Hoppa till sidans innehåll

Sundsta: Respass i åttondelsfinalen

06 JAN 2016 16:24
Äventyret i Hertzöga-cupen i Sundsta tog slut redan i åttondelsfinalen där Sifhälla blev för svåra.
  • Skapad: 06 JAN 2016 16:24

Ett tydligare tecken att ett nytt år nalkas finns inte än denna turnering i fotbolls-Värmland och i år spelades turneringen för 30:e året i följd. Dessvärre kom Kil till spel utan både en handfull spelare men också utan en inomhusträning i benen, vilket vi säkert inte var ensamna om.

 

Första matchen mot Skattkär slutade 1-1 efter att Martin Hallqvist vackert "Cruyffade" in ett uppspel av Kasper Huatorpet. Martin Hallqvist imponerade i en för honom ovan position med energi, fysik och rörlighet matcherna igenom och var en av få målskyttar denna dag. Motståndarna kunde dock med bra nära matchens sista spark kvittera. Än surare på ett anfall där Kil hade inspark men vilken dömdes över till motståndarna på grund av det dröjde för länge med att slå i väg den.

 

IMG_7142

Edin och Johan fyller på vatten i kafeterian...

 

I andra matchen väcktes Kils-grabbarna ordentligt när Karlstad BK, med ett högt tempo, kreativitet och rörelse enkelt vann med 4-0. Efter dryga fem minuter (matcherna spelas i tolv minuter) stod det ännu 0-0 men det ska kanske Kil tacka stolpar och Henrik Reimer i målet för. Oavsett resultatet var det en fantastisk vilja och uppoffring matchen igenom vilket hjälpte att hålla nere siffrorna mot ett lag som fick 14-0 efter tre gruppspelsmatcher.

 

I sista gruppspelsmatchen mot FBK Vit stod kampen om andraplatsen på spel. Matchen var svängig och helt utan struktur där lagen bytte kontringsförsök med varandra. På en sådan kunde Kasper göra 1-0 efter en fin omställning där Oscar Lidström assisterade. Dock skulle Kil tappa ledningen - också i slutminuterna och trots försök med att ta ut målvakten så slutade matchen oavgjort.

 

IMG_7143

Det leende laget! Återväxten är samtidigt säkrad med Johan Sandströms son och "Lidas" systerson. Kils AIK blir farliga 2035...

 

I åttondelsfinalen (samtliga lag går vidare till slutspel) mötte Kil SK Sifhälla vilket som framgår av ingressen slutade med förlust. Redan efter 40 sekunder tog motståndarna ledningen efter att ett välvilligt försök till kontring istället hamnade rakt på en Sifhälla-spelare som kunde slå in bollen.

 

Att Kil inte tränat inomhusfotboll ordentligt de sista säsongerna blev påtagligt många gånger när bollen var på våra fötter men försök till kvittering gjordes och mot slutet kom också några bra chanser som kunde resulterat. I ännu ett försök att lyfta målvakten skapades tryck men Sifhälla kunde istället slå in bollen för dubblad ledning och en fullt rättvis seger.

 

Den sammantagna insatsen är inte så mycket att orda om; ett bra lagarbete, uppoffring och stundtals en mycket bra defensiv över hela planen men också ett handfallet och mer passivt anfallsspel från hela laget. Kanske är det tur att vi bara deltar i en inomhusturnering då det på föreningens nivå fordrar några träningar för att ha en bra chans mot många duktiga lag. Men cupen är ett bra avstamp för säsongen och ett mycket trevligt evenemang - nästa år försöker vi igen...

 

Närmast på lördag är det uppstart för säsongen på Sannerudsvallen. Med start 10:00 kommer det vara träning, lunch, teori och ett möte med spelartruppen. Även om du inte är spelare är du som "supporter" varmt välkommen att komma ner och prata eller spana på hur Kil har tänkt sig 2016.

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info