Hoppa till sidans innehåll

Seger mot Hertzöga

09 APR 2017 15:47
Kils AIK's utvecklingslag besegrade Hertzöga BK's dito med 2-0 (2-0) efter mål av Zlatan Hazbic och Johan Jonsson.
  • Uppdaterad: 09 APR 2017 16:39

...och då var också Kils AIK 2 igång med sina träningsmatcher. Och det blev seger på första försöket när division 5-laget Hertzöga BK gästade Sannerudsvallen.

Ett knippe tonåringar, några vuxna och en och annan ålderman brukar vara receptet när Kils AIK 2 ställer upp till spel. Idag gick laget i ungdomens tecken men 32-årige Andreas "Munkfors" Svensson höjde medelåldern (och lugnet på planen) rejält. Med detta sagt är det kanske än mer positivt att laget vann mot Hertzöga BK 2 (nykomling i division 5) vilket också ger framtidstro för säsongen.

Samtliga bilder är (som vanligt) tagna av en av föreningens riktiga trotjänare, fotograf Krister Nilsson. För mer bilder från matchen, säsongen eller hela vägen bak tilll 2006 klickar du här.

Matchen inledde händelserik där Danny Gilbert sprang i djupled för första målchansen - chippen på friläget räddades medan returen sköts högt över det tomma målet. För den alldeles lysande framspelningen stod 15-årige August Niljung för som trots sin ålder (och storlek) var en av planens jättar.

Mittfältsbatteriet Danny Gilbert i kamp.

Inte långt senare stod det 1-0 efter att högermittfältaren Jesper Svensson slagit en väl avvägd boll i djupet - fri med målvakten gjorde Zlatan Hazbic inget misstag utan kunde behärskat ge sitt lag ledningen.

Efter drygt tio minuter kunde matchen förlorat delar av sitt värde då en Hertzöga-spelare fick rött kort. Detta efter att "Munkfors" elegant tvåfotsdribblat sig förbi två gulklädda motståndare och tacklats ned. Men ingen av experterna på läktaren ansåg att ett rött kort för den tacklingen var befogat - men kanske sas det lite för mycket istället. Som tur är fick Hertzöga plocka in en ersättare varpå matchen kunde fortsätta med två lag med motsvarande antal spelare.

Hertzöga var, sin nolla i målkolumnen till trots, inte alls ofarliga matchen igenom. Detta skulle få sin kulmen i andra halvlek men även i den första skapades det målchanser, flera på fasta situationer men uppoffrande spel av de rödklädda som fredade sitt mål stod i vägen.

Fredrik Johannesson kom sedan nära på nick efter Niljungs frispark men revanscherade sig genom att spela fram stekhete Johan Jonsson som fri med målvakten dubblade lagets ledning. 16-åringen var på spelhumör efter besvikelsen i onsdags då avsluten istället räddades av målvakten men fick nu revansch på sig själv. Stundtals hade han lekstuga på sin ytterkant under matchen.

Johan Jonsson trollar.

Mindre roligt var att Simon Sjöström tvingades utgå - Sjöström som annars inlett piggt och rejält på samma kant fick se resten av matchen från sidan efter en smäll på låret men inte mer illa än en rejäl lårkaka. Sjöström är annars också ett framtidsnamn i föreningen - en ödmjuk spelare som säkerligen kommer få mycket speltid i Jasons Gilberts manskap under säsongen.

Efter halvtidsvilan rivstartade hemmalaget och framför allt Zlatan Hazbic. Med ett första bra avslut styrde målvakten bollen i stolpen och så när in på rätt sida linjen innan nyförvärvet kort senare sprang sig loss på djupet men lobbförsöket gick någon meter över ribban.

Som skribent med Kils-hjärta är det lätt att komma ihåg sitt egna lags målchanser men chanser för Hertzöga saknades inte. Men om inte avsluten gick över eller kunde avstyras av duktiga försvarare stod där en gigant mellan stolparna. Casper Nyström gjorde en fenomenal insats som burväktare i sin seniordebut vilket var matchens kanske största glädjeämne.

Och det kunde jag skrivit redan innan den kavalkad av målchanser av Hertzöga-chanser som nalkades mot slutet. Gästerna var på avslutshumör och sköt både inne i straffområdet och från sämre utgångslägen men fick ingenting med sig mot Nyström. Mest minnesvärt var 17-åringens slängning i krysshöjd på ett hårt skott där förre KBK-spelaren sånär limmade bollen vilket hade fått Peter Schmeichel att bli avundsjuk.

Bra räddning - men Schmeichel-kopian var än svettigare...

Det klassiska längre-lags-scenariot gjorde sig gällande och det blev svängdörrar i bytena där Tim Andersson, Linus Johansson och Fredrik Johannesson samtliga hade på sig kaptensbindeln under matchen. Tim Andersson prövade trots sjukdom i veckan och Fredrik Johannesson var enorm i båda ändar av uppställningen med en energi och spelglädje som är oefterhärmelig. Men visst var det extra roligt att se Linus Johansson tillbaka på planen igen...

Hertzögas chanser från mitten av den andra var övervägande - men Kil var inte heller ofarliga. Jonsson kom fri med målvakten men duffade avslutet efter en rutinerad knuff i ryggen från jagande försvarare - "vackert" på något sätt men ännu mer hedersamt av Kils-spelaren som fortsatte att stå upp i ett läge där många andra hade fallit.

Fredrik Johannessons frispark var även den nära vilket han gärna påtalade i omklädningsrummet. Innan matchen han han (enligt egen utsaga) 100% utdelningen på frisparkar i Kils AIK - statistik som idag halverades.

En chansrik match slutade 2-0 och "positivt, positivt" var Jason Gilberts slutsummering. Han, precis som vi andra utanför planen, var noga med att lyfta fram de många tonåringar som stod för storstilade insatser. Inte nog med att de spelar bra fotboll, deras "jag kan spela vart som helst"-attityd gör en engelsman gråtfärdig. En engelsman som också ska slå sig själv för bröstet för en fin förmåga att skola in unga killar i seniorfotboll. Härligt pojkar! Och gubbe.

Inte minst var lagets försök att vårda bollen på pluskontot. Det krävs två för att dansa och även om Hertzöga 2 denna säsong spelar en division högre upp är det en förhoppning med seriebytet till division 6 södra att få möta fler fotbollslag med samma ambition. Detta utvecklar oss mer som fotbollsspelare och killarnas vilja till att spela mer strukturerad och passningsinriktad fotboll var idag trevlig att skåda i en seger för hela kollektivet.

Nästa träningsmatch är mot ÖDIK måndag den 17/4, även den på Sannerudsvallen och med start 16:00. Lagets träningsmatch mot Norrstrand IF 2 den 23/4 har ställts in. Detta på grund av representationslagets seriematch på lördag och följande DM-match på måndag där tanken är att inte nyttja många spelare från lördagens seriematch.

Men närmast väntar seriepremiär borta mot tuffa SK Sifhälla nu på torsdag. Vi ses väl i Säffle...

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info