Hoppa till sidans innehåll

Sviten bruten för KAIK 2

24 AUG 2017 12:01
Efter tio raka matcher utan förlust förlorade Kils AIK 2 hemma mot Skattkärr U med 1-2 (1-0).
  • Uppdaterad: 24 AUG 2017 12:03

Kils AIK 2 är ett slaget lag för första gången sedan den 21 maj. Efter en minst sagt knackig start gick ungdomarna tio matcher utan att förlora innan Skattkärrs U blev för svåra.

Och sviten kunde förlängts efter en styrkedemonstration i den första halvleken där ett mer erfaret och tungt Skattkärr stundtals fick se sig utspelade i en för divisionen mycket bra halvlek. Gästerna var dock inte på något sätt ofarliga - närmast kom Karlstad-gänget på en frispark som strök ribban.

Josef Bergström petade in ledningsmålet på Danny Gilberts frispark vilket också blev halvlekens enda. En halvlek där bollvårdandet var i centrum och samtliga spelare medverkade i både försvarsspel och anfallsspel.

I Kils AIK gjorde Ismaila Koroma sin första match i rödvitt och även om det inte blev några mål visade 19-åringen framfötterna. Koroma, som senast spelade en seriematch för drygt ett år sedan i IK Arvika, var påtagligt spelsugen.

 

Anfallaren hörde själv av sig för fem-sex veckor sedan om att lira fotboll i Kils AIK och har på träning visat upp fina kvalitéer både på och utanför fotbollsplanen. Hans ovissa situation då han saknar uppehållstillstånd efter tre år i landet avskräcker inte utan tjänar snarare som motsatsen där föreningslivet kanske kan göra sina största insatser i samhället.

I halvtid gjorde Jason Gilbert tre förutbestämda byten vilket är en annan detalj som jag älskar - i Kils AIK 2 spelar alla minst 45 minuter.

Pigga inhoppare ska definitivt inte klandras men andra halvleken blev en total scenförändring där Skattkärrs IF U kom att diktera det mesta och bästa i en ryckig och mindre välspelad halvlek från båda lagen.

Koroma var nära att skjuta KAIK 2 närmare segern men lobbförsöket gick strax utanför. Tre minuter i slutet förändrade dock allt då Skattkärr både kvitterade på en hörna och strax senare rullade in segermålet från snäv vinkel.

Kil mäktade inte med någon slutforcering och slutresultatet i en jämn match som pendlade i kvalité skrivs alltså till 1-2.

Kils AIK 2 har strävat mot att vinna varje match och även om ambitionen aldrig varit att vinna serien hade laget inför den här matchen allt i egna händer. Nu blir detta scenario betydligt mindre möjligt men laget kan och andra sidan fokusera på att i de sista matcherna spela avslappnat och utveckla sitt fotbollslirande. Något som lagen verkligen gjort under året som oavsett avslutande matcher får benämnas som en succésäsong för utvecklingslaget.

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info