Hoppa till sidans innehåll

Senior: Magplask mot Norrstrand

01 APR 2016 21:33
Kils AIK förlorade med 1-4 (0-0) mot Norrstrand under fredagskvällen.
  • Skapad: 01 APR 2016 21:33

6371

 

Kil stod för ett magplask från fem meter mot Norrstrand, en match som gästerna till slut vann med 4-1 efter att det stått mållöst i paus.

 

Fem nya spelare fick chansen i startelvan efter goda insatser som inhoppare i matchen mot Arvika medan flera spelare saknades av olika anledningar. Kontinuiteten kanske därför saknades men det gjorde mycket denna kväll.

 

Kil var även denna match sårbara i djupled vilket konstateras enkelt med att samtliga fyra insläppta mål gjordes på sådana uppspel. En ljusglimt i mörkret var Emil Boströms första seniormål halvvägs in i den andra halvleken - men då hade Norrstrand redan gjort två. Vid 1-2 har Kil sedan ett dubbelläge där Danny Gilbert kom fri med målvakten och nämnde Boström tvingar målvakten till en fin räddning på efterspelet. Närmare kom aldrig Kil där Adam Modén sedan fick vittja målet två ytterligare gånger innan matchen till slut blåstes av.

 

Norrstrand spelade ut sitt register i andra halvleken med ett stort bollinnehav och de som sett matchen är inte förvånade att NordicBet har laget som en av seriefavoriterna i Division 5 Östra. De är nog desto mer förvånade över att Kils AIK är klara seriefavoriter (2,75) i den andra femman men vi får hoppas att dagens insats inte alls är signifikativ för Kils AIK säsongen 2016 för i så fall går vi en tung säsong till mötes.

 

Den mest positiva aspekten var istället efter matchen. Ett tyst, tomt omklädningrum som snabbt tömdes på besvikna spelare och ledare som var griniga över laget och sin egen insats vittnar åtminstone om att vi vill och kan så mycket mer. Med den inställningen som grund har vi tre veckor kvar till serien att förbättra flera områden. Positionsspelet över banan, spelförståelsen i defensiven, kommunikationen mellan lagdelarna och ett mer kreativt passningsspel vilket idag kändes ganska krampaktigt.

 

Nästa match är på torsdag mot IFK Åmål. Ett Åmål som under gamle Kils-tränaren Conny Johanssons ledning värvat friskt med meriterade spelare från utlandet - en tuff utmaning för Kil som måste spela betydligt bättre än ikväll...

 

Och just det, om det vill säg väl får vi möjlighet till revansch mot Norrstrand vilka på söndag möter Åmotsfors i första omgången av DM. Vinst för Karlstad-laget där och det blir ny match på Sannerudsvallen...

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info