Hoppa till sidans innehåll

Presentation: Spelartruppen 2018

09 MAR 2018 18:33
  • Uppdaterad: 09 MAR 2018 18:42

Nu kan äntligen årets trupp för 2018 presenteras här på webbplatsen. Dels här i en längre text men under Spelartruppen finns en översikt och där kan också läsa lite extra om varje spelare. Du kan eventuellt behöva rensa webbhistorik/cookies på din dator för att se de nya bilderna.

I dagsläget består truppen av närmare 35 spelare, en siffra som kanske kan öka – inte bara för att dörren för nyförvärv är öppen utan också för att det är några spelare som på grund av arbete, skador eller familjesituationer ännu inte kunnat ge definitivt besked.

Alldeles oavsett är det är ett på papperet mer ungdomligt Kils AIK som kommer till spel säsongen 2018 - åtta spelare är nya i truppen där den äldsta i oktetten är 20 år. Trots detta och en del veteraner som möjligen tackat för sig kan truppens lirare ändå stoltsera med över 130 säsonger i Kils AIKs tjänst.

Antal spelare med den egna klubben som moderklubb är nära 20 stycken vilket jag tror få föreningar i serierna kan matcha och något som är grogrunden i vår verksamhet. En del Kils-killar har prövat lyckan i andra föreningar för att sedan vända tillbaka men vi hittar också ett nära tvåsiffrigt antal "one-club-men" där Olle Härdelin (14 säsonger), Oscar Lidström (12 säsonger) och Johan Rosenberg (nio säsonger) sticker ut.

Vi har också vår beskärda del av spelare som fått sin fostran i andra föreningar och spelarna i truppen har totalt representerat över 30 olika föreningar. Denna siffran är lite i parantes då flera killar har valt att räkna slarvigt i sin resumé – kanske skrämda av Adam Modéns statuerade exempel som legosoldat vilket han ofta blir påmind om i omklädningsrummet. Den som annars representerat mest föreningar av spelarna är gamlingen Anders Svensson (5) – endast bräckt av senioransvarig Stefan Henriksson som varit i sex andra föreningar.

De åtta ynglingarna till nyförvärv skvallrar en del om den generationsväxling som är i sin linda i Kils AIK. David Åkerberg är en av dessa och är inget nyförvärv – mittfältaren har redan en räcka matcher i utvecklingslaget på sitt CV men har inför den här säsongen lyfts upp från de egna leden. Tyvärr är denna träningsvilliga och spelskickliga 17-åring den enda som gjort denna resa men i Kils AIK 3 återfinns ännu fler ungdomar som förhoppningsvis i framtiden är redo och intresserade av att ta klivet upp.

Gustav Carlsson och Philip Granander är kanske de två mest välmeriterade av nyförvärven och duon förärades en egen nyhet här på webbplatsen under jul. Mahir Suliman är en ung spelare och driven kille med framtiden för sig där mittfältaren efter ungdomsfotboll i Hertzöga BK numer åter spelar i sin moderklubb.

Femte nyförvärvet inför säsongen är Linus Karlsson som inte bara imponerat med en fysik få i laget kan mästra men som också ser till att en bred västgötska hörs i omklädningsrummet. Där blandas den i symbios med värmländska, dalsländska, dalmål och Adam Modéns egen variant av värmländska.

Nummer sex, sju och åtta kom "på ett bräde" från Karlstad BK då trion Johan Jaldell, Hannes Skogar och Filip Larsson skrev på alldeles i dagarna. De tre killarna – samtliga födda 2001 – spelade tidigare i Fredrik Johannessons ungdomslag i KBK och det är den självtitulerade sportchefen som bjöd med dem för att provspela. Precis som övriga nyförvärv har passen att visa upp sig med boll varit få men fotbollskunnandet finns där och dessutom är det ödmjuka och hårt arbetande tonåringar som går sin första seniorsäsong till mötes.

Det är inte bara spelare bland nyförvärven utan även ledarstaben har förstärkts och utökats. Jonas Karlsson är ny assisterande tränare (tillsammans med Georg Nylund) och ett kärt ansikte på Sannerudsvallen. 45-åringen bidrar med både erfarenhet, kunskap och ett välbehövligt lugn på gräset.

Förutom Karlsson är även målvaktstränaren Per Efraimsson ny för säsongen. Jag tror älven senast stod i lågor då Kils AIK hade en regelbundet närvarande målvaktstränare och i Per tror jag hela seniorsidan kommer få ett stort lyft. Sedan tidigare återfinns materialförvaltare Jan-Inge Boris, Jason Gilbert (matchcoach Kils AIK 2) och senioransvarig Stefan Henriksson. En sju man stark ledarstab med "hög träningsnärvaro" underlättar och förbättrar inte bara träningarna utan framför allt är det positiva människor som bidrar med sitt till den goda kamratskapen.

Med nyförvärv finns också spelarförluster och bland de som definitivt inte spelar vidare i Kils AIK nästa säsong återfinns Andreas Ståhlberg (spelande tränare i FBK 3), Johan Jonsson (IFK Sunne) och Casper Nyström som sadlat om till utespelare i Sommarro IF. Ståhlberg var med som reserv vid två matcher i fyran, Jonsson gjorde fyra starter i division fyra och ytterligare 13 matcher som ersättare medan Casper Nyström visserligen inte gjorde några matcher i fyran men var ett fint tillskott i utvecklingslaget.

Förutom dessa tre lirare som representerar andra färger nästa säsong, något som varit ovanligt i Kil, finns det också spelare som kanske väljer (eller tvingas att välja) att inte spela fotboll alls. En utsatt post är målvaktsfronten där vi under hösten hade fem målvakter står vi nu endast med två. Förutom ovan nämnda Nyström plågas Johan Pettersson fortfarande med en svår fotskada från sin enda match från fjolåret medan veteranen Harri Hyvärinen dras med en skada men har framför allt en familjesituation och skiftarbete som gör fotbollslirandet svårare.

Viktor Skoog, vars succéhöst var starkt bidragande till vår fina fjolårsplacering, har i år valt att satsa på orientering. 20-åringen vill inte helt räkna bort sig själv från fotbollsplanen men för det stundande året är det inte aktuellt med mer än sporadiska träningpass. John Andersson, som deltog i sju matcher förra året, lider fortfarande illa av den lårskada han drabbades av i höstsäsongens första match. Trots skadan krigade Lysviks-killen på tills han blev utbytt – en handling som skänkt honom vår beundran men som i slutändan kanske bara förvärrade och 30-åringen är inte alls att räkna med under säsongen.

Anfallskollegan Peter Lundqvist, som framför allt var instrumental i seriesegern 2016 med 14 poäng på nio matcher, lutar åt att förra året var det sista. Detta efter ett decennium i seniorlaget men skador och ett skiftarbete på för oss andra märkliga arbetstider gör fotbollsspelandet svårare.

En annan ikon i ordets rätta bemärkelse är dalslänningen och mittfältsdynamon Viktor Hultman som likt Lundqvist spelat i tio säsonger för seniorlaget. Han har tränat en handfull tillfällen men är osäker för säsongen - fjolårets ensam-pendlande till träning som småbarnsfar (drygt åtta mil tur och retur) var beundransvärt i sig och vi håller alla de tummar vi har att han ska få livspusslet att gå ihop även denna säsong.

Många skor som ska fyllas på fotbollsplanen men vi är mer sentimentala än så då då detta är kamrater som bidragit till ett dynamiskt omklädningsrum och ett fint kamratskap. Ett kamratskap som år efter år håller oss kvar i föreningen även om ansiktena i omklädningsrummet både blir äldre och ibland byts ut. Men, efter ett decennium i samma omklädningsrum är det ändå lite svårt att tänka sig att man från sin plats skulle titta vänster och inte se Hultman och Lundqvist hålla låda...

Vi bör alla vara medvetna om de utmaningar som står för dörren 2018. Jag inser att det är lika för många lag men att i skrivande stund, en dryg månad från seriepremiär, ännu inte kunna genomföra mer än ett fåtal fotbollsträningar är ett bekymmer. Och andra sidan händer något speciellt med lagsammanhållningen när träningarna bedrivs i en idrottshall lika stor som en stor lägenhet på Storgatan. Och där spelare lämnar vill andra ta vid.

Vi kanske inte är redo just nu – men vi ska se till att ni som besökare på Sannerudsvallen får se samma kämpande eleganter som förra året. Om det bara slutar snöa...

 

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info