Hoppa till sidans innehåll

Tredje raka för Kils AIK 2

20 MAJ 2016 22:10
Kils AIK 2 tog tredje raka segern när Rännbergs IK besegrades med 2-7 (0-4).
  • Skapad: 20 MAJ 2016 22:10

12026

 

Trots representionslagets sjuktuga under matchen i onsdags och efterföljande match i morgon (hemma mot IFK Velen) var det ett slagkraftigt lag som åkte till Torsby-trakten för match mot Rännbergs IK.

 

Undertecknad gjorde inte resan med grabbarna och nedan följer därför ett lite mindre utförligt referat återutgivet med hjälp av ledarna Johan Sandström och Jason Gilbert.

 

Första målet av sju kom från kapten Tim Andersson efter att 20-åringen är på rätt plats under en tilltrasslad situation efter en hörna från Danny Gilbert. 0-2 kom av bara farten efter att Fredrik Johannesson på egen hand erövrat bollen och lyckades trycka bollen förbi hemmalagets målvakt där bollen sakta men säkert rullade in...

 

Detta andra mål kom när knappa tio minuter hade spelats och efter det slappnade Kils AIK av alldeles för mycket i Jasons tycke; det blev längre mellan lagdelarna och alldeles för stor iver med (för många) försök till avgörande och vackra passningar. 

 

Målen fortsatte att komma ändå och tredje målet kom från samma fötter som det andra och detta var desto mer kliniskt. Josef Hallqvist återerövrade bollen på vänsterkanten och "Jofas" inspel sattes säkert i mål av Johannesson.

 

Innan halvtidsvilan skulle Fredrik även ha ett finger med i nästa mål. Henrik Reimer (som ännu inte förlorat någon match med något av de tre Kils-lagen den här säsongen) slog en lång utspark som skarvades vidare av nämnde Johannesson till en frispelad Erik Sälgeback. "Sälen" gjorde det han brukar göra och avslutade placerat i hörnet från cirka 20 meter. Matchen var, om den inte var det tidigare, avgjord.

 

Trots stor ledning ville Jason och Johan rätta till en del spelmässiga detaljer inför den andra halvleken. En bättre koncentration, ett mer kontrollerat passningsspel med betydligt mer boll på backen och detta var också något de fick se i aktens avslutande 45 minuter.

 

0-5 gjorde Josef Hallqvist som distinkt nickade in en hörna - återigen slagen av Danny Gilbert. 0-6 var frukten av ett vackert iscensatt anfall där inhoppande Jon Bergsten stod för fint förarbete på mitten. Bergsten skickade bollen till Sälgeback på högerkanten som slog ett inlägg som Danny Gilbert knoppade in.

 

Vackert, men om rapporterna från Åsbyvallen stämmer var nästa mål i en liga för sig själv - och det kom inte från Kils AIK. En Rännbergs-lirare tog ner bollen på bröstet och från 20 meters håll dunkade han in bollen ottagbart på volley. Ett mål som är omöjligt att försvara sig mot, helt enkelt. "Boom" sa det bara, enligt Gilbert.

 

Lika omöjligt var dock inte Rännbergs andra mål för kvällen som beskrivs som "slarv försvarsspelet" även om även det var ett bra avslut utifrån.

 

Dessförinnan hade också Kil gjort ytterligare en balja denna sju-ka kväll. Johan Andersson "den äldre", som stod för ett bra inhopp, slog en frispark från höger som resulterade i en rörig situation där "Sälen" liggandes på rygg lyckades trolla/trycka in bollen i mål.

 

Sammanfattningsvis en allt som oftast bra prestation av Kils AIK 2. Betydligt bättre rull i den andra halvleken där inhopparna gjorde det bra trots spel på ovana positioner. Många målskyttar och framspelare har nämnts men Johan Sandström lyfter fram mittfältaren Johannes "Kongo" Nilsson helhjärtade t arbete i defensiven i ett lag som allt som oftast ville framåt. 

 

Att göra sju mål och att som ledare lyfta fram en spelare som arbetar hårt för andra säger förhoppningsvis mycket om Kils AIK som lag i år. En annan styrka i sig är att leda en match stort men ändå sträva mot att göra saker bättre - men framför allt saker som utvecklar oss som fotbollsspelare och lag för framtiden.

 

Kils AIK 2 har inlett som tåget med bara segrar och målskillnad på 14-2. Detta ger dem en andraplats bakom "Real" Ämterviks FF som har 24-2 i målskillnad på fyra matcher. Statistik över deltagande Kils-spelare i Division 6 Norra finns här.

 

Nästa match är nästa lördag klockan 13:00 hemma på Sannerudsvallen mot Bäckalunds IF. 

Skribent: Ola Andrésen


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info