Hoppa till sidans innehåll

Serieledning för KAIK 2 efter femte raka

29 JUN 2017 21:24
Kils AIK besegrade Sommarro IF på bortaplan med 0-5 (0-5) och tog därmed över serieledningen i division 6 södra.
  • Uppdaterad: 30 JUN 2017 01:16

På promenadavstånd (för oss som bor i Karlstad) spelades sista matchen för Kils AIK 2 innan uppehållet. Kils AIK ställdes mot premiärmotståndarna Sommarro IF i en match som kändes över innan den började. Då som nu höll Casper Nyström nollan men 2-0 på Sannerudsvallen blev 5-0 på Mariebergs IP. 

Promenerade till matchen gjorde naturligtvis inte alla men bytet till division 6 södra har varit en succé där den längsta bortamatchen är Deje - att jämföra med division 6 norra där Nordvärmland, Lesjöfors, Viking, Edebäck, Rinn, Västanvik, Ekshärad och Fensbol hade varit bortamatcher...

Resultatmässigt (såväl som spelmässigt) har också skiftet varit positivt då Kils AIK 2 går till uppehåll som serieledare med hela 30 gjorda mål från tolv olika spelare. IFK Heden kan dock vid segrar i sina två återstående bortamatcher gå om innan höstsäsongen drar igång.

Ett ungdomligt Kils AIK tog kommandot från start i en fin första halvlek. Efter tio-femton minuters gnuggande med trevliga spelvändningar och stort bollinnehav insåg spelarna snabbt att med längre djupledsbollar blev det farligt åtminstone varannan gång.

En Kils-spelare revs ner i farligt läge på en sådan boll och på den efterföljande frisparken assisterade Johan Jonsson till Johan Rosenberg som mötte med pannan för ledning.

Jonsson var på ordentligt spelhumör och slog därefter in 2-0 på en retur efter att August Niljung haft halv lekstuga i straffområdet. De båda 16-åringarna var tongivande men tyvärr tog matchen slut för Jonsson tidigt i den andra halvleken då han haltade ut efter en rejäl smäll mot foten. Tummar hålls för att han ska repa sig för ett inhopp till lördagens match.

David Åkerberg, en annan tonåring, blev sedan nästa att få nätkänning efter att Josef Hallquist dribblat sig i straffområdet och spelat till Marcus "Nisse" Nilsson vars passning (eller kanske avslut...) nådde högermittfältaren som slog in den i nättaket.

Matchen kändes över och var den inte det då så blev den kort senare när känslorna rann över för Sommarro-målvakten som trots boll i hand sparkade en Kils-spelare - straffen förvaltade Johan "Tjong" Rosenberg stensäkert.

Ett femte mål hann Kils AIK 2 med innan pausvilan - den här gången av "assistkungen" Niljung som mötte ett inspel snett inåt bakåt slaget av David Åkerberg.

Stor tonårs-succé på Sommarro IP med andra ord. Chanser till fler mål fanns i överflöd där Kils-försvaret hade en lugn afton - ribban räddade dock Casper Nyström i mitten av den första halvleken.

5-0 i halvtid skulle väl bara ökas på i den andra? Nej, inte alls. Sommarro IF visade fin moral och höll ihop det bättre på samma gång som Kils-spelarna växlade ner och vem kan klandra dem. Trots en avslagen andra halvlek var det dock en handfull spelare i båda lagen som grinade illa i gräset när närkamperna blev senare och senare.

En av dem som inte grinade illa - men hann med ett gult kort - var Johan Andersson "den yngre" som därmed gjorde comeback efter efterhängsna knäskador. 18-åringens framfart var kanske det största glädjeämnet i andra halvlek där även Andreas Ståhlberg och Fredrik Vikman "höll" efter deras skadebekymmer.

Nyström hade inte mycket att göra men innan slutsignalen ljöd hann målvakten med att göra en svettig räddning som var högklassig och som höll nollan intakt. Så många fler chanser bjöd inte Kils-försvaret med bjässarna Tim Andersson och Johan Sandström i centrallinjen på i en match där första 45 minuter var frejdiga och trevliga och de andra 45 var...svåra att sammanfatta.

Nu väntar en månads uppehåll från seriespel innan utvecklingslaget laddar om för match mot IF Nyedshov på bortaplan. Innan det väntar representationslagets sista match mot Sifhälla SK där flera killar från torsdagen får en ny chans att visa upp sig. 

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info