Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning av vårsäsongen

08 JUL 2019 15:34
Vi låter tränaren Jonas "Svarten" Karlsson summera vårsäsongen.
  • Skapad: 08 JUL 2019 15:34

Bild: Krister Nilsson

Hello Coach!

Vi närmar oss uppehåll och en vårsäsong ska summeras. Kan man få en kommentar efter första halvan av säsongen?

Våren 2019 Spelsätt: Våra tankar innan säsongen har fungerat bra och jag tror alla förstår hur vi vill spela. Två senaste matcherna har vi ändrat lite till för att förenkla rollerna och vi kommer bygga vidare på det. Fokus kommer ligga mer på sista 3-delen till hösten där vi inte riktigt har lyckats full ut. Vi har mött några olika lag allt från högt pressande Västanvik till lågt liggande Bråten och vi har löst båda på ett bra sätt. Tycker det är spelmässigt känns bättre när vi får föra matchen mot lågt liggande lag tror också spelarna tycker så.

Träningar: Första tanken är att vi haft lite dålig uppslutning och att några spelare som vi hoppats på inte dykt upp av olika anledning. Den taktiska träningen har då blivit lidande men överlag har vi haft bra fart och mycket glädje på träningarna.

Matcherna: Jag börjar med det senaste eftersom det är färskt i minnet.

Bråten: 2 matcher i serien och en i DM alla har sett liknande ut med bra spel av oss då Bråten ligger lågt i försvar. Vi har 2 vinster och nu senast blev det 0-0 då vi hade många spelare borta och fick dra i alla trådar vi hade. 7 av 8 centrala mittfältare va indisponibla. Då kallade vi in en ny killa Marcus som efter 3 veckor av träning och 2 U-lagsmatcher fick ta det defensiva ansvaret på mitten med Reza bredvid sig. Reza matchens bästa spelare och Marcus matchen utropstecken!! En debutant till fanns på bänken och det va 15 åriga Herman Niljung som har visat i år att det är inte så farligt att spela med dom stora pojkarna.

Nästa motståndare Västanvik som vi också mött två gånger i serien. Det har blivit två kryss, hemma på konstgräs 0-0 där vi missade en straff och borde ha vunnit efter bra forcering på slutet. 2-2 blev det uppe i Torsby då straffarna straffade oss igen. Denna gången pga att domarn hittat en straff till Västanvik från ingenting i 87 min då vi hade ledningen med 2-1. Västanvik är ett jobbigt lag att möta och dom kommer ta många poäng i höst slutar nog 3-4 någonstans.

Strömtorp borta förlust 2-0 första på en hörna. Ännu ett lag med en stor tanks till forward, ett Karlskoga/Degerfors syndrom?? Spelmässigt en bra match som vi för igen mot ett ganska lågt liggande försvar. vi blir kanske blåsta på en straff vid 0-0 då hade det blivit en annan match. Men vi tar dom hemma då vi spelar på en slät fin plan istället för ja vad det nu va i Strömtorp!

Töcksfors hemma! En av våra bästa matcher både spelmässigt och chansmässigt men tyvärr förlust 1-3 Här har vi stor chans till revansch i höst!

Skattkärr också det hemmavinst 2-1 mot ett riktigt taggat och bra bottengäng! Som inte hade fått med sig någon poäng fram till dom två sista omgångarna. Underläge 0-1 men med hjärta kommer vi tillbaka och i 90 min skruvar Sälen in vårens snyggaste!!

Forshaga borta 3-1 förlust. Våran sämsta match i serie och vi glömmer den.

KB Karlskoga hemma på konstgräs 0-0 efter mycket krigande. Det va en go poäng! Bara Torsby lagen och vi har tagit poäng av seriefavoriterna. Vi får se vad som händer i returen Jojje har en till godo??

Torsby borta och med för mycket respekt till en början låg vi tidigt under med 2-0 men gör 2-1 och dom är lite skakis. Till slut avgör Torsby på en kontring 3-1 Debut av Simon och David gör sin första match från start!

Ås hemma på konstgräs vinst 6-2 Skapar 2-3 kanonchanser redan första 10 min sedan en kalldusch när Ås gör 0-1 vi hämtar oss och gör 1-1 och 2-1 innan paus. Spelmässigt en bra match och äntligen lite enkla mål. Zeyn och Reza gör fina mål på slutet och vi vinner rättvist.

Sifälla hemma konstgräs vinst 1-0 efter frispark av Philip som Frick nickar elegant in i bortre burgaveln. Annars ganska målchans fattig match frustrerade motståndare som ger oss energi!!

Statistik: 12 pinnar på hemmaplan (Borgen) varav 8 på konstgräs 4 pinnar på bortaplan där 3 är på enda konstgräsmatchen Bråten Vi är bra på konstgräs!!

Några i laget som varit utropstecken under våren?

1: Adam och Försvarspelet! Vi visste att vi har ett av seriens stabilaste försvar men tycker att Adam höjt sig ytterligare ett snäpp och att med sådan kontinuitet i backlinjen har det nästan varit perfekt. Vi är grymt nöjda!

2: Nya killarna! Reza blir bara bättre och bättre. Va bäst på plan senast mot Bråten! Hadi och Zeyn båda unga killar som vågar ta för sig och kommit in i laget bra! Comebackande Flygh har varit enormt viktig med sin inställning och vinnarskalle. Senaste tillskottet Marcus ja han blir svår att peta till hösten. Det blir angenäma problem när alla killar är friska!

Vad gör KAIK under uppehållet?

Hoppas vi tar det lugnt kanske vid någon sjön. Laddar batterierna för att ge järnet till hösten!

Vad kan man förvänta sig av KAIK under hösten?

Samma stabila försvar och med en vässad offensiv!!

Tack för pratstunden!

Skribent: Adam Modén
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium 
Köp KAIK-kläder hos Stadium.

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info