Hoppa till sidans innehåll

Senior: 3-3 för KAIK 2 i hagelstorm

24 APR 2016 20:23
Kils AIK 2 spelade 3-3 (2-0) hemma mot Deje IK efter mål av Josef Hallqvist (2) och Kim Engdahl.
  • Skapad: 24 APR 2016 20:23

Sällan har en match haft två så olika skepnader - och det bokstavligt. Den första ronden på konstgräset gick till Kil med 2-0 medan Deje IK var klart starkare på snön. Summa summarum gav ett oavgjort resultat, 3-3.

 

18 man var kallade till u-lagets genrep - bara en av dessa (Danny Gilbert) var med i gårdagens seger i division 5 så nog finns det gott om lirare i Kils AIK. Bryderierna innan match för coacherna Jason Gilbert och Jan-Inge Boris var att formera ett ganska "framtungt" lag med idel anfallsspelare men det var ett slagkraftigt lag som ställdes på banan.

 

John Andersson gjorde sin "riktiga" debut som Kils-spelare medan Jon Bergsten och Josef Bergström comeback i KAIK efter övergång från Fagerås BK som dragit sig ur. Dessutom hade Kil med två duktiga killar från P16 i Marcus Arvidsson och Matin Nikoo vilka båda startade från sidan i ett lag som mixade ungt och gammalt.

 

Mest spelsugen av alla var annars Josef Hallqvist som från en ovan högermittfältsplats gjorde matchens första mål. Detta efter ett anfall som föregicks av att Bergsten vann boll och Johannes "Kongo" Nilsson spelade ut bollen till "Jofa" som med ett skott (eller var det ett inlägg?) ställde målvakten.

 

Tio minuter från paus var samma Hallqvist med i uppbyggnaden av nästa mål efter att hans krossboll bytt kant till Carl Abrahamsson vars inlägg nådde Kim Engdahl som snyggt nickade in 2-0. Abrahamsson hoppade in istället för en skadad Johan Andersson och fick därmed sina första minuter i årets försäsong - vi hoppas på många fler framöver.

 

Sådana anfall var annars sällsynta där Kil istället förivrade sig lite för ofta i passningsspelet och bollarna gick långt över lagets anfallare. Bakåt var det desto mer kompakt även om Deje var nära vid några tillfällen. I en sådan matchbild var Josef Bergström en nyckelspelare som med ett gott lugn höll i bollen och fördelade den.

 

Solsken och blåst byttes därefter ut mot en hagelstorm bara Burma sett like och där publiken flydde verkade spelarna oberörda. I halvtid fördes ändå diskussioner om att avbryta matchen men efter att båda lagens spelare och ledare skottat fram linjerna med skorna påbörjades andra halvlek.

 

IMG_7595

 

IMG_7596

 

På snön i den andra halvleken var det istället bara ett lag på banan i Deje IK som var betydligt hungrigare än Kil. Coach Boris gav med all rätta direktiv till spelarna att inte satsa i onödigt i varken närkamper eller löpningar då underlaget var halkigt och viktigare matcher kommer framöver.

 

Kanske tog de honom väl noga på orden för hemmalaget var tvåa på det mesta. Nästan direkt i upptakten av den andra kunde Deje reducera efter en fin dribblingsaktion och ett väl placerat avslut.

 

Kil gjorde flera byten i halvtid och än fler under inledningen av den andra halvleken och det var glädjande se så många killar i aktion. Johan Andersson ("den yngre") kom in på högerbacksplatsen och var en av få som insåg att underlaget lämpade sig för glidtacklingar även om den nästan dubbelt så gamle Andreas "Munkfors" Svensson på motsatt kant inte ville vara sämre.

 

Deje hade matchen i halkan men från ingenstans gjorde dock hemmalaget 3-1. Johan Andersson lobbade läcker bollen till comebackande Jesper Svensson som i sin tur med ett distinkt lågt inlägg nådde "Jofa" som rakade in bollen från nära håll. Svensson, som haft överbelastning i låret en längre tid, är inte helt tillbaka än men kan komma att bli en riktig joker för Kils AIK längre fram.

 

3-1 och matchen kändes som den var i hamn men Deje kom tillbaka och gjorde två snabba mål till 3-3. Jason, Josef och Boris vid sidan om planen var bland de få som hördes i Kils-lägret och spelarna såg inte lika spelsugna ut som i inledningen. Ett av undantagen var Danny Gilbert. Kanske kan man som publik ha viss sympati med dem när underlaget gjorde det mesta till parodi även om ett taggat Deje såg sakerna helt annorlunda och helt rättvist fick med sig ett oavgjort resultat till Älvkroksvallen.

 

Seriepremiär för Kils AIK 2 är nu till lördagen då Bjälverud kommer på besök till Sannerudsvallen. Matchstart är klockan 13:00.

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info