Hoppa till sidans innehåll

Senior: 1-1 mot IK Arvika

23 MAR 2016 21:27
Kils AIK spelade 1-1 mot IK Arvika i en match som gav blandade intryck.
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2016 20:17

40 sekunder. Längre tog det inte innan gästande IK Arvika, till vardags i division fyra, hade tagit ledningen. Tio minuter senare hade Kil ännu inte hämtat sig i en matchinledning som var katastrofal. 

 

19 man var uttagna där Marcus Schmidt och Linus Johansson tvingades lämna återbud från den ursprungliga 21-manna truppen. Marcus och Linus med övriga lagkamrater på sidan tillsammans med en tapper skara i publiken hade säkert många funderingar över Kils AIK den första halvan av halvleken.

 

Spelarna låg för högt, för nära och utan tåga mot ett Arvika som spelade betydligt mer direkt och längre djupledsbollar än de andra lag vi har mött hittills. Just inställningen och att det inte "lyste" om spelarna redan på uppvärmningen är någonting vi ledare också får klandra oss själva för och se vad vi i framtiden kan göra bättre.

 

De övriga 80 minuterna är ett helt annat matchreferat med betydligt fler ljuspunkter. Med matchen några timmar i backspegeln är det också lite lättare att försöka koncentrera sig på dem.

 

Arvika, med förre Kils-spelaren Peter Söderström som säkert flera ur GFV kommer ihåg, spelade effektivt med en tydlig spelidé. Lika kvicka som smarta spel i djupled, ofta på svårmarkerade killar från inner- och yttermittfältet på en backlinje i Kil som ställdes på stora prov. Kommunikationen över hela banan var inte så bra som den brukar och vi hade dessutom svårt att stänga av innermittfältet. När det gäller bristfällig kommunikation på banan får det nog gälla oss ledare utanför då vi inte fick fram vårt budskap varken från matchgenomgång eller under en intensiv start av matchen. Är man lärare till yrket lär man sig snabbt att om många inte förstår är det nog inte fel från många utan en...

 

Enligt Arvika (det är annars lätt med rykten...) gjorde en anfallare med U21-landslagsrutin för Litauen debut för gästerna och Kils-killarna fick där något att bita i. Den som imponerade mest på undertecknad var annars Khalid Mohammed på yttermittfältsplatsen som gav Kasper Huatorpet en riktig match ute på flanken.

 

Om nu inte att spelet inte klickade räckte så drabbades Kil också av två tidiga skador. Andreas Ståhlberg och Johan Arvidsson tvingades båda utgå tidigt men det ska förhoppningsvis inte vara någon fara efter ett läkande påsklov.

 

En av ersättarna, Fredrik Johannesson, var istället nära mål två gånger i första halvlek medan Adam Modén såg ett friläge gå över ribban och gjorde också några snart patenterade benparader i en kaotisk halvlek som ställde mer frågor än det gav svar. Några glimtar fanns; Fredrik Vikmans överlappningar och Viktor Hultmans (en annan inhoppare) kamp på innermittfältet är några. Trots den eländiga inledningen ska det ändå nämnas att Kils-killarna försöker spela sig ur en hög press med bollen efter backen, utan rädsla för att spela in centralt på markerade spelare men också med förmåga till spelvändningar. 

 

I andra halvlek gjordes de planerade ytterligare sex bytena och denna halvlek är betydligt jämnare. Kil ställde upp lägre och hindrade Arvika (som även de rullade friskt på manskapet) att hota i djupled även om gästerna inte var ofarliga framåt.

 

Harry Härdelin kom in på högermittfältet i andra och gjorde det mesta rätt, klokt positionsspel i defensiven och iscensättare av många anfallsförsök. Ett av dem nådde in till Kim Engdahl som rappt pangade in kvitteringsmålet - hans första mål för representationslaget - förhoppningsvis följt av många fler den här säsongen!

 

Glädjande var också Emil Boström och Johan Sandströms comeback efter att ha missat två matcher. Johan Sandström i mittförsvaret visade klass och tyngd - inte minst med en matchavgörande brytning i slutminuterna medan Emil Boström jobbade hårt i spelet utan boll. Ett kompaktare Kil stängde istället av spelalternativen och tvingade Arvika till betydligt mer planlösa djupledsbollar än tidigare där Fredrik Johannesson imponerade stort i både defensiv och offensiv.

 

Märklig match med en sjukstuga vi hoppas slippa framöver men överlag annars en trevlig match och schysst spel. Med två lärare i Arvika i ledarstaben i Kil fanns det också gott om både nuvarande och tidigare elever vilka samtliga skötte sig mycket bra.

 

Att skriva referat är lite som terapi och ytterligare 30 minuter senare är modet lite bättre. Nu tar vi nya tag mot Norrstrand den 2 april. Förhoppningsvis också en u-lagsmatch samma helg men med kort varsel är det inte många klubbar som har möjlighet.

 

Röda sidan upp!

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info