Hoppa till sidans innehåll

Övertygande seger för Kils AIK 2

30 APR 2016 16:54
Kils AIK 2 vann övertygande mot Bjälveruds IK med 4-0 (2-0) i seriepremiären av Division 6 Norra.
  • Skapad: 30 APR 2016 16:54

47847

 

Ett starkt manskap, helt oberoende av gårdagens uppskjutna match för a-laget, ställdes på benen i u-lagets seriepremiär. Ett lag med rutin, tyngd, ungdomlig entusiasm både från tonåringar och veteraner och inte minst många träningar i benen vilket inte alltid varit fallet när u-laget kallat till match tidigare säsonger.

 

Det var dock gästerna som inledde bättre och när mittfältsmotorn Josef Bergström slog in 1-0 efter sju minuter, framspelad av Josef Hallkvist på ett inkast, kändes det inte helt logiskt. Bara minuten senare var Danny Gilbert nära att nicka in bollen efter ett bra inlägg av John Andersson och efter det var det Kil för hela slanten.

 

DSC_3970

Josef Bergström. (Foto: Krister Nilsson)

 

Kil var betydligt mer bekväma med bollen och många av anfallen var fina kombinationer eller snabba spelvändningar. 2-0 var ett sådant där kapten Hallkvists frispark skarvades vidare in i en tom yta där Kasper Huatorpet stormade fram - högerbackens inlägg nådde hela vägen fram till Kim Engdahl som behärskat bredsidade in bollen för lagets andra mål.

 

Hemmalaget fortsatte sin anstormning och Danny Gilberts lyftning över en bortkollrad försvarare och halv-volley i ribban förtjänade ett bättre öde. 

 

Bakåt var backlinjen alert och kraftfull medan Henrik Reimer i målet i sann Neuer-anda var ute och hjälpte till när det behövdes. 2-0 var ställningen i halvtidspaus och inför den andra halvleken gjorde Kil två byten - Johannes "Kongo" Nilsson klev av till förmån för Carl Abrahamsson medan Jesper Svensson kom in istället för John Andersson som tvingades utgå med känning i baksidan. John stod för en en godkänd insats, hela tiden spelbar och ett hot i djulped samtidigt som han arbetade över stora ytor i både i anfall och försvar.

 

Inhoppande Carl tvingade målvakten till en tidig räddning och strax efter det hade Kim Engdahl chansen att bli tvåmålsskytt utan att lyckas. Mellan ynglingarnas chanser hade Bjälverud ett jätteläge att reducera innan bollen kunde avvärjas av Kils-försvarare. Strax efteråt lyfte Kim Engdahl läckert bollen över sin ytterback och spelade snett inåt bakåt till Josef Hallkvist vars skott kanske varit det hårdaste på Sannerudsvallen den här säsongen men som tyvärr gick några meter över buren.

 

Bollinnehav och chanser till trots - 2-0 är bara ett mål från att bli match på allvar. Många var det som pustade ut när inhoppande Marcus Schmidt avgjorde matchen definitivt med att göra 3-0. Schmidt gjorde comeback efter en knäskada som hindrat honom från spel i a-lagets matcher och med en av sina första bolltoucher slog han snyggt in bollen i mål på en frispark. En frisparksfot han var noga med att kreditera sin uppväxt i Ludvika.

 

Med 3-0 är det ridå och chanserna kommer tätt. Tyvärr klarar inte Kil att riktigt upprätthålla det fina spelet från framför allt första halvleken, bolltoucherna från flera spelare blev ofta lite för många och för några andra spelare var tillslagen alldeles för få när bollen ofta söktes avgörande på djupet.

 

Kanske kan de inte klandras då fria lägen skapades på löpande band; de bästa hade pigge Jesper Svensson och Danny Gilbert som både fick varsitt friläge. Svenssons räddades av målvakten medan Danny Gilberts avslut återigen räddades av virket. Danny var företagsam under matchen både med sitt arbete och anfallsspel och hade varit välförtjänt av att stå med i målkolumnen.

 

DSC_4030

Jesper Svenssons friläge. (Foto: Krister Nilsson)

 

Många var spelsugna i Kil denna match och den som kanske var det allra mest var kapten Hallkvist som mot slutet av matchen följde upp varannat anfall. Efter en sådan lång löpning slog han strax utanför straffområdet in bollen till Carl Abrahamsson som kraftfullt dunkade in bollen för 4-0. Som vittne inte långt därifrån hördes det också tydligt att Martin skrek "Carl" innan så inlägget kan ingen ta från honom...

 

4-0 räckte och när utmärkte domaren Linus Haaja blåste för slutsignal var det nöjda Kils-spelare som lämnade planen. En som var lika nöjd var coach Jason Gilbert som var noga med att berömma killarnas insats, i synnerhet lagets inställning, tydliga spelidé och bredd där samtliga inhoppare kom in och visade att de lika gärna kunde ha startat matchen.

 

Anfallsspelet i all ära men de elva spelarna försvarsspel var minst lika starkt. Henrik Reimer spelar med ett härligt självförtroende och är ännu obesegrad medan Hallkvist och Sandström i mittbackslinjen inte släppte någon över bron. Duon flankerades av Johan Andersson "den yngre" och Kasper Huatorpet som båda inte bara säkrade bakåt utan fyllde på framåt. Ett kompakt mittfält med hårt arbetande spelare som slet åt alla håll bakom hungriga anfallare gjorde att det var många löpmeter på de 16 deltagande spelarna när dagen summerades. Och på våra nivåer räcker detta långt.

 

Nya löpmeter blir det dags för om två veckor, lördag 14 maj, när Kils AIK 2 tar emot Ekshärads BK. Även då på Sannerudsvallen.

 

DSC_4061

Sven Olsson håller segertal. (Foto: Krister Nilsson)

 

DSC_3992

Kasper Huatorpet

 

DSC_3979

Johan Sandström

 

DSC_3987

John Andersson

 

DSC_4006

Kim Engdahl

 

DSC_4011

Carl Abrahamsson

 

DSC_4017

Josef Bergström

 

DSC_4046

Carl, "Jofa" och Reimer firar?

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium 
Köp KAIK-kläder hos Stadium.

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info