Hoppa till sidans innehåll

Seger för Kils AIK 2

07 APR 2018 17:23
Kils AIK 2 besegrade under lördagen FBK 3 med 2-1 (0-1) i lagets första träningsmatch.
  • Uppdaterad: 07 APR 2018 17:26

Kils AIK 2 gjorde sin första träningsmatch för säsongen när FBK 3 gästade Sannerudsvallen. Mötet innebar ett kärt återstående med tidigare spelaren Andreas Ståhlberg som numer är tränare hos seriekollegan.

Första matchen - men de flesta av killarna på planen har fått speltid tidigare under säsongen där Andreas "Munkfors" Svensson och Danny Gilbert var de enda som gjorde debut för året. Lika glädjande som att denna duo syntes på en matchplan igen var att Robin Svensson var tillbaka från sin skada.

Matchen startade tråkigare än vad den slutade - gästerna gjorde tidigt ett ledningsmål då ett helt Kils-lag stannade upp i tron om att offside-avblåsningen skulle komma och en friställd motståndare rullade in bollen mellan Adam Modéns fötter. På plan var det prat om fyra meter offside men vi domare på läktaren kunde nog konstatera att den i så fall var ytterst hårfin, om inte obefintlig.

KAIK hade mest boll matchen igenom men i den första halvleken blev det mest lugnt bollande i backlinjen innan en svepande och ibland planlös långboll avslutade anfallen. Ett riktigt fint anfall fick vi dock se i slutet av halvleken när Johan Jaldell och Mahir Suliman kombinerade sig fram på högerkanten innan inlägget nådde David Åkerberg - anfallarens volleytträff var behärskad men målvakten sträckte ut för en kalasräddning. 

I andra halvlek blev bra betydligt bättre mot motståndare som inte alls orkade i sitt försvarsspel. Bollinnehavet var enormt, tempot med boll lite högre och Kil klarade av att sätta rättvända spelare i läge oftare under 45 minuter där Kil växlade upp. Hannes Skogar och Filip Larsson hoppade in och stod för goda insatser och halvlekens kanske största förgrundsfigur Gustav Carlsson gjorde dem snabbt sällskap.

Trots ett förkrossande bollinnehav hade ändå hemmalaget svårt att skapa rena målchanser. Mahir Suliman och Gustav Carlsson var båda nära till frilägen. När kvitteringsmålet kom på självmål från Gustav Carlssons hörna kändes det en aning symtomatiskt. Hörnor fanns det gott om och dessa var ett annat glädjeämne där Åkerberg, Suliman och Gustav Carlsson (med båda fötterna) stod för bra slagna sådana.

Kils AIK 2 har för regel ofta unga spelare som bas varvat med äldre rutinerade spelare vars roll inte bara är att bära laget utan också hjälpa till att skola in yngre spelare i seniorfotboll. Några av de mer erfarna och nyttiga spelarna i Robin Svensson, Danny Gilbert och Olle Härdelin stod idag för de flesta av närkamperna och visade att gammal är äldst även i det duellspelet. Däremot klev trion ut med känning, nackspärr och ork vilket gav en sista halvtimme med nära ungdomsgård på planen.

Mahir Suliman på spelhumör. (Foto: Krister Nilsson)

Kil fick då svårare i närkamsspelet men det blev ändå lekfullt värre och innan matchen var slut fick Gustav Carlsson en ny chans i djupet och den här gången satt bollen bakom målvakten. En jublande glad Adam Modén stod för framspelningen och mötte upp på mittlinjen för att ge målskytten en kram.

Gustav Carlsson slår in 2-1 (Foto: Krister Nilsson)

Trots att många fått knappt med minuters speltid i år och där många aldrig spelat med varandra såg det i den andra halvleken riktigt bra ut med en tydlig spelidé och där samtliga spelare på planen var intresserade av att delta i både anfalls- och försvarsspel.

Dagen efter att Kils AIK spelat mot Sifhälla SK i DM (tisdag klockan 19:00) spelar Kils AIK 2 nästa match, detta mot fjolårets seriesegrare Nyedshov IF. Båda matcherna är på Sannerudsvallen. 

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info