Hoppa till sidans innehåll

Trepoängare mot Värmskog

10 AUG 2016 22:28
...efter 3-0 mot Värmskogs SK hemma på Sannerudsvallen. Målen gjordes av Johan Jonsson, John Andersson och Buba Conteh.
  • Uppdaterad: 10 AUG 2016 23:51

Tre matcher slutade den segerfria sviten och Kils AIK var ett lättat och mer än glatt gäng i omklädningsrummet efter matchen mot pigga nykomligen Värmskogs SK.

Få förändringar från senast där Andreas Ståhlberg klev in som högerback och Olle Härdelin tog plats som innermittfältare. Linus Johansson och John Andersson återkom där den senare gjorde efterlängtad comeback efter skada.

Att grabbarna var hungriga efter seger märktes redan i omklädningsrummet innan matchen. Detta på alla utom Tim Andersson som kom mer än en halvtimme försenad efter att en 30-minuters vilostund efter jobbet blivit fyra timmar. Men spelar Tim lika bra som idag är det kanske fyra timmars sömn innan match som ordineras på alla...

Kils AIKs första halvtimme är den bättre starten på länge. Hemmalaget kontrollerade matchen väl och i jämförelse med förra matchen spelade de röda med bättre tålamod och bolltempo när det vaggades boll från kant till kant högre upp i banan. Tålamodet gav dessutom tillfälle för ytterbackarna att fylla på och därmed skapades flera överlägen och publiken fick därmed se ett ganska småtrevligt kombinationsspel.

Värmskog, av en mycket duktig vänsterytter och en rörlig anfallare, gav oss alla dejá vú från mötet senast när de efter en kontring trots matchbilden fick matchens första kvalificerade målchans - Adam Modén som åter stod i buren efter Alberth Bäckryds känning var snabbt ute och kunde parera möjligheten.

Desto farligare var det i andra buren där en storspelande målvakt svettades med att hålla nollan. Viktor Hultman fick efter ett inspel snett inåt bakåt öppet läge centralt innanför straffområdet men 29-åringens kanon nådde bara målvaktens händer medan Buba Conteh strax senare sprang sig helt allena med målvakten men även anfallarens avslut hindrades från att gå i nät.

En punkt bland många vi som ledare belyste innan matchen var den offensiva rörligheten, bland annat att innermittfältare skulle våga fylla på i djupled och på just en sådan löpning (där ytan frigjordes av mötande anfallare) kom Viktor Hultman i ett nytt läge men även där var målvakten i vägen och nog hade han växt några centimeter under matchens gång.

Viktor Hultman nära.... (Fotograf: Krister Nilsson)

Dessutom hotade laget på flera inspel, framför allt från Josef Hallkvist och Fredrik Vikmans vänsterkant, vilka var nära att hitta rätt under en bra period. Hallkvist fortsatte precis som i andra halvlek senast med att ta klivet ner som vänsterytter och stod för en fin insats - talangen har alltid funnits där men senaste månaden och har också konditionen varit på plats och detta borgar väl för framtiden.

Det är alltid tufft att inte se sådana målchanser resultera men det var inte nonchalans utan ett klokt bortalag som gjorde att gästerna kunde utjämna matchbilden efter en halvtimme. Bollar byttes lite för ofta men försöken av Kil till långa bollar i djupled var samtidigt inte helt galna då Värmskog stod väldigt högt upp i banan. En gammal mittback kan inte annat än lyfta på hatten till ett sådant modigt försvarsspel som också såg dem hålla 0-0 till halvtidsvilan.

Inte ens långa ben hjälpte när Buba sprintade loss på högerkanten. (Fotograf: Krister Nilsson)

Mållöst i paus för vilken gång i ordningen vet jag inte men känslan var betydligt mer positiv i halvtidsvilan än tidigare; äntligen fick vi prata mer om vad vi ska fortsätta göra rätt än saker vi inte ska göra fel. Jag vill här också lyfta fram de många kloka spelare som redan innan Edin och jag tog till orda på ett konstruktivt sätt ventilerar matchen vilket visar en bra inställning och drivkraft i vårt mål att spela bättre fotboll.

När andra halvlek blåstes igång var det möjligen några minuter av ett ganska slafsigt spel och lite för enkelriktat och direkt spel. Några sådana uppspel blev ändå bra, bland annat när Tim Andersson visade sin kraft i högerfoten där 20-åringens långa uppspel nådde Josef Hallqvist på vänsterkanten. Den jämnårige "Jofa" slet sig fri och ett distinkt inlägg nådde Buba Conteh som hårt uppvaktad i sin löpning framåt inte riktigt fick till avslutet. Ännu närmare var det minuter efteråt då Olle Härdelin i patenterat läge centralt i mitten av straffområdet tog ner bollen men avslutet gick över.

Det finns räddningar och sen finns det räddningar. I ett läge där ett mål var värt ett kungarike gjorde Adam Modén en matchavgörande sådan när han åter ställdes mot vänsterlöparen hos gästerna men även denna gång kunde Sysslebäcks-keepern rädda. Och ni som följer Kils AIK på Instagram (@Kils_AIK) kan kika in för att se hur en sådan prestation firas...

Vi får aldrig veta hur det hade gått utan räddningen. Som fallet nu blev vägen mot tre poäng en vidöppen väg mot tröttkörda Värmskogs-spelare men ett mål kan också göra så mycket. "Äntligen" var det Kil som fick göra just ett sådant mål då Johan Jonsson för andra matchen i rad fick sätta en balja. Jonsson var dagen till ära födelsedagsbarn och får också tacka Viktor Hultman för den presenten då numer 16-åriga Johan serverades helt öppet mål. Just Viktor Hultman förtjänar att lyftas fram lite extra - mittfältaren var ett monster på planen och det hade varit roligt att se grafik på Hultmans löpningar under matchen.

Grattis Johan!

Jonsson och hans kollega Andreas Ståhlberg på högerkanten byttes ut med 30 kvar mot John Andersson och Linus Johansson - en helt fräsch högerflank spetsade anfallsspelet ytterligare. John Andersson som gjorde comeback efter skada - lite innan muttrade anfallaren/yttermittfältaren att det skulle vara trevligt spräcka målnollan och jodå, så blev det.

Det lyste om Olle Härdelin under matchen. (Fotograf: Krister Nilsson)

Efter som vanligt hårt arbete av Erik Sälgeback var det ett inspel (eller motlägg?) som kom fram till John Andersson i högerkant av straffområdet - avslutet gick hårt och högt och även om målvakten var på bollen men inte tillräckligt för att hindra dubblad ledning. Därmed hälsar vi också ännu en kille välkommen i skaran som gjort mål i föreningens representationslag. Härligt John!

2-0 skulle också bli 3-0, Buba hade då gått mållös länge nog och utanför straffområdet med ett mäktigt avslut (efter passning av framspelskungen Sälgeback) var det ett av de vackrare målen på Sannerudsvallen den här säsongen.

3-0 slutade matchen och det var både lättade killar som kunde andas ut men samtidigt stor glädje som samtidigt skreks ut. Firandet i omklädningsrum saknade nästan proportioner men så besviket det är efter poängförluster är det skönt att det jublas i motsatt riktning vid trepoängare.

Sammanfattningsvis en mer än godkänd insats - ett rörligt och kreativt anfallsspel och ett betydligt mer alert försvarsspel än senast. Krigarhjärtat bultade hårt på plan och denna gången var både återerövringen och de många jobbiga löpningar betydligt mer vägvinnande när laget var mer kompakt. Vi passar också på att önska Värmskog lycka till under återstoden av serien!

Förhoppningsvis kan vi stå kvar men också kliva några ytterligare steg på vägen när laget på lördag åker till Rottneros för sin tredje match på åtta dagar. Dagen innan gör Kils AIK 2 höstpremiär i och med mötet på bortaplan mot Ekshärads BK.

Som vanligt finns fler bilder än just dessa att hitta under Foton 2006-2016 under fliken för nuvarande säsong.

Måljublen ser skrala ut på bilderna men när Buba målar...

...firar han verkligen!

 

 

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info