Hoppa till sidans innehåll

Senior: Tre poäng i premiären!

23 APR 2016 18:09
Kils AIK vann premiären mot Jössefors med 3-1 (0-0) efter mål av Oscar Lidström, Peter Lundqvist och Fredrik Johannesson.
  • Skapad: 23 APR 2016 18:09

Äntligen var det dags för seriepremiär och det var ett taggat Kils AIK som ställde upp för match mot Jössefors IK. Två förändringar gjordes från senaste matchen; Viktor Hultman ersatte Danny Gilbert på mittfältet och Johan Arvidsson gjorde efterlängtad comeback i avstängde Johan Jonssons frånvaro.

 

En nästan lika efterlängtad comeback stod Krister Nilsson och dennes kamera för som kunde dokumentera mycket av det som hände under matchen.

 

61167

 

DSC_3681

 

De 105 i publiken fick dock se en något trevande inledning som bäst karaktäriseras som en typisk premiärmatch. Det var lite krampaktigt för ett Kil som rullade bollen ganska fyndigt bakfrån men utan utdelning i form av målchanser.

 

Firma Fredrik Vikman och Oscar Lidström sprang sig fria på vänsterkanten vid ett antal tillfällen men det lilla extra i den offensiva tredjedelen saknades. I uppspelsfasen hade laget svårt att nå anfallsspelarna med direkta passningar men strävade på med ett stort tålamod.

 

Målvakten Adam Modén ställdes inte på några större prov även om Kil i sin ambition att vara kreativa vid några tillfällen var nära att bjuda Jössefors på fina möjligheter.

 

Mot slutet av halvleken blev det längre och längre bollar och lägre och lägre bolltempo vilket är motsatsen till hur vi velat ha det denna match. Fredrik Johannesson var dock ytterst nära att nicka in ledningsmålet i slutminuterna.

 

Ett bra snack i paus med några förändringar i vår press och anfallsfotboll gjorde mycket för fortsättningen av matchen men framför allt lämnades nerverna i omklädningsrummet. I den andra halvleken spelade Kil ut och redan i de första anfallen skapades det fina lägen.

 

Det förlösande 1-0-målet kom dock i den 53:e minuten efter att ett inspel från Andreas Ståhlberg på högerkanten skarvats vidare av Emil Boström - i ett öppet läge kunde Oscar Lidström distinkt sätta lagets första seriemål år 2016. Välförtjänt både för laget och "Lidas" som är en av många trotjänare som ser piggare ut än på flera år.

 

DSC_3757

 

DSC_3765

 

I den 61:a minuten gjorde Kil ett dubbelbyte där Ståhlberg och Boström byttes av till förmån för Peter Lundqvist och Erik Sälgeback. Innan bytet hade killarna fått direktiv att springa ur sig det de hade kvar i kroppen. Manegen var därmed krattad och sällan har ett byte fått större effekt på kortare tid.

 

Med båda herrnas första tillslag på bollen slog "Sälen" i en omställning en underbar boll till Lundqvist som friställd med målvakten behärskat rullade in 2-0. Av bara farten spelade sedan den sistnämnde fram Fredrik Johannesson i straffområdet som dunkade in 3-0. Då stod matchklockan på 63 minuter och Peter hade inte varit inne på planen i så mycket mer än två minuter.

 

DSC_3788

 

3-0 och matchen kändes avgjord. Nya målchanser skapades sedan regelbundet mot ett tröttkört motstånd vilka gav stora ytor för Kil att operera på. Kil luftade också hela sin bänk och pigga killar med spring i benen gjorde inte saken lättare för Arvika-gänget.

 

Bredden i truppen är mycket god där startande reserver mycket väl kunde tillhöra elvan och många spelare lämnas utanför truppen helt med goda kvalitér för att spela i femman. Lagmaskinen Kils AIK är förhoppningsvis ett epitet vi kan sammanfatta säsongen med.

 

Viljan att spela anfallsfotboll var stor men också på bekostnad av skärpan bakåt; detta straffade sig med kvarten kvar när Jössefors, efter missförstånd i Kils backlinje, vaskade fram ett friläge som vindsnabbe Emil Henriksson krutade in till 3-1 och kontakt i matchen.

 

Och även om tränare blev något nervösa efter reduceringsmålet märktes det inte på planen och då inte bara i positiv bemärkelse. I slutfasen fortsatte Kil att pumpa på och när de gulklädda inte orkade jobba hemåt utan blev hängande med fyra, ibland fem offensiva killar bäddade det för kontringar. Nu gick det vägen men lärdomen här kan vara att spela lite mer cyniskt och spela med längre anfall för att inte än ytterligare bjuda in motståndarna i matchen.

 

DSC_3733

Finbesök på Sannerudsvallen: och då inte bara Jan Sälgeback till vänster utan också Per Frick, allsvensk spelare i Elfsborg med Kil som moderklubb. Frick är numer inte ensam om den titeln sedan Viktor Walldén tagit plats i Örebro SKs trupp i högsta serien.

 

En premiär är alltid en premiär och tre poäng var efterlängtade. Hela laget förtjänar beröm men Olle Härdelin och Johan Arvidsson får en extra guldstjärna. Om grabbarna varit rejält nedbrutna efter några förluster under försäsongen var det nu istället ett omklädningsrum som andades glädje när laget äntligen fick sjunga igen. Besökare av Kils AIK på Instagram (@Kils_AIK) kan besöka den sidan och se hur det såg ut...

 

Och de digitala medierna slutar inte där. Målskytten Oscar Lidström intervjuade efter matchen Adam Modén för KAIK-TV: klicka här för att lära dig mer om Kils AIKs burväktare eller på fliken KAIK-TV för att se tidigare avsnitt.

 

Närmast väntar ner på jorden och därefter en av seriefavoriterna, Grums IK, och det på bortaplan nu på fredag klockan 19:00. Men redan i morgon spelar u-laget träningsmatch mot Deje IK på Sannerudsvallen klockan 18:00.

 

Fler bilder från dagens match

 

DSC_3696

 

DSC_3701

 

DSC_3744

 

DSC_3799

 

DSC_3715

 

DSC_3815

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info