Hoppa till sidans innehåll

Slutspelet en besvikelse...

21 JAN 2017 11:31
Kils AIK stod för en dyster insats i slutspelet av Hallvärmländskan där både Skattkärr och Norrstrands IF blev för svåra.
  • Skapad: 21 JAN 2017 11:31

Efter två helger med gruppspel var det dags för slutspelet i Hallvärmländskan och insatsen där var lika låg som rubriken antyder. 

Den som söker kan hitta svaga bortförklaringar; träningarna under januari månad har varit tuffare och inriktad mot att stärka oss fysiskt då konstgräset legat under ett snötäcke vilket kanske kan tjäna som en förklaring till tröga ben och fumlande bollbehandling  mot Karlstadlag med gissningsvis andra möjligheter. Men det räcker inte - Kils AIK var inte nära att förtjäna ett avancemang mot bättre motståndare.

Skattkärrs IF var motståndarna i första matchen vilka vann med 1-0 efter ett fint anfall en bit in i kampen. KAIK hade en del boll, men då oftast i egen backlinje. Det var förstummande få spelare som ville framåt med bollen, rörelsen var låg och bollbehandlingen obekväm. Passningarna satt ofta bakom spelare vilket gav ett lägre bolltempo och det blev enkelt att försvara sig mot oss med en hög press. Det luktade alibi om de flesta offensiva löpningarna - och i de fall de bröt mönstret eller gjordes för varandra fanns inga där att uppfatta det eller söka ytor som frigjordes.

Men den stora skillnaden syntes i drivkraften - Skattkärr ville betydligt mer och hade en fin aggressivitet på plan (och en mindre fin utanför) som överrumplade oss många gånger. Dessutom är de ett duktigt lag som spelade rakare fotboll där det gick snabbt i omställningarna. De gånger Kil hade bollen högt upp i plan blev det ofta "garderobsfotboll" och avsluten uteblev - det gjorde de inte i andra änden där Erik Ramefelt kämpade för att hålla nere siffrorna. 

       Erik Ramefelt i aktion. (Foto: Krister Nilsson)

I den andra matchen stod Norrstrands IF för motståndet och förlust med 0-2. Trots siffrorna fanns det ändå mer att kännas tillfreds över i en matchbild där Kil hade det mesta av bollen och också skapade chanser för att göra åtminstone något mål. Det var fler initiativ - framför allt på spelare i mitten som kunde vända upp eller vända kant - ett scenario vi hade velat se ännu mer men som inte syntes alls i den första matchen. Norrstrand gjorde vackert 1-0 sedan spelare frispelats och rakade in bollen i öppet mål och kunde därefter skickligt spela på resultatet, ibland med ett handbollsförsvar, innan ridån gled ner definitivt efter ett olyckligt försvarsingripande i slutminuterna.

Besvikelsen var stor när äventyret i Kils AIK tog slut för det här året. Vår målsättning i Hallvärmländskan har inte varit något annat än bra tillfällen att känna på matchspel under lågsäsongen och "det är inte nu vi ska prestera" var en tanke som cirkulerade i omklädningsrummet. Men det gäller ju alla lag samtidigt som det hade varit betydligt skönare om vi hade presterat något.

         Nej, fotbollen roade inte. Framför allt inte för Kils yngsta i publiken som sett bättre...

Ett lag späckat med duktiga fotbollsspelare med olika egenskaper och ett hjärta för varandra ska vara bättre och har så varit under de tidigare matcherna. Alldeles för många spelare prickade idag in sina sämre insatser vid helt fel tillfälle men de största bristerna fanns hos oss som kollektiv.  

Det är omöjligt att inte vara självkritisk som ledare. Spelarna kändes inte mentalt förberedda och det är just en tränares uppgift att förbereda sina spelare i både inställning, disposition, taktik och fotbollslirande och där misslyckades vi fullständigt idag. Lagets mindre bra insats avslöjar en mindre god tränarinsats och man kan bara hoppas att spelarna är lika revanschsugna som vi även om det dröjer till nästa tillfälle att visa det (träningsmatch mot Bengtsfors den 4 mars).

För hörrni - Kils AIK reser sig!

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info