Hoppa till sidans innehåll

Senior: Stark insats i stor förlust

07 APR 2016 21:37
Kils AIK gjorde en stark insats mot IFK Åmål, detta trots att laget förlorade med 0-4. Men vilket motstånd...
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:39

...som stod på andra sidan. Eller vad sägs om fem stycken brassar fostrade i storklubbar, två stycken afrikaner med U21-landslagsrutin vilka provtränat för GAIS respektive AIK, tre stycken lirare från Balkan och två amerikaner.

 

På andra sidan var det mestadels egna produkter kryddat med någon grabb från Munkfors, Sysslebäck och Borås-trakten. Och där några killar från Rio de Janeiro såg sina lagkamrater för första gången kontrade Kils AIK med att ge provspelande John Andersson från Lysvik chansen i matchtruppen. Anfallaren har tränat med truppen i några veckor och är ett intressant namn för att spetsa truppen inför framtiden.

 

En matchtrupp i KAIK som var hårt drabbad av en veritabel sjuk- och skadestuga eller andra anledningar vilket tvingade tio spelare som startat någon match hittills att lämna återbud. Ändå kom 16 killar till spel där Josef Hallquist, Andreas Svensson och Johannes Nilsson gjorde säsongsdebut som ersättare. Dessutom gjorde Erik Sälgeback första starten för säsongen och efter en stark insats känns "Sälen" nästan som ett nyförvärv då 24-åringen framöver kommer kunna träna som vanligt med laget.

 

23432

 

Stora skillnader i trupperna och skillnaden på planen var också märkbar. Åmål spelade stundtals fantastiskt och även en motståndartränare kom på sig själv att njuta av den passningsfrejdiga fotboll som dalslänningarna visade upp.

 

Men Kil hade gjort sin läxa plattmatchen mot Norrstrand. Under veckans två träningar lades fokus på presspelet i både teori och praktik, överflyttning/centrering och de många små detaljer som under en säsong kan vara utslagsgivande. Kil spelade mer "rejält", med mer närvaro i närkamper och arbetade mer som enhet i sin press över hela banan. Detta ända från Emil Boström till fyrbackslinjen.

 

När bollen väl var på fötterna på Killingarna försökte laget hålla den i sin ägo även i svåra situationer vilket var nödvändigt för att kunna vila på bollen så mycket som möjligt. Ibland en aning naivt, men hellre naivt än att cyniskt slå bort bollen.

 

I Åmål hälsades Conny Johansson tillbaka till Sannerudsvallen. Conny var en uppskattad ledare som tränade Kils AIK säsongen 2013 när laget var snubblande nära (en poäng) att nå division 3. Han fick se sitt lag ta ledningen efter nästan halva halvleken på en straffspark och dessförinnan hade laget också missat ett friläge.

 

IMG_7533

 

Ett kanonskott utanför straffområdet senare stod det 2-0. Kil vikte dock inte ner sig, ofta anförd av Olle Härdelin som med både röst, lugn och tackling agerade härförare på innermittfältet. 

 

I den andra halvleken (där John Andersson och Andreas Ståhlberg byttes in) var matchbilden betydligt jämnare än i den första och Kil tilläts att ha mer boll och fler anfall. Johan Jonsson, precis hemkommen från utlandsresa, sprang som ett yrväder hela matchen och hotade på sin vänsterkant. Linus Johansson åter som mittback agerade med en pondus större än hans ålder och Adam Modén stod både för stabilt spel och en vinnarskalle med tillhörande ledarskap vi aldrig kan få nog av.

 

0-3 och 0-4 kom där det senare var ett nytt skott vi annars oftast bara ser på tv. Dessförinnan hade inhoppande Josef Hallquist haft Kils bästa målchans men från nära håll sett sitt fria läge räddas. 0-4 blev också slutresultatet.

 

Innan matchen var ordet "prestation" ett ledord och som tränare finns det många lovord att plocka fram i efterhand. Grabbarna spelade med stor disciplin, förivrade sig sällan i sin press och låg tätare och mer rätt i backlinjen vilket var en stor skillnad från hur det sett ut i några av årets andra kamper. Att spelare sedan sprang för varandra tills de inte orkade mer - och sedan fortsatte vidare gjorde inte saken sämre.

 

Under hela säsongen har det varit glädjande att skadade/sjuka spelare ändå funnits med på träning, oavsett om de i vissa fall inte kunnat göra annat än att prata strunt. Vi som ledare tycker att det är stimulerande att verka en i grupp med så stark lagkänsla och det är bara att hoppas att detta fortsätter. Idag fanns Tim Andersson, Johan Arvidsson, Johan Sandström och Erik Ramefelt (och kanske glömmer jag här någon på andra sidan) med runt laget. Tack killar!

 

0-4 och ett nästan lyriskt referat känns märkligt men efter förutsättningarna och motståndet gjorde Kil en bra match. Förhoppningsvis kan vi följa upp denna känsla med en bra match mot Norrstrand i DM nu på onsdag. Detta blir representationslagets genrep inför seriepremiären mot Jössefors IK 23 april.

 

U-lagets match mot Fagerås BK tvingas ställas in men vi har arbetat frenetiskt med att få till en eller ett par matcher för truppen och förhoppningsvis kan någon spikas.

 

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info