Hoppa till sidans innehåll

Mållöst mot Torsby IF

06 AUG 2017 22:09
Omstarten av seriespelet, borta mot Torsby IF, slutade 0-0.
  • Uppdaterad: 06 AUG 2017 23:29

Regnet öste ner när "mormor" Marianne styrde spelarbussen norrut för mötet mot Torsby IF. Ett sedvanligt stopp vid rastplatsen strax innan Torsby planerades in efter vilket Johan Sandström numer kan titulera sig regerande mästare i slant-flippandets ädla konst i tävlingen "Dosan".

Vädret var kanske inte med honom men Krister Nilsson var ändå på plats och de bilder som publiceras här är alla från hans kamera.

"Sälen" med ett inte helt oävet försök vilket är mer man kan säga om andras...

Vi hade roligt på vägen dit och roligt i den trånga bussen på vägen hem. Matchen däremellan handlade om mycket men glädjen stod tillbaka i en jämn och tuff match mellan två lag på den undre halvan av tabellen.

Efter 20 minuter av matchen hade jag betalat dyrt för att få med oss en poäng och efter matchen hade jag betalat samma kronor för att den skulle varit längre än de 90 minuter som den onekligen varade.

Torsby vann matchen i våras med 0-1 efter ett straffmål som också var deras enda avslut på mål i en kamp som ännu försmädligt bränner lite på näthinnan. Söndagens blåa gäng var dock av helt annan kaliber och därtill ett halvt nytt lag. Med ett trebacksförsvar och hög press lyckades de i matchinledningen få alla fördelar med detta upplägg utan att vi alls kunde straffa dem för dess svagheter.

Hemmalaget vann i upptakten de flesta av andrabollarna och kunde starta sina anfall högre upp - de flesta försöken som gjordes slogs i djupled där åtminstone två fina målchanser skapades i denna första halva av halvleken.

Kil kom undan den gången och de rödklädda kom mer och mer att hitta rätt. Det kostade några hesa röster från lagets många ledare och därtill några snäpp upp i duellspelet men därefter hade vi huvudet över vattenytan.

Och vatten fanns det gott om i Torsby där matchen efter en god dialog flyttades till konstgräset. Underlaget gjorde spelet snabbt, ibland snabbare än vad spelarna behärskade, men var nog såhär efteråt ett klokt beslut.

John Andersson servererades delikat av Erik Sälgeback i djupled och efter femton meters löpning som höll försvararna bakom sig räddades dock det friläget av Torsby-målvakten. Vår kanske enda kvalificerade målchans denna halvlek där omställningarna ibland var lite för långsamma och tillfällena att äga bollen tog slut lite för tidigt.

                                                          Finbesök av ortens store son Sven-Göran Eriksson bredvid sin far.

Efter en nyttig halvtid där vi vädrade våra olika tillkortokommanden och styrkor upplever jag att vi i den andra halvleken mer kom till vår rätt. Nej, vår speluppbyggnad genom de olika spelytorna eller våra spelvändningar genom mittfältet på offensiv planhalva satte aldrig sin prägel på tillställningen på det sättet vi vill men det var också svåra förutsättningar. Men kampen i killarna fanns där. Och vilken kamp sedan.

Kils AIK är tunga att möta - så också Torsby IF men inget av lagen spelade för tufft i onödan och det kändes från sidan som ärliga och tuffa tag mellan nobla fotbollskrigare. Gästernas lungor kanske har en aning större kapacitet för ju längre halvleken spelades såg matchen bit för bit en scenförändring där Kils AIK istället kom att föra den.

En motståndare, två motståndare - "Sälen" ska ha bollen ändå...

Inte utan att Torsby hotade i djupled men Adam Modén spelade långt ut och kunde freda sitt straffområde på ett föredömligt sätt. För Modén, uppväxt i "dalen" var det lite av ett derby och förutom att spela utmärkt höll han också hov med sin goda kommunikation. Och den gången Sysslebäcks-sonen inte rensade räddade trävirket honom...

Samtliga killar framför honom kan dock slockna ikväll med raka ryggar - fyrbackslinjen framför burväktaren gjorde en av sina bättre matcher för säsongen och framför dessa slet Erik Sälgeback, Viktor Hultman och Danny Gilbert centralt som om det gällde livet. Johan Jonsson och Viktor Skoog, dagens enda tonåringar, var överallt på sin kant medan John Anderssons stegmätare borde nått sin maxgräns redan i halvtid.

Jonsson byttes ut mot Fredrik Johannesson som tidigt kom helt rätt på sin högermittfältsplats i ett skede vi fick mer och mer att säga till om på offensiv planhalva. I första sekvensen var det från hans fötter ett kombinationsspel startade och några passningar senare det avslutades men skottet, strax utanför straffområdet, gick högt över.

Från samma högerkant hade även nästa Kils-chans sitt ursprung John Andersson mötte ett inspel - träffen var hård men någon meter över målet. Den aktionen var också bland det sista 29-åringen gjorde då han kort senare ersattes av Buba Conteh. Först vid sidlinjen meddelade han att "något i låret gått" - att spela med detta var kanske inte klokt men säger en hel del om inställningen...

Mer boll på offensiv planhalva gjorde också att Johan Arvidsson och Fredrik Vikman kunde följa upp oftare från sina ytterbacksplatser - även om flera av deras inläggsförsök var goda kunde de avstyras av ett tätt Torsby-försvar. Man slutar dock aldrig att imponeras över deras löpstyrka även om den sistnämnde ersattes sista tio av Marcus Schmidt som efter strålande matcher i utvecklingslaget i veckan bidrog med pigga ben. Dessa, framför allt det vänstra, kom till sin rätt då dalmasen stod i vägen för flera lovande Torsby-anfall.

Buba Conteh - äntligen tillbaka efter sin lårskada - är alltid ett orosmoment men några mål blev det inte den här gången. På plus-sidan är dock nyttig speltid och att kroppen kändes pigg vilket är ett gott hösttecken. Ett gyllene läge kunde blivit 26-åringens då han blev helt ensam med målvakten men avblåst för offside. Antagligen helt korrekt såhär i efterhand...

Conteh skulle dock få sista ordet efter att en frispark några meter in på offensiv planhalva slagits lång - kapten Erik Frick, en gigant tillsammans med Anders Svensson i mittlåset, var bara längre hår från att toucha den men bollen letade sig därefter till slut fram till Conteh som sköt ett visslande avslut utanför.

Det är i ett referat både lättare och kanske också mer intressant att ge stycken åt våra egna målchanser men sett till matchen var de kvalificerade målchanserna få och om något lag hade fler var det hemmalaget. Båda lagen hade behövt vinna men båda lagen får nöja sig med en poäng och den här tränaren är inte helt missnöjd med den tilldelningen även om matchen gärna hade fått vara några minuter längre...

Närmast väntar en nyttig träningsvecka innan laget åker på nästa bortamatch. Den här gången västerut mot IFK Ås/Åmotsfors vilket är en på papperet än tuffare match. Men visar vi upp samma försvarsspel med dess inställning, kommunikation och positionsspel som idag och ett något mer vässat spel med fötterna är jag övertygad om att vi ska kunna ha chansen till tre poäng.

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info