Hoppa till sidans innehåll

Premiär för bildarkivet!

06 JUL 2016 17:08
  • Uppdaterad: 12 JUL 2016 20:10

Många års fotande har resulterat i tusentals bilder på Kils AIK. Dessa har varit utspridda i olika matchreferat eller andra texter medan en del aldrig publicerats. Från och med ikväll finns de dock alla samlade på ett och samma ställe här på hemsidan.

De nära 2000 bilderna är nästan undantagslöst fotograferade av Krister Nilsson, "gubben med kameran" har varit ett stående inslag utanför planen och förevigat dessa ögonblick, trevliga som bittra, under nästan tio år. Utan hans fotograferande och redigerande hade naturligtvis inte denna sida varit möjlig. Ett stort tack också till Dan Svensson (med flera) som under många säsonger skrev de matchreferat som bilderna användes till.

Att hitta och sammanställa alla bilder har varit mödosamt - förutom att de legat uppladdade här på hemsidan har det hittats guldkorn i bortställda datorer, gamla mail och dammiga cd-skivor. Nästan två tusen bilder har sorterats, flyttats och redigerats men nu är det äntligen på plats.

Tyvärr hindrar det ändå inte att en del av bilderna från 2006 saknas och större delen från 2007 samtidigt som 2008 och 2009 inte är fullständigt. Jakten på dessa bilder fortsätter dock och har du någon bild från denna period uppskattar vi om du hör av dig! 

Att gå igenom alla bilder har varit en nostalgisk resa med många varma minnen. Att se sina vänner (och sig själv) som betydligt yngre är en påminnelse om föreningslivets styrka när man sitter i samma omklädningsrum tio år senare men också att man snabbt blir äldre...

En del bilder är också viktigare än andra. På en gammal dator hittades några bilder från vårt kostym-äventyr borta i Västanvik 2008. En kaxig resa och en skön seger för ett gäng ynglingar absolut - men i denna skara bilder finns ett, kanske det sista, på vår vän Melvine Merchant som samma år gick ur tiden efter längre tids sjukdom. Denna underbara walesare är en KAIK-profil vi aldrig kommer glömma och en påminnelse även till oss obotliga vinnarskallar att fotboll inte handlar om poäng i en serie.

Men bilder kan också förändra vad som dittills varit sanning under snacket i omklädningsrummet - kanske var inte de av Nordvärmland lånade shortsen så groteskt stora egentligen. Och mitt eget broderi över det ironiska att jag som nysnaggad fick schampo och balsam av Fiskevik efter matchen visade det sig när man ser bilden att jag antagligen aldrig varit mer långhårig. Bara att hoppas att den yngre generationen i omklädningsrummet inte blir källkritisk mot andra historier som matas ut i omklädningsrummet...

I denna skatt finns bilder från 2006 fram till senaste matchen 2016. Många bilder har aldrig tidigare publicerats medan andra är omtalade klassiker. Favoritbilden? Omöjligt att säga, jag är själv svag för alla våra måljubel även om jag inte alltid jublade själv (se FBK 2014) men utflyktsbilden 2008 mot Nordvärmland sticker ut - vi var verkligen en familj på resa. Bilden efter att Phillipe Weber gjort mål mot Skattkärr 2011 och springer med halva laget i hasorna mot Edin Mesic är en annan. Seger-bilderna efter att vi äntligen vunnit femman 2009 betyder mycket eftersom det var resultatet av att vi verkligen kämpat för att komma ur den. Eller bilden där Oscar Lidström gör mål mot Fiskevik där det i bakgrunden sitter en storögd liten Linus Johansson som bollkalle - idag är de lagkamrater. Av nästan två tusen bilder är det svårt att välja en och du som läsare hittar säkert helt andra bilder.

Bilderna kommer förhoppningsvis vara ett digitalt fotspår under lång tid framöver och kommer dessutom uppdateras regelbundet. Det finns också utrymme för att gå längre bak i säsongerna för bilder från Kils AIKs glansdagar.

Jag har skrivit några få kommentar till bilder mellan 2007-2009 och hoppas att någon eller några vill ta över till de senare säsongerna. Men varför inte kommentera i denna tråd, kanske hittar du någon favoritbild, något fel eller bara själv vill dela med dig av ett minne? Vet ni någon tidigare spelare, ledare eller andra intresserade som återfinns bland bilderna och skulle ha en behållning av att se dem får ni gärna dela sidan vidare.

Gör nu resan från 2006 och framåt - återse odödliga ögonblick eller upplev se dem för första gången genom att klicka här eller gå in under Senior och klicka på Foton 2006-2016.

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info