Hoppa till sidans innehåll

Senior: Förlust och seger i Arvika

13 MAR 2016 18:20
Kil förlorade en och vann en match i Arvika.
  • Skapad: 13 MAR 2016 18:20

Kil spelade under söndagen två träningsmatcher i ett soligt Arvika. 26 spelare gjorde resan där Forshaga IF och Norrstrands IF 2 stod för motståndet.

 

I första matchen gjorde flera killar sin debut i Kils AIK, bland annat Adam Modén mellan stolparna. Forshaga, med förra Kils-tränarna Peter Hansson-Böe och Mathias Eriksson, satte fart från början och redan i första anfallet var det nära att "gästerna" kunde ta ledningen.

 

IMG_7444

 

Kil jämnade dock ut matchbilden och första halvan var det en ganska jämn tillställning där de vitklädda skapade flera farligheter, framför allt på sin högerkant med Johan Arvidsson och Oscar Lidström. Emil Boström oroade flera gånger under matchen med sin snabbhet i djupled och kommer att bli ett viktigt anfallsvapen under säsongen.

 

Men det var Forshaga som hade det mesta av bollinnehavet och efter dryga kvarten kom de också att ta ledningen efter en omställning på ett misslyckat uppspel från Kil.  Kvitteringen skulle dock komma bara några minuter senare - och det var ett vackert fotbollsmål. Johan Jonsson erövrade bollen, spelade till Danny Gilbert som med en mäktig krossboll nådde Oscar Lidström. "Lidas" inlägg nådde sedan en helt fristående Danny som efter en löpning på 50 meter behärskat rakade in bollen.

 

Forshaga kom dock tillbaka. Kil hade stora problem i sitt press-spel där motståndarna enkelt kom föbi första-pressen. Resultatet blev att Kils-spelarna fick jaga på ett stundtals något virrigt mittfält och efter en halvtimme syntes mer och mer trötta Kils-spelare på planen. Men det är inte första träningsmatchen för inte.

 

1-2 och 1-3 kom tätt inpå halvtidsvilan där det första målet påminner om det första med ett något naivt bolltapp i uppspelet. Sådana mål är alltid en läropeng men syftet med dagen var att våga, att våga försöka kreativa saker och att spela sig ur svåra positioner så då kan inte spelare klandras för att de försöker. 1-3 var en fullständig upprullning och ett vackert fotbollsanfall som avslutades med tom kasse.

 

I andra halvlek syntes Böes spelidé i Forshaga tydligt med anfall som varade i minuter med stort tålamod och rejäla spelförflyttningar. Det var också i andra som Böes välbekanta stämma började ljuda allt oftare över Lingonvallen och fick åtminstone en annan att bli lätt nostalgiker. I andra halvlek kom Jesper Svensson att göra sin debut medan även Kasper Huatorpet och Olle Härdelin hoppade in där Emil Boström, Johan Sandström och Oscar Lidström klev av.

 

IMG_7453

 

Trots matchbilden var det Kils AIK som skapade de flesta och de bästa av målchanserna. Detta på anfall som var raka motsatsen mot FIF - tidigt avgörande passningar i djupled. Inte mindre än fem frilägen producerades där i tur och ordning Oscar Lidström, kapten Marcus Schmidt, Johan Jonsson, Emil Boström och Johan Arvidsson var sist på bollen. Fem frilägen men inte ett mål är inte dödlig effektivitet men det är sex veckor kvar till serien...

 

Matchen slutade 1-3 och från den tar vi med oss mycket. Positionsspelet över hela banan och orken inte alls var där samtidigt med andra viktiga läropengar i seniorfotboll. Men som en första träningsmatch mot ett lag som har två stycken i benen var detta ingenting konstigt. Att glädjen, engagemanget och framför allt viljan att våga försöka spela sig ur alla positioner, också efter att tidigare försök misslyckats, blir viktiga ledord att arbeta vidare med under säsongen.

 

IMG_7455

 

Inte många minuter efter att Albin Jakobsson blåst av första matchen var det dags för den andra där Kils AIK 2 mötte Norrstrands IF 2. NIF 2 är ett nystartat lag där flesta spelarna är ensamkommande flyktingar vilket ger oss andra perspektiv på fotbollens stora styrka i samhället.

 

81186

 

Även här syntes flera debutanter, bland dem Andreas Ståhlberg som stod för en stabil insats som mittback medan P16-lirarna Marcus Arvidsson, Aleksa Arsovic och Matin Nikoo gjorde sina första matcher. Förutom debutanter fanns också en del unga veteraner i Viktor Hultman, Olle Härdelin, Erik Sälgeback och Albin Andrésen som sammantaget har åtminstone 600 matcher för representationslaget på sitt CV.

 

Just denna mix var trevligt att se från sidan i en trevlig match med positiv attityd kampen i genom. Chanser fanns i första halvlek som präglades av ett stort bollinnehav för "hemmalaget" men första 45 slutade mållöst.

 

Mållös slutade dock inte den andra. En bit in i den andra halvleken fälldes Erik Sälgeback innanför straffområdet och Olle Härdelin slog säkert in den efterföljande straffsparken.

 

I denna matchen var det istället motståndarna som inte orkade och målen kom att ramla in tätt när ytorna blev större och större. Erik Sälgeback stod för en tidig kanditat till "Årets Mål" efter att 24-åringen med en halv cykelspark dundrade in bollen på Olle Härdelins frispark. 3-0 kom från samma fötter innan det var dags för Sälgeback att servera Matin Nikoo till sitt första seniormål någonsin. Att "Sälen" jobbat borta i Borlänge under veckorna och inte kunnat träna syntes det inte mycket av - förutom att han kanske var dubbelt så spelsugen...

 

Av bara farten i slutminuterna gjorde sedan Matin Nikoo också 5-0 vilket också kom att bli slutresultatet. Även i denna match fanns det många positiva aspekter vi tar med; ungdomarnas framfart var fantastiskt att se där 15-årige Marcus Arvidsson imponerade stort med ett rejält spel och löpningar box till box. Matin Nikoos två baljor och 14-årige Aleksa Arsovic hunger är något jag hoppas vi kommer se på Sannerudsvallen i många år framöver.

 

De mer rutinerade spelarna stod förutom ett spel på hög nivå ska också ges en eloge för sättet de uppmuntrade och hjälpte de killar som stod för sina debuter. Uppmuntrade rop gäller också för de samtliga killar som blev kvar från första matchen. Även om den som fick störst jubel för sitt spel var inhoppande tränaren Edin Mesic...

 

Lång, lång dag i Arvika men äntligen är vi igång på riktigt! Vi tar med oss många positiva delar och de saker som behöver förbättras kommer vi arbeta vidare med - detta redan på onsdag då vi möter FBK U på hemmaplan. Därefter ska vi tillbaka till Arvika för DM-möte mot Brunskogs IF lördagen som kommer. Stort tack till alla delaktiga idag!

 

IMG_7456

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info