Hoppa till sidans innehåll

Kontraktet säkrades på Örsholmen

30 SEP 2017 17:14
Under odramatiska former spelade Kils AIK 0-0 borta mot FBK 2 i en match som chansmässigt tillhörde gästerna.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2017 11:07

Kontraktet säkrades - och mer därtill då Kils AIK efter 0-0 till slut hamnade på en sjätteplats i den jämna serien. Om matchen spelats i serielunken hade vi klivit av konstgräset besvikna efter ett övertag i kvalificerade målchanser men nu fanns där bara lättnad och glädje efteråt.

Fler bilder än de som publiceras här finns att hitta under fliken Foton 2006-2017. Sammanlagt ligger nästan 700 bilder från säsongens matcher där - samtliga plåtade av Krister Nilsson som fanns på plats på över trettio matcher under säsongen.

Kils AIK gjorde 37 mål under säsongen och tilldelades nästan lika många gula kort (36). För full truppstatistik för säsongen 2017 klickar du här.

Kils AIK spelar i fyran även nästa säsong. (Foto: Krister Nilsson)

Kils AIK spelade fokuserat och med inställning från början där vi idag mötte ett lag som verkligen ville dansa med oss. Resultatet blev en välspelad fotbollsmatch med divisionens mått mätt där kulan hölls på gräset och spelsekvenserna var långa och trevliga att titta på.

Efter knappa tio minuter infann sig ett lugn hos undertecknad. Matematiskt skulle vi om det velat sig illa tvingas kvala - det skulle då krävas förlust med fem bollar samtidigt som de andra resultaten skulle gå mot oss. Men matchupptakten skvallrade inte om att några sådana siffror skulle kännas möjliga.

Några chanser vaskades fram i den första där Olle Härdelin och Viktor Hultman i fria lägen i straffområdet inte lyckades träffa inom målramen. Även om matchen var välspelad såg den första halvleken få heta målchanser där hemmalagets språngnick efter frispark var ytterligare en av få.

Buba Conteh på språng. (Foto: Krister Nilsson)

Båda lagen ville spela fotboll men Kils övertag i fysiken såg till att vi i stora stunder naglade fast bollen på offensiv planhalva. Hemmalaget inriktade sig istället på omställningar. Första tio av andra halvleken var dock en sämre period från Kils-fötter men vi klarade oss undan utan smärta.

I samma veva skreks det på brett dalmål från Marcus Schmidt, som dittills gjort en mycket bra match, för byte då hans skor gått sönder. Detta vållade några skratt innan vi förstod att han menade allvar och det bytet kanske inte händer högre upp i seriesystemet...

                           

Somliga går med trasiga skor. (Foto: Krister Nilsson)

Lagen rycktes isär en aning ju längre halvleken led vilket öppnade upp för målchanser. Peter Lundqvist, som hoppade in istället för Buba Conteh, kom att springa sig till de farligaste men idag ville inte bollen nå nät.

Ett fint kombinationsspel gav Kils-produkten, med FBK-förflutet, ett friläge men målvakten stod i vägen den gången. Det gjorde han också i slutminuterna då Lundqvist skänktes ett friläge. Anfallaren ruskar säkert av sig de förlorade chanserna ikväll och efter matchen muttrades det om att "målvakten förstod inte mina finter". Lundqvist var inte den enda på plan som missade bra målchanser men kanske den som får höra det mest ikväll.

Även Karzan Azizi kom nära... (Foto: Krister Nilsson)

Mellan dessa kalaslägen hade företagsamma Lundqvist en boll inne vilken dömdes bort för offside - samma syn mötte Hultman då han rundade målvakten i ett friläge men domaren var säker på sin sak och då får vi böja oss. Jag vill här även inflika att domartrion skötte det hela utmärkt vilket känns som en trevlig avslutning på en säsong där nivån haft sina variationer.

Fler Kils-killar på plan med FBK-förflutet fanns det vilket gjorde matchen ganska kamratlig. Förutom Lundqvist har kapten Eric Frick, giganterna Erik Sälgeback och Viktor Hultman och tränare Georg Nylund representerat gänget från Örsholmen. 

Erik Sälgeback. (Foto: Krister Nilsson)

Viktor Hultman. (Foto: Krister Nilsson)

0-0 slutade matchen vilket för en obotlig "vinnarskalle" känns en aning surt men det kunde slutat värre då FBK 2 i slutet missade en jättechans efter ett inspel och skarv mot ett öppet mål. Där hade Modén med lagkamrater tur och till slut fick målvakten hålla sin sjätte nolla för säsongen. 

Fylligare än så här blir inte referatet för idag då äventyr med truppen står på kvällsschemat. Återkommer dock med en längre krönika över säsongen för att ge den och alla spelare, ledare och andra runtom föreningen rättvisa.

Och apropå det, stort tack till alla med Kils-hjärtan som tog sig till Örsholmen idag. En av dem var Jason Gilbert - engelsmannen hade lovat sång men han kanske sparar det till ikväll...

Karzan Azizi med boll. (Foto: Krister Nilsson)

Buba Conteh prövade högerfoten. (Foto: Krister Nilsson)

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info