Hoppa till sidans innehåll

Senior: Par i nyförvärv!

24 DEC 2017 11:00
God Jul! Läs vidare här för Kils senaste nyförvärv...
  • Skapad: 24 DEC 2017 11:00

Dagen till ära kan Kils AIK presentera säsongens första nyförvärv i 19-åringarna Philip Granander och Gustav Karlsson.

Förutom att spela i Kils AIK har duon också mycket annat gemensamt. De är goda vänner sedan knatteåldern med sin fotbollsfostran i Trollhättan, båda studerar till lärare och tillför också goda och liknande egenskaper i både omklädningsrum och fotbollsplanen. Nedan följer en kortare presentation av spelarna där vi också låter killarna också beskriva varandra...

Granander är uppväxt i Kil men flyttade i ung ålder västerut i landet. Där har han representerat klubbar som Trelleborgs FF, FC Trollhättan och senast Ljungskile SK. Där var han tongivande i föreningens U-19 lag i Allsvenskan Södra och hann även med att debutera för representationslaget. 

Philip är en mittfältare som är som mest hemtam som central mittfältare men hans goda teknik och speluppfattning kommer även att kunna nyttjas på flera andra positioner.

Som tränare har jag blivit lika imponerad av personligheten som spelaren i denna "hemvändare" som under säsongens första månad visat både charm, inställning och ödmjukhet. Det är inte några glamorösa scener som möter en provspelare i Kil där löpning i snö, flämtande i trånga inomhushallar eller i bästa fall spel på ett av minusgrader hårt konstgräs men detta har inte varit några konstigheter för någon av dessa killar.

Mannen bakom att Philip spelar i Kils AIK är inte någon driven sportchef utan barndomskamraten Kasper Huatorpet. Jag tror jag citerar honom ordagrant när han frågade om det var okej att "...ta med en polare som vill börja spela fotboll". Och det är vi glada för att du gjorde Kasper...

Philip själv om valet av Kils AIK; "Lagets spelare och ledare har varit oehört trevliga mot vilket har varit en stor bidragande faktor till att jag känt mig välkommen och valt att spela för klubben under kommande säsong".

 

Gustav om Philip: "Philip är en av mina bästa vänner och en riktigt duktig fotbollsspelare. otroligt säker och trygg med boll och har en bra blick för spelet. Han jobbar även hårt för laget och är duktig på att tagga igång sina medspelare! 

Efter att Philip tränat någon vecka eller två ryckte han i sin tur med Gustav för att bekanta sig med Sannerudsvallen och Kils AIK. Denna matchningen kändes omgående klockren och i Gustav har Kil fått inte bara en duktig fotbollsspelare utan också en utåtriktad, temperamentsfull, klok och snacksalig ung kille. 

Gustav har i seniorsammanhang tidigare spelat i division 4 med Trollhättans FK och är en anfallare eller yttermittfältare med snabbhet, vilja att utmana och djupledsspel som sina främsta vapen. Överhuvudtaget är det spelet efter marken som lockar och med division 4 mått mätt tror vi att han har kommit till helt rätt klubb.

Gustav om Kil;  Jag kände ett fåtal av spelarna innan första träningen men det spelade inte någon som helst roll eftersom att laget var och är otroliga på att få mig att känna mig välkommen och som en del av laget. Under mina träningar så har jag både pratat med tränare, ledning samt spelare och har fått ett hum om vilken typ av fotboll laget vill spela och det låter som att det skulle kunna passa mitt spelsätt perfekt! Jag har känt mig så otroligt välkommen så att när Ola frågade om huruvida jag var intresserad av att skriva på var svaret självklart JA!

Philip om Gustav; "Gurra" är en trevlig och charmig grabb. Gustav är en snabb yttermittfältare som även har en bra teknik. Ser "Gurra" som en publikfavorit på vallen 2018, se upp för nummer 11 i 4:an i år!

Två duktiga och trevliga killar - som spelar på precis de positioner som vi spelmässigt behöver stärka upp. Att de studerar till lärare är fascinerande - Kils AIK skulle nästa säsong med lite tricksande kunna ställa upp med en hel startelva med lärare eller lärarstudenter. Som om det ibland inte räcker med att umgås med lärare i arbetet...

I dagsläget består truppen av drygt 30 spelare. Glädjande är att 20 av de 25 spelare som startade en match i värmlandsfyran förra säsongen redan lämnat klartecken för spel. Om vi tillåter oss vara högdragna bedöms inte spelarna i föreningen alltid efter deras nytta på plan utan lika mycket efter vad de bidrar med till den fina kamratskapen. Men om ändå ska se det sportsligt är det också extra glädjande att det dussinet eller så som startade flest matcher kommer att spela vidare nästa säsong.

Men några har valt att inte göra det. Johan Jonsson, som deltog 17 matcher varav fyra från start förra säsongen, har valt att gå tillbaka till IFK Sunne. Efter en fin debutsäsong i femman har han haft det svårare till speltid i fyran men i hans fötter och huvud finns en urkraft som bara väntar på att komma loss. Vi håller alla våra tummar för att det ska lossna ordentligt för den sympatiske tonåringen nästa säsong. I alla utom två matcher...

Viktor Skoog - starkt bidragande till den slutligen fina mittenplaceringen i serien med åtta matcher från start under hösten (två baljor) har valt att nästa säsong satsa helhjärtat på orientering. Suget för fotboll finns dock kvar även om det är svårt att kombinera med en elitsatsning. Sannerudsvallen står kvar den dagen mittfältsfenomenet skulle vilja jaga en boll istället för kontroller men naturligtvis önskar vi hellre att de mål han satt upp med sin idrott uppfylls.

Andreas Ståhlberg, evigt förföljd av skador och utan spel i division fyra förra säsongen, har efter två säsonger och tio matcher (fyra av dem från start 2016) lämnat för att bli huvudtränare i FBK 3. Läkarna får sedan ge sitt utlåtande om det kan bli som spelande tränare. Lycka till Ståhlberg! 

Vi arbetar vidare utan riktade nyförvärv, kontrakt eller spikade trupper. Med flera provspelare fortfarande i träning utesluter vi inte fler nyförvärv men hoppas också få positiva klartecken från det fåtal som ännu inte bestämt sig.

God Jul och Gott Nytt År på er!

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info