Hoppa till sidans innehåll

Senior: Avancemang i DM

19 MAR 2016 16:58
Olle Härdelin tremålskytt när Kils AIK avancerade i DM.
  • Skapad: 19 MAR 2016 16:58

Efter tre träningsmatcher var det äntligen dags för årets första tävlingsmatch, detta i DM och mot Brunskogs IF.

 

27451

 

I Kil syntes några förändringar från matchen i veckan där flera spelare vilades medan andra var indisponibla av andra orsaker. In i startelvan kom Fredrik Vikman, Andreas Ståhlberg, Linus Johansson (kapten), Olle Härdelin och Henrik Reimer.

 

Johan Sandström och Erik Ramefelt var ännu inte spelklara från sina skador men gjorde följe med laget upp till Arvika och gav energi från sidan. Fyra månader in på säsongen är det glädjande att så många som av olika orsaker inte kunnat träna (förkylning, småskador eller annat) ändå är närvarande på träning eller följer med på matcher. Härligt!

 

Matchbilden var helt annorlunda i jämförelse med matchen mot FBK U. Brunskogs IF, till vardags i division 7, slet på bra under matchen men gästerna kom att helt naturligt att ha ett stort bollinnehav under hela matchen.

 

Johan Arvidsson flyttades upp från sin mer naturliga ytterbacksplats till yttermittfält i Oscar Lidströms frånvaro och var kanske hela matchens gigant. 1-0 gjorde också 23-åringen (framspelad av Johan Jonsson) på en patenterad yttersida när matchen var knappa tio minuter spelade.

 

Fredrik Vikman, även han normalt ytterback hade den andra flanken i ett lag där åtta av tio utespelare startat någon match som försvarare hittills. Trots detta kom chanserna tätt även om det dröjde ett tag innan 2-0 stod i Edins flitigt använda anteckningsbok. Olle Härdelin var målskytt från straffpunkten efter att Danny Gilbert ordnat straff.

 

Danny och Tim Andersson kompletterade varandra bra, där den förstnämnde ofta sjönk ner och fick bollen. Detta medföljde att att mittbackarna kunde bredda och ytterbackarna gav fler alternativ högre upp i banan. Detta i en halvlek där Kil, ofta orkestrerat av kapten Linus Johansson och Marcus Schmidt, gjorde många spelvändningar med stort tålamod.

 

2-0 blev halvtidsresultatet och i andra var det lite proppen ur mot mer och mer tröttkörda motståndare. Tio minuter in i andra halvlek gjorde Kil fyra byten och bara minuter senare kunde en av dem, Fredrik Johannesson, framspelad av en annan, Viktor Hultman, göra 3-0.

 

Brunskog ska ha en stor eloge för deras inställning och försökte också spela upp bollen. Däremot orkade man inte i den andra halvleken och målen, vackra sådana, kom att ramla in där Kil gled ifrån till en storseger.

 

4-0 gjorde Viktor Hultman framspelad av Kim Engdahl i ett mönsteranfall innan Engdahl även assisterade Olle Härdelin till 5-0. Olle var inte nöjd där utan gjorde även 6-0 strax innan slutet, framspelad av a-lagsdebuterande Erik Frykstedt. Målen var vackra upprullningar i en slutfas där Kil fick stora ytor att operera och det kunde faktiskt varit ännu större siffror.

 

Sista kvarten är trots flera mål inte Kils bästa; spelarna brast lite i koncentration och framför allt tålamodet där lusten till de avgörande passningarna blev lite för stor och disciplinen hemåt saknades något, stundtals såg det ut som att Kil spelade 4-2-4 om inte än mer övervikt åt offensiven men det är kanske inte så konstigt under en sådan matchbild. Henrik Reimer fick göra en bra räddning men avvärjde ännu flera genom att spela långt ut och vara först på många djupledspassningar under matchens gång.

 

Bra prestationer av killarna där Johan Arvidssons insats stack ut (undrar hur många kilometer han springer på en match...) tillsammans med tremålskytten Olle Härdelin. 

 

Vi önskar Brunskog lycka till i stundande serien och tar själva sikte mot nästa träningsmatch som är om två veckor mot Norrstrand den 2 april på Sannerudsvallen. Beträffande DM-äventyret fortsätter det och nästa motståndare kan bli just Norrstrands IF eller Åmotsfors vilka spelar sin match den 3 april.

 

Fotograf Ramefeldts bilder från matchen

 

IMG_7471

 

IMG_7472

 

IMG_7470

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info