil hittade i jämförelse med matchen mot Grums oftare ytan bakom motståndarnas mittfält och kunde högre upp i banan iscensätta sina anfallsförsök. Detta var en punkt vi gärna hade velat utnyttja oftare i en första halvlek där bollarna lite för ofta slogs i djupled och med vindens hjälp eller en alert målvakt ofta rann ut i sanden.

 

En sådan passning i "hålet" hittade in till "Sälen" som bryskt tacklades ner - 24-åringen var fort uppe på benen och slog frisparken kvickt mot en framstormande Johan Jonsson - några meter från mål gick dock 15-åringens skott hårfint utanför.

 

DSC_4769

Sälen i en av många tuffa kamper om boll. (Foto: Krister Nilsson).

 

Inte många minuter senare skulle dock bollen ligga i nätet - men inte i Svanskogs kasse utan i Kils. Efter ovanlig okoncentration och obeslutsamhet i Kils backlinje, där bollen borde försvunnit flera gånger, fick en påpasslig anfallare i Svanskog helt plötsligt bollen framför sina fötter och gjorde inte några misstag. 

 

Kils AIK har varit mycket bortskämda med ett resolut och fokuserat försvarsspel under säsongen hittills men någon gång händer även motsatsen. En situations oförmåga framför eget mål lägger sig lite mer på näthinnan än oförmåga framför det andra vilket är försvarares vardag - laget tacklade dock denna skakiga start på ett fint sätt och försvarsspelet såg därefter ut mer som det har gjort tidigare.

 

Kvitteringen kunde ha kommit strax därefter då Johan Jonsson slugt hittade ytan i djupled även denna gång, framspelad av Johan Sandström, men även detta avslut gick strax utanför från bra läge i straffområdet. En stund senare sökte sig Kim från vänsterkant in centralt och avslutade ett välriktat skott som målvakten dock inte hade några problem att klara.

 

Innan domaren blåste i pipan för halvtid kunde det istället dock blivit ett tredje mål för gästerna då en Kils-försvarare i en trängd situation nickade bollen i överkant av sin egen ribba. Pust...

 

Halvtidsvila och underläge för första gången i år. Det lyste av besvikelse i grabbarnas ögon men fortsättningen av matchen var vår chans att definiera oss som lag - är vi spelare som viker ner oss eller lyfter både oss själva och andra i motgång?

 

DSC_4802

Kapten Frick. (Foto: Krister Nilsson)

 

Kils AIK valde definitivt den andra vägen och klev in i en andra halvlek som krigare. Men också en andra halvlek vars första chans kom från Svanskogs fötter. Ett knallhårt skott utanför straffområdet som träffade överliggaren kunde spolierat aftonen men Kil höll sig kvar i matchen.

 

I andra akten kändes Kil mer alerta och än mer beslutsamma om att inte låta detta gå ur våra händer. Hemmalaget hade ett stort bollinnehav mot gäster som fredade sitt mål men som också blev tröttare och tröttare ju längre de gjorde det. Anförda av åldermännen Stefan Persson och Magnus Jansson framför en backlinje som gjorde saker både rejält och okomplicerat är det dock en tuff nöt att knäcka för alla lag i serien - att de har ett yrväder med bollkontroll i Jacob Wolfbrandt längst fram gör inte saken lättare.

 

DSC_4817

Viktor Hultman, en av dagens största krigare på mitten, bredvid debutanten Johan Andersson. (Foto: Krister Nilsson)

 

Chanser skapades och chanser gick om intet. Kim Engdahl blev frispelad men från läge långt ut till höger i straffområdet gick skottet vid sidan av målställningen - skottet blev 17-åringens sista aktion i matchen då han byttes in mot återvändaren Buba Conteh.

 

DSC_4836

Kim Engdahl med boll...

 

DSC_4841

Och Kim med avslut...

 

DSC_4844

Tillbaka i KAIK! (Foto: Krister Nilsson)

 

Johan Jonsson visade prov på att han är ett hot man inte kan nonchalera när han två gånger kom till avslut utanför straffområdet - på det andra fick ynglingen en bra träff med vristen - ett skott som var hårdare än det var placerat och målvakten kunde enkelt rädda. Fina lägen för Jonsson även i dagens match vars tankar bör kretsa runt att han kommer till lägen - målen de kommer framöver!

 

Bästa målchansen i vad som tycktes vara en kavalkad (jag har lärt mig att olika lags sympatisörer ser saker annorlunda) skulle dock Erik Sälgeback få. "Sälen", som slet på bra som anfallare under matchen, fick en bra passning av Buba Conteh och fintade ned sin försvarare och med en basketspelares längd från mål skulle han bara lägga in den...men bollen gick utanför. 

 

DSC_4778

Olle Härdelin och Johan Jonsson. (Foto: Krister Nilsson)

 

Där och då kändes det som att det inte skulle gå. Ett skickligt Svanskog fick tiden att gå och lite väl snabbt var det bara tilläggsminuterna kvar. I efterhand kändes det dock som om manuset var skrivet på förhand. För i 93:e minuten kvitterade Kils AIK efter att pigga inhopparen Josef "Jofa" Hallqvists låga inlägg nådde återvändaren Buba Conteh som från någon meter dunkade upp bollen i taket. Hans glädje över att vara tillbaka och bidra till laget och med sina nygamla lagkamrater gick inte att ta miste på.

 

Underbara scener och en syn vi gärna ser oftare, oavsett målskytt. Inte många sparkar efter målet blåste också domaren av och kvitteringen kändes mer än rättvis.

 

DSC_4897

Bubas kvitteringsmål! (Foto: Krister Nilsson)

 

DSC_4901

 

DSC_4905

DSC_4913

 

Kils AIK har svårt att vinna, trots bollövertag och en uppsjö av målchanser. Två lite väl enkla mål bakåt är sådant som händer - så även att fina chanser inte hamnar i mål och Kil behöver förbättra sin förmåga framför mål för att kunna bärga fler trepoängare framöver.

 

Men Kils AIK vägrar att förlora. Trots tidiga underlägen är moralen och lagkänslan stark i detta lag och med ett kvitteringsmål i 93:e minuten - oavsett tidigare matchbild - är något även den mest svårflörtade tränare får ta med ett leende på läpparna.

 

Närmaste chans att ta en trepoängare är nu till lördag då laget reser mot Sörby IK. Matchstart 15:00. 

 

DSC_4775

 

DSC_4791

 

DSC_4810

 

DSC_4792

 

DSC_4878

 

DSC_4864

 

DSC_4927

 

DSC_4887

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info