Hoppa till sidans innehåll

Sur avslutning på trevlig Sundstacup

06 JAN 2017 23:12
Fyra raka segrar och trevligt spel - men snöpligt slut i kvartsfinalen i Sundstacupen.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2017 00:00

Älven stod i lågor senast Kils AIK gjorde ett träningspass i futsal - men att vara med i traditionsenliga Sundstacupen är en självklarhet när de flesta av Värmlands främsta föreningar ställs mot varandra i upptakten av säsongen. Och vilken fin turnering Kils AIK gjorde med fyra raka segrar innan laget förlorade snöpligt mot värdföreningen Hertzöga BK.

Skillnaden mot förra året var avsevärd när Kils AIK visade prov på stor kreativitet och spelglädje på plastgolvet. Ett uppoffrande arbete för varandra, ett positionsspel med tillit till varandra och en god kommunikation är nycklar vi kan räkna med att Kil kommer till spel med men likväl viktiga ingredienser vid sidan om hanterandet av kulan.

 

Kils framgångar fram till kvartsfinalen var, sett till de flera säsonger utan träning inomhus, överraskande men inte till erfarenheten som Kils AIK samlat i laguppställningen där flera spelare var med i det Kils AIK som varit med om både finalvinst och finalförlust för fyra-fem år sedan.

Välbekanta Kils-ansikten och för de som följt Kils Julkalender på Instagram (@Kils_AIK) eller sett de sammanfattade versionerna här på hemsidan kan konstatera att trupperna ser ut att bli det närmaste intakta sånär som på någon spelare som ännu inte bestämt sig än om det blir gräset eller hyllan för skorna. Edin Mesic flytt hem till Dalsland innebär dock en svår förlust för ledarstaben där hans engagemang och kunskap kommer att bli saknade vid sidan om hans fina personlighet. 

Nyförvärv på spelarsidan lyser med sin frånvaro - men förhoppningvis en på ledarstaben. George "Jojje" Nylund - som spelade för Kils AIK under den lyckosamma säsongen 2009 gjorde sina första matcher i coachbesättningen  under fredagen med förhoppning om att han ska vilja bli ett stående inslag från sidan under 2017 och bidra med sin erfarenhet, glöd och förmåga att se på fotboll - 40-åringen är även han en hyvens kille.

Det finns en ofta överdriven och omtalad skröna som vandrar runt i omklädningsrummet om att Kils AIK aldrig vinner sina första matcher i turneringar. Helt osann är den kanske inte och därmed var det desto mer glädjande att Kils AIK inledde med tre poäng. Efter att de röda tappat kommandot mot Hammarö och hamnat efter i målprotokollet. Ett vackert klapp-klapp senare hade Olle Härdelin serverat Buba Conteh som rakade in kvitteringen innan Viktor Hultman säkert avgjorde matchen från straffpunkten.

I andra matchen väntade Karlstad BK och en riktig styrkedemonstration - men inte från division 2-laget utan från Kils AIK som tog hem matchen med 3-1. Matchplanen följdes till pricka av laddade Kils-killar som gick upp till 2-0 genom Eric Frick och Buba Conteh innan KBK reducerade. Några nerver syntes dock inte utan målskytten Buba spelade istället fram Oscar Lidström till 3-1 och matchen spelades av utan större dramatik. En fin skalp och resultatet ljuger i mina ögon inte det minsta.

Sista matchen mot jumbon Sommarro fick i inledningen en karaktär av "det ordnar sig"-fotboll vilket få lag har råd med i futsal. Lägre bolltempo, färre initiativ och naiva löpningar satte tonen men genom John Anderssons balja efter Linus Johanssons avslut och Fredrik Johannessons pärla till frispark ordnades ändå tre poäng.

Nio poäng och gruppseger innebar Carlstad FC, fyra i sin grupp, som nästa motståndare. Vikten av bolltempo och fokus var ledord och spelarna gjorde inte några Kils-supportrar besvikna. Första målet av två var istället en riktig läckerbit - ett av de längre anfallen undertecknad bevittnade under turneringen avslutades med en tempoväxling och upprullning av motståndarna där Olle Härdelin på volley inte gjorde några misstag med bara nätmaskorna framför sig. Buba Conteh gjorde sedan 2-0 med några minuter kvar i en match som kändes som Kils hela vägen även om Erik Ramefelt gjorde flera bra räddningar.

Fjärde raka segern innebar kvartsfinal Hertzöga BK - eller som Peter Hansson-Böe (nu i Forshaga) myntade: ett Bermudatriangel-derby. Värdlaget visade stor respekt för sina motståndare och med en låg 2-2-formation tillät man de röda ha ett stort bollinnehav. 

Målchanser skapades men ytorna var mindre och matchen utvecklade sig till ett ställningskrig och kanske inte den roligaste matchen att titta på. Kils AIK vädrade dock mål och med taktpinnen i handen tryckte man på för ett segermål. Kanske väl mycket - med samtliga man på väg uppåt tappade laget bollen och Hertzöga kom i slutsekunderna två - om inte tre spelare - ensamma mot en utelämnad Erik Ramefelt och kunde istället göra matchens enda mål.

Målet kom som en stenhård käftsmäll och "vad fan hände"-känslan var påtaglig. Men några timmar efter matchen har säkert besvikna spelare lugnat sig och kan istället se tillbaka på en lyckad turnering. Att söka ett mål, att våga för mycket och vara för offensiv - det finns samtidigt en bitterljuv skönhet i att släppa in ett sådant mål i slutsekunderna av en kvartsfinal som inte förtar laget de fina matcher de gjorde fram till dess.

Surt slut på en turnering som gav mersmak. Samtliga elva spelare stod för fina insatser, en god attityd i sin inställning till fotboll och som alltid är det ett nöje att leda killarna. Det är också en bonus att sitta på läktaren och se bra fotboll - men också höra sina spelare bjuda på verbal show mellan matcherna. Stort tack till ledare, spelare och alla supportrar för idag!

Vann turneringen gjorde till slut FBK efter att i finalen besegrat KBK med 2-1. Kils AIK vill passa på att tacka Hertzöga BK för ett som vanligt trevligt arrangemang med löftet om att vi ses nästa säsong!

Ingen rast ingen ro - på söndag är det dags för nästa omgång matcher för Kils AIK i och med andra omgången av Hallvärmländskan. Efter förlust, oavgjord och seger i den första väntar nu fyra matcher i Kristinehamn med start 08:00 mot Carlstad U-21. Chansen att visa upp sig går då till nya lirare och ett fåtal från fredagen och förhoppningsvis kan helgen sammanfattas lika väl som den startade. Även om känslan av att den kunde startat ännu bättre ännu inte övergett mig...

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info