Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev #1 2015

06 JUL 2015 10:07
Här kommer säsongens första nyhetsbrev från Kils AIK Fotbolls styrelse. Nyhetsbrevet skall ge er som medlemmar information om vad som hänt i föreningen och vad som är på gång.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2015 13:36

Tillbakablick

På årsmötet den 17/5 valdes en delvis ny styrelse till Kils AIK Fotboll. Stefan och Pelle som suttit i styrelsen sedan tidigare fick förnyat förtroende och tre nya styrelsemedlemmar, Ann-Britt (Abbe), Sandra och Mats tillkom.

Perioden sedan årsmötet har till största del handlat om att bli varma i kläderna och att bekanta sig med ledare, aktiva  och föräldrar. Då årsmötet hölls en bit in på säsongen så har det funnits en del saker att ta tag i direkt. Utöver de sportsliga aktiviteterna som våra lagledare och tränare sköter så skall sponsring, kafeteria, pappersförsäljning m.m. hanteras. Till vår hjälp har vi Jeanette på kansliet som sköter den dagliga verksamheten bl.a. genom att administrera anmälningar, ansöka om stöd och hantera vårt medlemsregister.

En av aktiviteterna vi har prioriterat sedan årsmötet är att få till årets klassfotboll. En för året ovanligt solig och varm dag träffades de åtta deltagande klasserna (läs mer här) för att spela två matcher vardera. Konstgräsplanen sjöd av liv när alla ivriga ungar klev på och en viss entusiasm gick även att skönja bland ledare, föräldrar och anhöriga. Klassfotboll är en riktig källa till glädje och jag hoppas vi lyckas behålla och sprida den glädjen till resten av föreningen. Med sommarlovet kommer också fotbollsskolan som bedrivs under tre veckor med sommarjobbande ungdomar som ledare. Klassfotbollen och fotbollsskolan är för många barn  och föräldrar den första kontakten med Kils AIK fotboll och därför är det viktigt att vi tillsammans gör allt för att de skall känna sig välkomna.

Ordförande har ordet

Sedan en tid är det full fart på serier- och poolspel och våra lag far kors och tvärs över länet för att spela fotboll. Resultatmässigt går det säkert både upp och ner men huvudsaken är att våra barn, ungdomar och vuxna har roligt, växer som individer och hittar en gemenskap i fotbollen. Efter att jag valdes till ordförande för Kils AIK Fotboll har jag funderat en del på föreningens roll och varför det är viktigt att vi som förening finns, varför jag (och alla andra) skall lägga vår dyrbara tid på Kils AIK och dess medlemmar. Det enkla svaret är att vi skall lära barn och ungdomar att spela fotboll, men jag nöjer mig inte med det. Jag tror nämligen att föreningslivet är en utmärkt plats för barn och för vuxna att växa som individer. Vi i styrelsen kommer att verka för att skapa en miljö där vi gemensamt sätter upp mål och arbetar för att nå dem. Jag vill att vi som vuxna gör det möjligt för våra barn att växa men också ger oss själv chansen att ta ansvar för att utveckla föreningen i den riktning vi vill. Under hösten kommer styrelsen att definiera de mål som vi tycker föreningen skall nå de närmaste åren.

Som för de flesta föreningar så är ekonomin en ständig källa till oro. Vi har därför beslutat att minska på föreningens utgifter tills vi känner att vi fått kontroll på våra kostnader. För er som medlemmar innebär detta att investeringar i utrustning såsom bollar och matchställ kanske inte sker i den takt som önskas. Vi fokuserar också på att säkerställa våra intäkter och här ber jag er som medlemmar att dra ert strå till stacken vad gäller åtaganden (mer om det nedan) Vårt mål är att undvika en höjning av medlemsavgiften för att så många barn som möjligt skall ha möjlighet att delta i vår verksamhet. Jag hoppas och tror att ni förstår vårt resonemang.

Slutligen vill jag säga att vi i styrelsen gör så gott vi kan för att säkerställa att föreningen och dess medlemmar har det bra men vi klara oss inte utan er hjälp. Känner ni att något inte fungerar så är ni alltid välkomna att informera oss om det så att vi tillsammans kan hjälpas åt att lösa problemet. Ni når oss enklast via mail: This is a mailto link

Åtaganden

Som ni säkert vet så har vi som medlemmar i föreningen ett antal åtaganden som skall utföras. I princip handlar det om att betala sin medlemsavgift, sälja sina pappersbalar och stå i kafeterian. Anledningen till att vi har dessa åtaganden är att säkerställa föreningens ekonomi så att vi fortsatt kan bedriva vår verksamhet.

Som en stående punkt i nyhetsbrevet kommer vi att följa upp hur vi lyckats med våra åtaganden. Ni som känner med er att ni kanske inte betalat medlemsavgiften eller påbörjat pappersförsäljningen kan läsa mer här (medlemsavgifter) och här (medlemsåtaganden). Kom ihåg att obetalda avgifter, påminnelse om pappersförsäljning och föräldrar som uteblir från kafeteriatider är något vi gärna klarar oss utan då det innebär en del extraarbete och strul. Är det några problem med att fullfölja sitt åtagande så kontakta oss i styrelsen så hittar vi en lösning.

Kommande aktiviteter (utöver seriematcher)

Tisdag 11/8 Bakluckeloppis.

Lördag 29/8 KAIK-dagen.

Övrigt

Bra informationsmaterial från SISU finns här.

Skribent: Per-Anders Lindblad


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info