Hoppa till sidans innehåll

Senior: Drama i DM

13 APR 2016 21:55
Högdramatiskt och känslor åt alla håll när Kils AIK förlorade DM-åttondelsfinalen mot Norrstrand med 1-2 (1-0) under onsdagskvällen.
  • Skapad: 13 APR 2016 21:55

Förlust-referaten avlöper varandra hos Kils AIK men varje match har ett nytt ansikte och under denna match var plytet ofta vackert. Men matchen slutade med förlust efter en märklig avslutning på en tuff match i hög division 5-nivå.

 

85729

 

Matchen sist mot Norrstrand (1-4) kändes som en annan säsong i en match där spelarna följde matchplanen till fullo. Ett lägre försvarsspel gav visserligen initiativet till motståndarna men gästernas djupledsbollar parerades ganska behagligt av Kils fyrbackslinje. Kommunikationen och samspelet i ett kompakt mittfält var utmärkt och det låga försvarsspelet lämnade istället ytor för omställningar.

 

Några var snabbare och vackrare än andra och vackrast och snabbast av dem alla kom på vänsterkanten genom ytterbacken Fredrik Vikman som i samarbete med Johan Jonsson kom runt på kanten; den sistnämnde nådde med sitt inspel inbytte Erik "Sälen" Sälgeback som på retur kunde peta in ledning för de rödklädda.

 

Norrstrand är ett duktigt lag med många individuellt skickliga spelare men Kil höll Karlstad-laget stången halvleken ut. Men det var nära mot slutet när paniken spreds i leden och många onödiga bolltapp avlöste varandra men där skotten haglade högt över Adam Modéns ribba. Olle Härdelins avundsvärda lugn under en sådan matchbild är oerhört viktigt.

 

Efter att hemmalaget lugnat ner sig i halvtid väntar Kils bästa period offensivt under hela matchen. Efter en kvart spelad av den andra hade Kil skapat tre jättelägen vilket borde renderat i åtminstone något mål. "Sälen" mötte en volley i fritt läge utanför, mittfältsbatteriet Fredrik Johannesson fick inte till avslutet i ett friläge och Olle Härdelin tvingade Norrstrands-målvakten till en fin räddning på en kraftfull nick.

 

Nämnde Sälgeback hade dessutom ett par ytterligare fina lägen medan Norrstrand dunkade bollen ribba ut efter ett jätteskott. Kan inte varit många millimeter från att den var inne...

 

Matchen var tuff och fysisk och i andra halvlek också betydligt mer ryckig. Detta gjorde det svårt att hänga med i svängarna och kvitteringen kom lika snöpligt som märkligt efter en timme spelad. Det var dock svårt att bita sig i tungan när målet föregicks av en för oss uppenbar knuff - en liggande Kils-spelare kunde sedan bara konstatera när en därmed helt fri motståndare tog ner bollen och nära mål pangade in kvitteringen. Ja, mina ögon är naturligtvis inte de mest objektiva men Norrstrands-spelaren är säkert den förste att erkänna...

 

Samma nedknuffade spelare fick sedan ett gult kort när han med händerna, inte rösten, gestikulerade en gång att han ansåg att det var knuff. De nya direktiven i regelboken är skoningslösa men med försäsongsmatcherna i ryggen hade man hellre sett att tröjdragningar, tacklingar med sula eller efterslängar hade gett samma resultat. Så även i dagens match och här är jag inte alls lika enögd utan Kil kom undan från farliga frisparkar vid fler än en gång utanför eget straffområde, efter tufft spel.

 

Matchen gick mot förlängning men extra-tid skulle aldrig behövas. På en överspelad situation där bollen inte var i närheten föll en Norrstrand-spelare i straffområdet och på den efterföljande straffsparken var det istället 1-2. Känslan var som att få en hiss i huvudet för Kils-spelarna som trots omständigheterna repade mod till en kraftsamling. Laget lyfte upp och försökte forcera men mer än några halvchanser till en kvittering nådde aldrig laget. Grattis Norrstrand till avancemang till kvartsfinalen av DM!

 

Ny förlust men också nya känslor och denna gången lider jag med grabbarna som stod för en mycket bra insats mot ett bra motstånd. Killarna visade ödmjukhet i ett cyniskt försvarsspel, arbetade hårt för varandra med många "tråkiga" löpmeter i skymundan och visade frejdighet i sina omställningar åt båda håll. Steg för steg har laget spetsat till de många detaljer vi gnuggat på under försäsongens matcher och linjerna i både försvarsspel och anfallsspel känns betydligt tydligare än för en dryg månad sedan.

 

Med facit i hand imponerar inte lagets målproduktion under försäsongen men laget har idag betydligt mer variation i sina uppspel, vågar fylla på mer i straffområdet och kommer också till chanser som en bättre dag renderar i betydligt fler mål. Förhoppningsvis kommer några av dem i seriepremiären hemma mot Jössefors IK nästa lördag. Nu kör vi!

 

----------

 

I en annan del av Värmland var det upptaktsträff i Division 5 Västra där favoritskapet i serien med bred marginal gick till nykomlingen Fiskevik och förra årets tabelltvåa Grums IK. Mer om detta i någon av länets tidningar i dagarna.

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info