Hoppa till sidans innehåll

Tuff förlust mot TIF

22 APR 2017 18:10
Kils AIK förlorade hemmapremiären mot Torsby IF med 0-1 (0-1) i en medioker tillställning på Sannerudsvallens konstgräs.
  • Uppdaterad: 05 AUG 2017 17:27

Torsby hade ett enda avslut på mål och det från straffpunkten men det räckte till seger mot ett blekt Kils AIK i en medioker fotbollsmatch. Underhållningsvärdet hjälptes heller inte det minsta av en hård blåst vilket bäddade för många märkliga situationer under matchens gång.

Att förlora är en fotbollsmatch är aldrig roligt men sättet som Kils AIK förlorade denna match gör inte sinnesron trevligare och besvikna killar gjorde sitt bästa att försöka lappa ihop varandra efteråt. Någonstans är det bara fotboll det handlar om men det är inte lätt att tänka annorlunda när man själv är likadan. 

Fotograf Krister Nilsson har tagit samtliga bilder - fler än de som publiceras här finns i fotoarkivet under Senior.

Truppen såg få förändringar från premiärmatchen i vilken Anders Svensson klev ut skadad och idag fanns i publiken. Där tillsammans med en febersjuk Andreas Ståhlberg. John Andersson och Tim Andersson ersatte.

De rödklädda startade annars matchen bra och det vi inte fick tillfälle att göra mot SK Sifhälla senast kompenserade laget för nu. Ett nätt passningsspel genom spelytorna som stundtals var naivt men ibland också vägvinnande och trevligt att titta på.

Innan kvarten var spelad hade Kil också spelat sig fram till två utmärkta målchanser. Den första fick Buba Conteh som vackert frispelades - helt ensam framför målvakten fick han dock se både sitt första och andra skott täckas av uppoffrande försvarsspelare.

Ett av Buba Contehs avslut som kunde blockas.

...som här fick sin nya matchtröja en aning uttänjd...

Matchens vackraste anfall rullades upp strax senare där Karzan Azizi spelades loss på vänsterkanten - Conteh touchade tillbaka bollen till en framstormande Olle Härdelin vars avslut i straffområdet gick om fel sida stolpen. Hemmalaget tryckte på och ockuperade offensiv planhalva mot gäster som sjönk långt tillbaka i defensiven. Kil hade vittring på ledningsmål och känslan var att laget var på gång.

Scenariot kändes igen från motsatta roller från premiärmatchen. Den gången lyckades vi ta ledningen utan att egentligen förtjäna det och de marginaler vi hade med oss då hade vi mot oss nu - för mitt i anstormningen tog istället Torsby snöpligt ledningen i den 35:e minuten. Bollen är sannerligen rund.

Ett uppspel ur vad som syntes ingenting och ett kontrollerat läge gav gästerna ett friläge där Adam Modén inte hann fram utan istället klippte motståndaranfallaren.

Förseelsen var odiskutabel men nog tyckte vi allihop att den skedde utanför straffområdet. Men regeländringen om att det inte är både straff och utvisning i straffområdet om regelbrytaren anses göra ett försök på boll borgade istället för att Kils-spelarna efter situationen snarare var glada att det blev tillslag från elva meter och inte utanför då följden blivit utvisning och frispark. Det tjänar inget till att spekulera i ett "om" utan straffen satt hänsynslöst i nättaket och baljan blev också matchens enda.

Marcus Schmidt testar högerfoten.

Kils fina inledning mattades efter målet, Erik Sälgeback var närmast till kvittering i första halvleken men hans kanon till avslut räddades av en duktig målvakt som fick sträcka ut ordentligt.

Alldeles för många anfall stoppades av fysiskt starka mittbackar med Goran Kovacevic som gärna klev framför de våra - för dessa var vår ibland naiva "låd-fotboll" plockgodis. Inför andra ville vi försöka utnyttja våra kanter och framför allt ha ett tålamod i spelet för att få upp våra ytterbackar. 

Känslan var ändå god och truppen lugn efter första 45 där det ändå fanns många moment att bygga vidare på. Kanske var känslan för god för i andra halvlek stämde ingenting alls i en kollektiv usel avslutning av hemmapremiären.

Ett ungdomligt Torsby IF fullt av tonåringar och äldre försvarsresar gjorde i ärlighetens namn heller ingen bra fotbollsmatch vilket deras sympatiska tränare säkert håller med om. Men de var duktigare på vad matchen kom att handla om. Närkamper och andrabollar där de var kompakta, enklare och mer distinkta i sitt uppträdande. 

Mittfältskrig som den här gången vanns av röd men som oftare vanns av blå.

Kil försökte och försökte men med samma resultat - stopp från gästernas backlinje. Spelbarheten var låg, tempot i passningarna likaså och variation mellan spel genom spelytorna och djupledsbollar borde varit bättre - men då behövs fler initiativ till löpningar i djupled.

Håglöst är ett oförtjänt ord för spelarna slet för vad de orkade även om jag är övertygad om att samtliga kan prestera betydligt bättre fotboll. En av få spelare som täckte större ytor i både offensiv och defensiv var Erik Sälgeback för vilket han bör lyftas fram lite extra. Nästa match hoppas jag fler sällar sig till den skaran.

Som ledare är jag självkritisk och det är lätt att vara efterklok. Vi gjorde vad vi kunde med att försöka förändra en trög matchbild med andra spelare och spelartyper och kanske borde några av dessa bytts in tidigare för att ge en välbehövlig injektion. 

Sista halvtimmen spelades med dramatik men mer än en hel hög med hörnor förmådde inte hemmalaget att skapa. På en av dem syntes en Kils-spelare bryskt knuffas ner vilket tyvärr inte uppmärksammades av en utmärkt domartrio. Om detta var bästa "chansen" under 45 minuter säger det kanske allt...

Om båda lagen spelar som idag får vi svårt när serien sammanfattas i september. Den stora skillnaden är att ett taktiskt duktigt och skickligt försvarsspelande Torsby åkte hem med tre poäng och vi lommar hem med noll. 

Vi vinner och förlorar tillsammans och får se detta som en viktig läropeng ur vilken vi går starkare ur. För vi kan bättre både som ledare och spelare, det törs jag lova.

Chans till revansch i division fyra är nästa lördag då IFK Ås/Åmotsfors besöker Sannerudsvallen där vi alla hoppas att vi kan visa upp oss från en bättre sida än idag.

Men redan till måndag är det DM-match mot seriekollegan IFK Munkfors. Tanken med att delta i DM var att få in en tävlingsmatch innan serien men då det inte blev fallet blir istället detta ett bra tillfälle för flera andra att visa att de borde varit med i dagens matchtrupp. Samtidigt som det blir lite av ett genrep för Kils AIK 2 som har sin seriepremiär nästa helg.

Kils AIK. I med- och motgång!

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info