Hoppa till sidans innehåll

Senior: Styrkebesked mot FBK U

16 MAR 2016 21:52
Kils AIK stod för ett styrkebesked i träningsmatchen mot FBK U.
  • Skapad: 16 MAR 2016 21:52

Kils AIK mötte under onsdagskvällen ett FBK U som under försäsongsupptakten gått som tåget med klara segrar över både Skattkärr, Sifhälla och Skoghall och ställde idag flera meriterade spelare på banan.

 

72502

+ Olle Härdelin.

 

Inför matchen gjordes hela nio förändringar jämfört med matchen i söndags. De flesta av dessa var positionsbyten men Kasper Huatorpet och Jesper Svensson startade medan Eric Frick, Fredrik Johannesson och Kim Engdahl gjorde årets första match. Emil Boström och Johan Sandström vilade båda efter skavanker. Sedan tidigare är Erik Ramefelt skadad med ont i ryggen i en annars närmast skadefri trupp.

 

Precis innan matchstart kom de - och då avses inte publiken som tittade fram bland snöhögarna utan tranorna som majestätiskt flög över Sannerudsvallen. Ett omen på att Kil skulle göra en bra match?

 

Resized_20160316_190148

 

Kils AIK var taggade från inledningen, med ett kompakt lag som gjorde att bollskickliga FBK hade svårt att hitta fram. En stor scenförändring från matchen i helgen där Kil över hela banan bjöd på alldeles för stora ytor.

 

FBK var fyndiga i sitt anfallsspel och Frick och hans försvarskollegor fick slita hårt. Allra hårdast slet stundtals Adam Modén i målet som under matchen stod för flertalet kvalificerade räddningar. Varken han eller övriga Kils-spelarna kunde dock göra något när FBK hittade ytor på en omställning och vackert gjorde 1-0 efter knappa tio minuter spelade.

 

Kil skulle dock omgående replikera efter något som på inledande matcher blivit lite av ett signum; ett brytpass av Tim Andersson nådde Jesper Svensson som friställde Johan Jonsson i djupled och där den sistnämnde fri med målvakten kyligt placerade in bollen i mål. Bland många fina prestationer ikväll var kanske 15-åringen den som utmärkte sig mest; inte bara för målet utan för kreativt och klokt lirande där motståndarna hade stora svårigheter att stoppa honom.

 

IMG_18911

 

Förutom försvarsspelet och en uppoffrande inställning som stora plus är det som tränare mycket glädjande att se hur samtliga spelare har som drivkraft att i varje situation försöka "spela" fotboll till varandra vilket möjliggörs av att alla killar vill ha bollen. Detta är en floskel men det gäller samtliga spelare och extra roligt att se de många orutinerade debutanter som verkligen tar för sig.

 

Ibland blir det naturligtvis ett för svårt pass och på ett sådant gjorde FBK 1-2 i första halvleken men det är sådant som händer. 1-2 blev också halvtidsresultatet i en väl genomförd sådan; häftigast var kanske ytterbacken Johan Arvidssons solo-raid med tre dribblade motståndare, den sista en tunnel i straffområdet.

 

På mittfältet där FBK var övertaliga kämpade Tim Andersson, Fredrik Johannesson och Danny Gilbert med den äran och kunde stoppa många anfall i sin linda. Mot ett offensivt FBK var detta nödvändigt och det räckte med de kvicka och genomtänkta anfall som motståndarna ändå fick. Trevliga att titta på, även som coach för motståndarna...

 

Inför andra halvlek gjorde Kil inte mindre än sju byten. Att den slutar mållöst mot ett så duktigt lag som FBK skvallrar förhoppningsvis en del om bredden för laget säsongen 2016.

 

En av inhopparna var Kim Engdahl som därmed gjorde debut och halvleken var inte gammal innan 17-åringen kommit till två avslut. Det andra av dem var också en hårsmån från att gå in men friläget gick tunnel på målvakten och en decimeter eller två från stolpen. 

 

Kils AIK hade mindre boll i den andra halvleken som mest kännetecknades av ett bollförande FBK som hade stora problem att hitta ytor på ett defensivt välspelande hemmalag. 16-årige Johan Andersson, Andreas Ståhlberg och Fredrik Vikman utgjorde tillsammans förutom Frick en helt ny backlinje men stod för ett lika säkert spel. Den vilt kämpande och duktiga Tim Andersson från första halvleken hade bytts ut mot en minst lika taggad Linus "lill-Hickis" Johansson som dessutom hade Harry Härdelin som avlastade förtjänstfullt i mittens rike.

 

Tim Andersson rev annars ner högst applåder efter att han i andra halvlek hämtat tre stycken matchbollar i skogen med kommentaren "jag litar inte på någon annan". När han dessutom letade efter en boll och kom tillbaka med två är det svårt att se att någon annan får hämta bollar i framtiden...

 

IMG_18981

 

Ja, det kunde blivit fler mål för FBK om inte Adam Modén stått för två riktigt bra räddningar i den andra halvleken men det kunde också blivit oavgjort. Med bara någon minut kvar att spela snappade Johan Jonsson upp bollen på högerkanten och nådde med ett precist inlägg Olle Härdelin som på "Henke"-manér nickade bollen tätt utanför stolpen.

 

1-2 slutar en underhållande match mot ett välspelande FBK. De 90 minuterna spelades under trevliga former med duktiga domare och vi är trots förlusten mer än nöjda över spelet med boll, försvarsspel, inställning och inte minst bredden i truppen.

 

Nästa match är redan på lördag i DM mot Brunskogs IF. Förhoppningsvis kan vi vässa en del detaljer ytterligare och även fortsätta pröva spelare på nya positioner.

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info