Hoppa till sidans innehåll

Sur förlust mot FBK 2

13 JUN 2018 22:19
Kils AIK gjorde en stark match men förlorade ändå med 4-1 (1-0) mot FBK 2.
  • Uppdaterad: 13 JUN 2018 23:19

Efter kölhalningen i Arvika blev det en ny storförlust men bakom siffrorna från mötet på Örsholmen gömmer sig mer än att FBK 2 gjorde fler mål än Kils AIK. Bland annat ett matchavgörande domslut när matchen såg ut att kunna vändas...

Samtliga bilder är tagna av Krister Nilsson - samtliga från matchen och säsongen finns att se under Foto 2006-20018 under fliken Senior.

Det gjordes en del förändringar i truppen inför denna den elfte matchen. Danny Gilbert och Anders Svensson var nya i truppen och tog också plats i startelvan. Josef Hallquist lämnade sin ytterposition och blev nästa vikarie för den vakanta anfallspositionen i Kils AIK. Gustav Karlsson lämnade startelvan och Filip Larsson och målvaktsersättaren Erik Ramefelt lämnade truppen.

Men den gladaste nyheten stod att finna på bänken där Karzan Azizi gjorde sin första match sedan den bristning han ådrog sig i början av mars. Ett minst sagt viktigt "nyförvärv" inför återstoden av seriespelet...

FBK 2 har tillhört botten av tabellen under första hälften av säsongen men kommer med liknande lag inte göra det många omgångar till. Simon Kralj, förra året i Malmö FF, tillhör naturligtvis föreningens lag i division 2 men gjorde comeback efter längre skadeuppehåll med spel i utvecklingslaget.

Fjolårets skyttekung i division 4 på 31 mål Dawood Bethio Yako (då i Hertzöga BK) startade också tillsammans med Christian Huerta på topp vilket är en anfallsduo kanske bara Arvika kan konkurrera med samtidigt som Ola Eriksson och Oscar Jansson försåg dem med bollar.

Systemet med utvecklingslag är vad det är och vi själva "utsätter" lag i division 6 med spelare som kommer från matcher i division 4. Men det är klart att det är en utmaning att möta ett lag där hela offensiva kadern bestod av spelare från föreningens representationslag. Det blir  nyckfyllt att möta ett utvecklingslag och idag var åtminstone inte rätt dag att möta ett urstarkt FBK 2...

Det är i ljuset av ovan nämnda förutsättningar som Kils AIK till viss del ska bedömas och jag vill betona att det är med raka ryggar vi kan se tillbaka på en match där heder och hjärta var ledorden.

FBK 2 hade under matchen det bättre greppet om dirigentpinnen men det var Kils AIK som kanske skapade de bästa målchanserna under första halvan. Philip Grananders genomskärare till Danny Gilbert resulterade i att Josef Hallquist kom ren med målvakten men burväktaren gjorde en fin räddning.

Samma "Jofa" snappade upp ett misslyckat uppspel hos hemmalaget - åter ensam i vänster position i straffområdet gjorde målvakten en ny bra räddning.

Någonstans mellan eller efter tog FBK ledningen med 1-0 efter att vi förblev passiva på en frispark utanför straffområdet. "Ett pet" åt sidan och en vänsterfot av guds nåde borrades in i nätmaskorna.

Men Kils AIK var laddade och det bubblade av känslor, tacklingar och löpmeter som vi var långt från att visa i västvärmland i söndags. Flera av dem kom från Gilbert som inte var med på den resan men vi såg andra och bättre sidor hos fler revanschsugna spelare. Sidor som vi tidigare visat med framgång under vårsäsongen.

FBK 2, med de flesta av sina ess offensivt, hades en fin rörlighet och kombinationer med få tillslag men de vitklädda slet bra och målchanserna speglade inte hemmalagets bollinnehav.

Däremot kändes hemmalaget bräckliga defensivt och även om vi inte lyckades pröva dem oftare i omställningsspelet kändes varenda hörna livsfarlig. August Niljung kom närmast då 17-åringen utanför straffområdet mötte en andraboll men bollen susade över ribban.

Med vårt fysiskt starka lag på banan kändes det som om vi skulle kunna göra mål på "nästa" hörna varje gång. Men scenariot blev istället det motsatta då FBK utökade ledningen i inledningen av den andra halvleken då en ohotad rödklädd kunde knoppa in bollen bakom Adam Modén.

Som brev på posten fick FBK läge för ridå när domaren blåste för straffspark kort senare. Jag har ingenting att säga om situationen men det hade istället domaren som i efterhand i en hedrande men ändå märklig dialog medgav att straffen var felaktig. Adam Modén räddade dock straffsparken efter att FBK-anfallaren var lite väl övermodig och försökte chippa den. 

Och i situationerna efteråt var Kils AIK med i matchen igen. En ny fin genomskärare från Granander frispelade inhopparen Gustav Karlsson i djupled - målvakten var på avslutet men inte bättre än att den kunde studsa in i mål.

Spelarna vädrade poäng och FBK såg darriga ut. Jag själv var övertygad om stordåd och en vändning som skulle kunna eka i omklädningsrummet i många år framöver.

Forceringen inleddes men innan den kunde bli hänsynslös på allvar slogs benen undan på oss. Johan Arvidsson erdrog sig en målchans-utvisning när han sprang omkull en anfallare på väg i djupled. Med spelare bakom och en touch som hade gått hela vägen till Modén ser jag den som direkt felaktig. Jag är naturligtvis partisk men det faktum att domaren närmast instämde ger mig bränsle för mina ord. Det kändes brutalt orättvist och dessutom blir vi dubbelt bestraffade eftersom viktiga Arvidsson blir avstängd i lördagens match.

Korrekt eller inte spelar ändå ingen roll alls. Med en man mer på banan kunde FBK segla undan till både 3-1 och 4-1 innan matchen var över där det var rörigt i Kils-leden. Inte undra på det när byten och positionsskiften inte sett like tidigare.

Vi var slutkörda i lungor och kanske också i huvudet då en del sparkade vilt omkring sig men jag vill ge dem samtliga en stor eloge . Vi slet ändå beundransvärt med att orka överhuvudtaget men den här storförlusten känns surare än matchen i söndags då vi var håglösa. Spelarna förtjänade mer och detta hade kunnat bli en riktig skalp eller poäng om vi bara hade "getts" chansen...

På samma gång skall det utan omsvep nämnas att FBK 2 var ruskigt duktiga och väl värda tre poäng. Ett fint motståndarlag som spelade bra och tempofylld fotboll - att då ändå ha chansen, kanske till och med ha bra möjligheter att vända, gör frilägesutvisningen än lite tuffare att smälta...

Nästa - och sista matchen för vårsäsongen i division 4 - spelas redan nu till lördagen då det är match mot grannen Forshaga IF. Forshaga kommer säkerligen stärkta efter att de i senaste matchen för två veckor sedan slog Arvika på bortaplan.

För Kils del är matchen den sista av fem på 17 dagar. Det gäller att skaka fram de sista krafterna och göra en god avslutning på en poängmässigt fin vårsäsong. Ett antal spelare kommer att missa matchen på grund av avstängningar och andra anledningar - detta pussel till match är en utmaning men också inspirerande då nya killar ges chansen. Vi ska alldeles oavsett göra allt vi kan för att ett slagkraftigt lag ska ta tre poäng på lördag!

Matchen mot Forshaga innebär också ett farväl till Marcus Schmidt som efter fyra säsonger lämnar Kils AIK för flytt till Borås. Försvararen börjar jobbet på måndag men har valt att flytta först på söndag för att Kils AIK har match. Marcus står inte efter någon när det gäller att vara en lojal lagspelare och förhoppningsvis kan vi avsluta Schmidts tid i klubben i dur.

Pallra er ned till Sannerudsvallen 13:00 för att se Schmidt och hans lagkamrater i Bermuda-derbyt!

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info