Hoppa till sidans innehåll

Tre poäng i Fensbol...

18 SEP 2016 19:29
...men inte mycket mer när Kils AIK 2 vann med 2-3 (1-2) efter mål av Johan Sandström, Martin Hallqvist och Danny Gilbert.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2016 20:24

En söndagsutflykt till idyllen i Fensbol innebar både ett och två bekymmer med att hitta dit. Kils AIK 2 hade lika svårt att hitta fram spelmässigt i en match där planlösa långbollar präglade en ryckig matchbild.

KAIK 2 kom från flera spelmässigt bra matcher där laget varit tålmodiga i uppbyggnadsfasen och använt sig av spelvändningar eller uppspel genom de olika spelytorna. Av detta syntes inget på Forsvalla i en match Kils AIK 2 tar med sig tre poäng men inte mycket mer.

Och någon underskattning var det heller inte tal om - Fensbols IF tog alla tre poäng i mötet på Sannerudsvallen och även om det är den enda laget skramlat ihop hittills i serien borde det vara tillräckligt för att motivera spelare till revansch.

Fensbol inledde matchen bäst och fick regelbundet fina kontringslägen efter att Kil tappat boll. Inte helt sällan efter frisparkar djupt inne på egen planhalva som slogs långt med den följden att hemmalaget kunde kontra. En för säsongen ovanlig syn i Kils AIK som hellre spelat bollen efter marken.

Fensbol skapade chans efter chans men Henrik Reimer kunde parera. I mitten av halvleken inträffade det som oftast händer när ena laget har oförmåga att göra mål - det andra laget får in bollen istället då Johan Sandström bredsidade in en frispark strax utanför straffområdet.

Fensbol kvitterade synnerligen rättvist efter att en hörna studsat ut och slagits in på volley. Johan Sandström hade en mer ovan position som anfallare och flyttades i slutet av halvleken ned till mer hemtama marker - ersättare blev en med än mindre rutin av att vara anfallare i Martin Hallqvist. Men mindre än två minuter var allt som räckte för att kaptenen skulle bli målskytt.

En mittback som anfallare - självklart var också målet snyggt. Danny Gilbert höll listigt undan sin motståndare vilket gav Marcus Arvidsson en gata på vänsterkanten - inspelet snett inåt bakåt nådde Hallqvist som distinkt krutade in ledningsmålet stolpe in.

Jason Gilbert och hans grabbar var inte alls nöjda i halvlek och alla var rörande överens om att spelet behövde bli bättre. Kanske blev antalet goda anfallsförsök några fler - vårt sätt att rulla bollen inåt i planen eller vända kant likaså men någon radikal skillnad blev det inte alls i andra.

Några ljusglimtar fanns - en av dem var inhoppande Simon Sjöström som kommer från flera övertygande insatser i KAIK 2 på den senaste tiden. Det var också han som spelade fram Danny Gilbert till utökad ledning 1-3 vilket tillkom efter att Gilbert vände runt och slog in bollen i nättaket i utkanten av straffområdet.

Reimer hade både innan och fick även efteråt svettas för att freda sitt mål. Och även om han var på bollen kunde inte ens han styra bort den då Fensbol tämligen omgående reducera.

Resterande matchen däremot blev en lugnare historia - i slutet var det istället Kils AIK som kunde etablera ett tryck men utan att några farligare målchanser skapades. 2-3 slutar matchen - Kils AIK 2 tre poäng rikare men också kanske viktigare läropengar.

Det är en god förmåga att spela dåligt och vinna fotbollsmatcher - inget ont om ett inspirerat Fensbol men Jason Gilbert var kanske något på spåren då han menade att detta var en av säsongens sämre matcher. Mittbacksbjässen Andreas Svensson går väl hårt när han sa att han skämdes över att vinna - men med Kils hackiga spel och Fensbols målchanser är det ändå tre poäng att vara tacksamma över.

Henrik Reimer bör nämnas för sitt fina spel - så även 16-åringe Marcus Arvidsson som spelade både ytterback och yttermittfältare med framgång under matchen. Duktigast på planen var annars domaren Robin Smedman - "gubben" som egentligen lagt av och numer basar över distriktets domare visade att gammal är äldst med både en dialog och känsla som många unga domare på väg uppåt kan lära sig av.

Det hade varit både enkelt och felaktigt att hävda att dagens mindre bra insats berodde på spelares mindre bra prestationer - så var inte fallet då ingen spelare föll ur ramen. Men idag saknade laget som grupp den kreativitet eller ambition att spela utvecklande fotboll vi vet att gänget besitter. Sådana matcher är också läropengar och de fina matcher laget gjort under säsongen har kanske också gjort att kravbilden ibland kanske bli väl hög.

För Kils AIK 2 har haft en fin säsong. Med en match kvar att spela ligger laget på en tredjeplats - tre poäng före fyran Rinn och inte fullt så många poäng bakom Ämterviks FF och Bäckalund som många hade gissat innan säsongen. Minst lika roligt som tabellraden och att laget spelat bra fotboll är att vi har fått in många unga spelare som frukt av ett fint P-16 lag men överlag att spelare verkligen ställt upp.

Vi har inte behövt jaga folk utan istället kunnat ha en konkurrenssituation i vårt andralag vilket är ett fint kvitto till hela seniortruppens lagkänsla. Inför säsongens sista match byter Kils AIK 2 jumbon mot serieledarna som motstånd då laget möter Ämterviks FF nu till söndag - matchstart vid frukosttid klockan 11:00.

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd

Kansliets öppettider 

Måndag 09-13
Tisdag   13-18
Onsdag  08-13
Torsdag 09-13

Telefon: 072-450 05 95

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 170kr
Hushållsbal 2x6 rullar 150kr 

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info