Hoppa till sidans innehåll

Plattmatch mot SK Sifhälla

01 JUL 2017 17:17
Kils AIK förlorade avslutande matchen innan uppehållet mot SK Sifhälla med 1-2 (0-1) där Kils enda mål gjordes av Olle Härdelin.
  • Uppdaterad: 01 JUL 2017 18:41

Nej, Kils AIK kunde inte rida vidare på de två raka segrarna utan stod för en match som under mina två år som ledare kvalificerar sig långt ner. Kanske ända längst ner av de matcher vi har gjort tillsammans.

Jag har varit med om matcher där samtliga spelare har varit alerta och fokuserade där det nästan varit som vi bestämt oss för att vinna matcher. Detta var något annat. Det är lönlöst att spekulera om det beror på mina egna tillkortakommanden, den handfull av nyckelspelare som tvingades lämna återbud eller om det helt enkelt bara var ett motståndarlag som var bättre.

Om inte annat gjorde Kils AIK dem ganska bra. Sifhälla, som i och med segern skuggar topplagen, spelar en enkel men rejäl fotboll och deras höga press satte oss omgående i svårigheter. Scenariot blev inte bättre av att Kils uppspel ofta slarvades bort eller att det var okoncontrerade röda killar på fasta situationer.

Johan Jonsson gjorde vad han kunde men idag var inte en Kils-dag. (Foto: Krister Nilsson).

Redan i den andra minuten tog gästerna ledningen - och då hade vi redan blivit varnade i situationen innan att de är skickliga på sådana. Än mer försmädligt var det att det var en Kils-spelare som satte bollen i egen bur efter en olycklig situation som kändes överspelad.  För att strö ytterligare salt i såren var inkastet felaktigt kastat - och det blev  än värre och tydligare när samma kastare blåstes av för ett nytt felaktigt inkast nästa chans han fick...

Erik Ramefelt gånger två... (Foto: Krister Nilsson)

...på några av de många livsfarliga hörnor och frisparkar som SKS slog...

Jag skulle kunna orera om även hur ett andra mål kändes regelvidrigt men det vore att förlägga fokus på fel saker. Sifhälla var idag ett betydligt mer hungrigare och tyngre fotbollslag och 1-2 är i sanning smickrande för hemmalaget.

Viktor Hultman gjorde vad han kunde för att både elda på och ställa krav men lagmaskineriet kom aldrig igång i en första halvlek där vi bara visade glimtar att vårt passningsspel - och då bara på egen planhalva. Det nya anfallsparet Zlatan Hazbic och Johan Jonsson slet efter förmåga, så också spelarna bakom, men vi vägde enkelt i närkampen och hittade ingen harmoni alls i det offensiva spelet.

Detta i en första halvlek jag inte tror vi mäktade med ett enda avslut på mål. Däremot bjöd vi motståndarna på desto fler omställningslägen vilket inte bara skall lastas de första gubbarna i uppspelsfasen utan lika mycket orörliga spelare framför dem.

0-1 i halvtid kändes som en gåva och en chans att få med oss ett resultat. Vi laborerade med vad vi kunde och gjorde omgående positionsbyten och även om vi kom närmare våra motståndare så kom vi aldrig nära ett resultat.

2-0 gjordes i upptakten av andra halvlek på ett friläge och uppförsbacken blev därmed än brantare. Sifhälla spelade rakt, rejält och med en enorm löpstyrka och klokhet framåt vilket vållade oss bekymmer. Erik Ramefelt gjorde sin andra start mellan stolparna och höll oss kvar i matchen - detta genom bland annat en straffräddning och en parad på efterföljande returen.

Oscar Lidström och Josef Hallquist hoppade in. (Foto: Krister Nilsson)

Strax senare fick vi en straff från elva meter som mer kändes som att vi samlat ihop till än att den var klockren men Olle Härdelin tog vara på den som han brukar och någonstans var vi ändå med i matchen när kampen gick in i sitt avslutande skede.

Dramatik kanske det blev där vi som ledare gjorde vad vi kunde från sidan även om det innebar alltför många positionsbyten i den andra halvleken. En av få ljusglimtar under matchen var August Niljungs fina inhopp. 16-åringen har briljerat i division 6 och visade under sina 20 minuter att han håller även i division 4. 

Kanske dramatik - men vi var idag aldrig riktigt nära att forcera mot ett lag vi inte riktigt fått det att fungera mot över två matcher. Vi snodde en poäng på bortaplan och hade vi stått för en "normal"-insats hade vi haft alla chanser i världen idag. Men kanske är det så enkelt att ett fysiskt Sifhälla gjorde oss dåliga - även om vi sannerligen hjälpte dem på traven...

Nu väntar ett två veckor långt uppehåll från träning där vi slickar såren. I skrivande stund har jag barrikerat mig i kansliet på Sannerudsvallen och det är ändå ett tröstande och lättsamt sorl som hörs från omklädningsrummet. Fotboll är inte allt sägs det, och i Kils AIK är kamratskapen viktigare spelarkontrakt och kronor men det där med att vinna matcher får i alla fall hjulet att snurra lite lättare...

Och om vårsäsongen ändå ska sammanfattas vill jag etikettera den som godkänd, men inte mer. Vi har spelat tolv jämna matcher och vunnit fyra vilket är någon för lite sett till det spelmässiga där det känns som vi borde haft fler poäng än de 13 vi spelat till oss. Dessa poäng hjälper oss ändå över strecket även om några av lagen bakom oss har en match mindre spelad.

Tankebanorna känns kanske igen från förra året där offerkoftan var den samma från undertecknad innan höstsäsongen utvecklade sig till en saga. Efter inledande kryss vann vi nio raka matcher med en sammanlagd målskillnad på 46-4. Att hoppas på det vore värt ett tiotal årslöner på kasinot men jag är ändå övertygad om att vi kommer göra en stark höstsäsong. Vad det innebär får framtiden utvisa men det tar vi då, först två veckors paus från fotboll. 

Trevlig sommar på er!

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info