Hoppa till sidans innehåll

Mållöst mot Grums IK

01 JUN 2016 21:45
Kils AIK spelade 0-0 på bortaplan mot Grums IK.
  • Skapad: 01 JUN 2016 21:45

När den uppskjutna matchen mot Grums IK till slut spelades blev det mållöst i en spelmässigt jämn match. Chanserna kom från gästerna som trots detta fick åka den korta resan hem till Kil med en poäng.

 

87968

 

Kil gjorde några förändringar från senast där Olle Härdelin var avstängd och John Andersson inte kunde medverka efter en skada i Charlottenberg. Däremot återkom Oscar Lidström, Eric Frick och Peter Lunqvist till startelvan. En annan comeback stod Alberth Bäckryd för som med nära tio säsonger i Kils AIK åter är tillbaka efter en sejour i Fagerås BK. 31-åingen fanns idag med som målvaktsreserv.

 

DSC_4709_1

Peter Lundqvist (Foto: Krister Nilsson)

 

Grums IK, med två segrar i ryggen, startade matchen piggt; med bollen efter backen och hittade lite väl enkelt upp med sina passningar både centralt och och efter flankerna. Efter några skakiga minuter i inledningen växte dock Kil in i kostymen och utjämnade matchbilden.

 

Första 45 präglas av två laddade och passningsorienterade lag men utan några egentliga målchanser alls. Hemmalaget sökte ofta bollar i djupled på lurigt löpande anfallare men Frick och Sandström hade motmedel mot detta.

 

Lundqvist, idag i tröja nummer 5 efter att tvättmaskinen demolerat hans nummer 9, skadade sig redan efter en kvart efter att ha trampat snett i en av få hålor på en utmärkt fotbollsplan. Lundqvist med sin teknik, avslut och spelförståelse har få jämförelser i våra divisioner och hade kunnat vara tungan på vågen även i denna match (fyra mål på tre matcher hittills) men det får vi aldrig veta. 

 

DSC_4715_1

En förvånansvärt vig ledare ger en skadad Peter all sin uppmärksamhet? (Foto: Krister Nilsson).

 

Spelet hackade betänkligt och Kil fick istället luta sig tillbaka på sin starka defensiv över hela planen. Spelarna sprang och slet men offensivt var det ofta tomma löpmeter där gästerna, precis som hemmalaget, hade förtvivlat svårt att etablera längre anfall eller att nå rättvända spelare med mark att gå på.

 

De rödkläddas formation i in- och utsparkar var en detalj vi ville ändra och fick också tillfälle under halvtidsvilan. Lagdelarna blev lite långa under sådana och andrabollarna blev lite för viktiga att vinna. I andra halvlek var detta en detalj som var trålande vilket är ytterligare ett bevis på att vi ledare har en lyhörd grupp att arbeta med. Ett annat moment som vi ville ändra på var våra killars spelbarhet och hur vi skulle sätta varandra rättvända med boll i en match vi istället ofta "låg på rulle" i djupled. Denna nöt var dock svårare att knäcka under onsdagskvällen.

 

DSC_4705_1

Fredrik Johannesson i en av många kamper för att vinna boll. (Foto: Krister Nilsson)

 

Matchen var spelmässigt jämn men det var bara ett lag som hade de riktigt heta målchanserna och det var Kils AIK som i den andra halvleken skapade tillräckligt för att en dag med marginaler kunna avgå med tre poäng. Emil Boström, som ersatte Peter i första halvlek, slet sig fri redan i andra halvleks första minuter men fick inte riktigt till avslutet när han var fri med målvakten.

 

Att få spelare hänger med när Boström sprintar fick publiken se en stund senare när han åter löpte sig fri mot målvakten - denna gången fick 18-åringen till ett bra avslut men målvakten stod för en bra räddning.

 

DSC_4746

Emil Boström med kvällens andra läge. (Foto: Krister Nilsson)

 

Karaktäreristiskt för matchen var att dessa två fina målchanser tillkom från passningar längre upp i banan än att de var resultatet av ett mer kombinerat passningsspel på offensiv planhalva. Kil hade svårt att få till offensiva spelvändningar, att nagla fast bollen högt upp i banan och att överbelasta på sina kanter utan fick istället förlita sig på mer direkt spel i djupled.

 

Nästa fina målchans var dock ett av få fina anfallsförsök som bar frukt när ett kombinationsspel på vänsterkanten spelades in till Johan Jonsson som nära mål med "stödjebenet" inte riktigt fick till avslutet utan målvakten kunde enkelt parera.

 

Matchbilden låter som den var ensidig men den var spelmässigt jämn. Grums kändes - trots att de inte skapade någon riktigt het målchans på hela matchen - farliga i sina anfallsförsök även om deras lag blev längre och längre.

 

Kils försvarare var dock jättar som höll koncentration, kommunikation och pondus under hela matchen. Den allra främsta bland hjältarna i backlinjen var högerbacken Johan Arvidsson som stoppade allt på sin kant men också strävade för att gå framåt när tillfälle gavs.

 

DSC_4701_1

Johan Arvidsson (Foto: Krister Nilsson)

 

Pigge Emil Boström tvingades efter en dryg timme även han kliva av matchen skadad efter en knäskada. Efter ett besök på akuten fick anfallaren domen att ledbandet är uttänjt och att vårsäsongen därmed är över. Tungt besked för Emil och tungt för laget men vi är säkra på att denna krigare till tonåring kommer tillbaka starkare inför höstsäsongen! 

 

Kim Engdahl, som inte var med i Charlottenberg men innan dess var i kalasform, ersatte Boström som anfallare och skulle också få det sista jätteläget för Kil att spräcka målnollan. Efter att ett inlägg tappats av målvakten stod 17-åringen helt fri med den samme men målvakten kunde revanschera sig med en riktigt bra räddning. "Tänk om..." satt en besviken Engdahl i omklädningsrummet men som han själv kom fram till är det lätt att vara efterklok...

 

0-0 slutade matchen efter avslutande nervösa minuter för båda lag med hörnor, frisparkar och längre inkast mot straffområdet. Efter en jämn match får resultatet anses vara rättvist även om Kils fyra jättelägen kunde gett dem alla tre poäng.

 

Andra raka oavgjorda matchen för Kils AIK och det faktum att laget precis som i Charlottenberg hade betydligt mer målchanser men sammantaget "bara" fått två poäng grinar lite illa. Samtidigt kan vi hämta mycket positivt även från matchen på Idrottsparken; lagets inställning, ramstarka defensiv och det faktum att vi ändå skapar målchanser är något att hänga fast tankarna vid. På samma gång är Grums inget dåligt lag och får jag spå i glaskulan kommer de att ha klättrat i serien redan innan vårsäsongens slut.

 

Det offensiva spelet hackade dock idag där mode-ordet "relationer" skulle kunna appliceras men ingen spelare föll heller ur ramen även om vi som lag har fler offensiva strängar på vår lyra. Men det är också lätt att glömma att det stod ett motståndarlag på andra sidan som gjorde den typen av anfallsfotboll som Kil vill spela betydligt svårare.

 

Förhoppningsvis stämmer det bättre när Kils AIK rustar för match mot tabellettan Svanskogs IF till helgen. Den matchen spelas på hemmagräset på Sannerudsvallen på söndag klockan 15:00 - väl mött!

 

DSC_4740

Johannesson täcker boll under Hultmans uppsyn. (Foto: Krister Nilsson)

 

DSC_4733

...och bäst uppsyn av dem alla hade Sven Olsson (Foto: Krister Nilsson)

 

DSC_4717

Krya på dig Peter!

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info