Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger: Drömmål, nyförvärv och tända ljus

30 JUL 2017 15:54
Kils AIK tog en helg i Bengtsfors och i matchen lagen emellan vann gästerna med 4-2 (2-2) efter mål av Fredrik Johannesson (2), Erik Sälgeback och John Andersson
  • Uppdaterad: 30 JUL 2017 17:01

Tidigt på lördag morgon gick bussarna söderut mot Bengtsfors för ett par dagar med träning, match och umgänge. Under försäsongen var dalslänningarna uppe hos oss och kanske är det en tradition som inletts.

Vägen dit är alltid den svårigaste och så också denna gången då resans datum inte stämde för alla och därtill några sena återbud blev det ändå 20 grabbar samlade. Fler än några försov sig och fick hämtas upp eller inväntas men det var lite med i beräkningen.

Efter en morgonträning på trevliga Långevi och mat på "Slottet", föreningens fina klubblokal nere vid vattnet, väntade en match mot hemmalaget som leds av tidigare Kils-tränaren Edin Mesic. Bengtsfors har gjort en bra vårsäsong och ligger på andraplats i sin serie och går även de en spännande höst till mötes.

Efter träningen laddade en del för match med att spela kort...

...och andra med att läsa telefonkatalogen och leta efter "konstiga namn".

Lagen möttes i början av mars på Sannerudsvallen i en match som Kil kunde vinna ganska komfortabelt med 3-0. Men matchen på Långevi blev helt annorlunda mot ett den här gången betydligt bättre hemmalag.

Bengtsfors hotade framför allt i djupled där förre Kils-spelaren Almir Aldzic var ett ständigt hot men fick också spela upp på rättvända spelare om vartannat mot ett Kils AIK som saknade positionsspel och kommunikation för att hantera det.

Kil ställde upp flera nya spelare i representationslaget och några andra på nya positioner vilket gjorde att det tog ett tag att hitta varandra. När väl bollen spelades upp på offensiv planhalva finns det bättre saker att säga där det i några fina sekvenser kändes som om det var ishockey och powerplay-spel.

En av de nya spelarna var Viktor Skoog som startade som högerytter. Skoog kommer ifrån Degerfors IF och deras U-19-lag men valde efter studier på fotbollsgymnasiet att flytta tillbaka till sin moderklubb. Med sin snabbhet, bollbehandling och irrationella spelstil kommer ytterspelaren att bli en viktig spelare under höstens seriespel. Varmt välkommen tillbaka Viktor!

Kil räddades i denna första halvlek av två fina individuella prestationer - Erik Sälgeback, kapten i skadade Fricks frånvaro, slog till med en riktig balja då han några meter utanför straffområdet svarvade in bollen i krysset efter Johan Sandströms framspelning.

BIF kom tillbaka genom nämnde Aldzic som fick både tid och rum i straffområdet på ett inspel innan John Andersson åter gav gästerna ledningen - med ännu ett vackert långskott i "taket". Den här gången var det Johan "den yngre" som stod för den målgivande passningen, även om han villigt erkände att det kanske inte var fullt meningen...

Bengtsfors kvitterade innan halvtidsvilan efter ett mål som borde undvikits men och andra sidan hade hemmalaget än fler chanser som kunde resulterat. Bengtsfors var det laget som kunde känna sig nöjda efter en frejdig första halvlek där vi och andra sidan var det inte och hade en del att säga i halvtid.

Andra halvlek blev också betydligt bättre - det offensiva spelet kanske saknade lite av det tålamod det sett glimtar av i första men framför den andra buren där Harri Hyvärinen bytts in istället för Adam Modén var det stiltje i en defensivt solid halvlek.

Anders Svensson var formidabel matchen igenom men det var Olle Härdelins ledarskap och direktiv som vände mycket av matchutvecklingen i en andra halvlek. En halvlek som såg två mål - båda av Fredrik Johannesson och det ena snyggare än det andra.

Efter ett trevligt klapp-klapp från egen backlinje och upp på rörliga killar i nästa spelyta gavs Kasper Huatorpet fri lejd på sin högerkant och slog ett distinkt inlägg som Fredrik Johannesson, med bara några minuter på plan, mötte med ett dundrande volleyskott för 3-2. Tredje spektakulära målet - och som vi gärna ser svåra mål av dessa slag även i serien.

Ett annat gott kvitto för vårt offensiva sätt att spela fotboll är att det i tre av målen var försvarare som djupt inne på offensiv planhalva stod för framspelningen.

Johannesson gjorde också sitt andra mål strax innan slutet efter att kämpen Sälgeback vunnit duell och spelat fram Borås-sonen till ett friläge. 4-2 slutade matchen där båda tränarna kan ta med sig moment inför sina respektive viktiga matcher nästa helg. 

Efter kampen förbrödrades lagen på engelskt vis med dryck och god mat som hemmalaget servade med. Därefter blev det bussfärd tillbaka till klubblokal och en lång, rolig och som alltid med dessa killar en märklig kväll. Men det som händer i Bengtsfors stannar i Bengtsfors sägs det...

Fast en godbit får ni. Jag vet inte vems idé det var och inte heller hur den kom upp eller varför den spelades in. Men jag vet att det lät betydligt bättre i lördagskväll än när man hör det dagen efter. Se smakprovet på en kväll med KAIK; KAIK-TV avsnitt 9: Tänd ett ljus.

Kils AIK vill rikta ett stort tack till Bengtsfors IF för vår vistelse hos er. Vi har haft det trevligt och blivit väl omhändertagna. Vi håller på er i höstens seriespel!

Ett stort tack riktas också till alla andra som var på plats, Ewa Andrésen som fixat lunch, Simone Jonsson som fixat fikat och Johan Sandström som förutom att vara mittback ordnat med alla minibussar.

I morgon spelar några av helgens hjältar i en toppmatch i division 6 där Kils AIK 2 möter Nyedshov på bortaplan, matchstart 19:00.

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info