Hoppa till sidans innehåll

Senior: Premiärvecka!

18 APR 2016 21:41
Seriepremiär på Sannerudsvallen till lördag och med den en extra glöd på killarna under dagens träning.
  • Skapad: 18 APR 2016 21:41

33 man slet på konstgräset där fokus låg på två förbättringsområden från försäsongsmatcherna; att fylla på bakifrån i anfall och att vända kant med bollen på offensiv planhalva. Jag vill här inflika ett stort tack till ungdomsledare i Kils AIK och IF Kil som varit mycket tillmötesgående med att ordna fram en yta när en armé av killar intagit konstgräset innan egentlig träningstid. Snart är det gräs som gäller och då blir vi inte lika mycket problem. Tack!

 

En av de som gnuggade detta var John Andersson som gjorde sin första träning som Kils-spelare. 28-åringen skrev på förra måndagen efter en knapp månads provspel och hälsades varmt välkommen med en Lidström-applåd i omklädningsrummet. John är en rörlig och hårt arbetande anfallare som vi förhoppningsvis kommer vi få stor nytta av under årets säsong. Kils AIK blir spelarens tredje förening efter att tidigare ha representerat Lysvik och innan det Rottneros IK.

 

IMG_7557

 

Att han är hårt arbetande var de avslutande löptesterna ett gott kvitto på där anfallaren sprang längst av alla under 15 minuter - tätt framför Johan Arvidsson som äntligen går för fullt efter sin skada mot Arvika under försäsongen.

 

I kölvattnet av det tråkiga beskedet att Fagerås BK tvingas dra sig ur sexan har också några av deras spelare tränat med oss och Josef Bergström, poängkung när Kil senast var i femman, kritade också på för en ny vända i KAIK.

 

Josefs arbetsförhållande gör det dock svårt att träna regelbundet vilket krävs för att på allvar konkurrera i femman men veteranen bidrar de träningar han kan medverka med stort kunnande där det är vår förhoppning att han kan vara en ledargestalt och mentor för de yngre killarna i laget.

 

Dessutom har 31-årige målvakten Alberth Bäckryd (med nära 200 matcher i a-laget) tränat med Kils AIK och med Erik Ramefelts alltjämt krångliga rygg finns det ett behov av att ha tre målvakter i träning. Återstår att se om det blir en övergång där.

 

Nu kan läsare få uppfattningen att Kil drabbats av duktiga premiärnerver men vår ambition är att alla killar ska få spela fotboll. Vi har tidigare erbjudit Fagerås-spelare träning hos oss under tidig försäsong utan anspråk på övergångar varken från vår eller deras sida men nu har situationen blivit en annan.

 

Spelreglerna för speltid för de båda klara nyförvärven så här sent in på säsongen är dock klara och det är ödmjuka killar som välkomnas till föreningen.

 

Vi är regelbundet över 30 man på träning men med tre ledare på plats upplever vi att kvalitén är hög och behållningen med en gemensam träningstrupp för två lag (division 5 och 6) är större än nackdelarna. Ambitionen är en konkurrenskraftig trupp även i sexan där u-lagstränaren Jason Gilbert inte ska behöva ringa sig blodig på hösten för att få ihop ett manskap och då behövs också lirare.

 

Nu på lördag är det alltså seriepremiär mot Jössefors IK som stått för bra resultat mot division 4-motstånd under försäsongen i oavgjorda matcher mot Ås/Åmotsfors och Arvika IK. Dagen efter är det u-lagsmatch mellan Kils AIK 2 och Deje IK med matchstart klockan 18:00. Fullspäckad helg på Sannerudsvallen med andra ord!

 

IMG_7554

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info