Hoppa till sidans innehåll

Två av tre segrar i Hallvärmländskan

13 JAN 2018 16:40
0-2, 1-0 och 2-0 efter andra helgen i Hallvärmländskan.
  • Uppdaterad: 13 JAN 2018 16:45

Hallvärmländskan är ett nyttigt avbrott från vinterns träningslunk och för Kils AIK innebär det också en möjlighet till efterlängtad tid med kulan. Vädret har reducerat antal rena fotbollspass på konstgräset till fyra stycken sedan mitten av november och några möjligheter till att träna i en konstgräshall eller futsal i en större hall har vi inte heller haft.

Jag vill börja detta referat med en eloge till de många killar som trots förutsättningarna tränat på riktigt bra under prologen av säsongen 2018. Det är inte alltid hjärtat rusar av eufori ens på en tränare när snön ligger hög och vi riktar in oss på Vikstahallen men spelarna har tagit detta med gott mod, inställning och den kamratanda som kännetecknar Kils AIK.

Förutsättningarna mellan lagen i Hallvärmländskan är alltid lite av en vattendelare. En del föreningar är tämligen resultatinriktade i denna serie och andra lag med möjlighet till träning på konstgräs inomhus är någon nivå över andra. Kils AIK är inte ett av dem ur någon aspekt utan speltid för så många killar i trupperna som möjligt, träningsglädje och att utveckla vårt spel utgör främsta prio.

Med dessa förutsättningar i åtanke har vi klarat oss mer än helskinnade från gruppens sex matcher. Bollbehandlingen är av förklarliga skäl inte där, tempot ganska ryckigt och avslut och passningsspelet lämnade en del att önska men där fanns också godis att titta på under lördagen. 

Mot Ölme, hemmahörande i division 3, var skillnaden lagen mellan påtaglig. Gruppvinnarna från Kristinehamn anförde matchen igenom och vann mem 2-0. Ett mer rättvist resultat hade kanske varit 4-2 eller 5-3 då de röda spelade sig till flera kvalificerade målchanser och där Erik Ramefelt, suverän dagen igenom, parerade desto fler fina målchanser i den andra buren. Mot Ölme gjorde även nyförvärvet Philip Granander debut och detta var inte första matchen vi kommer få stor behållning av hans löpmeter, blick för spelet och svårstoppade spelstil.

I den andra matchen, mot Rävåsen, visade vi i mina ögon motsvarande skillnad i nivå från starten. Efter några fina klassanfall där samtliga spelare involverades - och framför allt efter Fredrik Johannessons distinkta ledningsmål - avtog detta och, utan att på något sätt underminera vårt motstånd, växlade vi ner något snäpp. Då fria lägen brändes fick vi istället förlita oss på att Ramefelt fortsatte sitt storspel och den gänglige målvakten gjorde ingen besviken.

Inför den sista gruppspelsmatchen mot Grums IK hade vi egentligen ingen koll på vad som krävdes för att nå avancemang men tittar jag på tabellen efteråt ser jag att den inte spelade någon roll alls. Detta då förutsatt att det just är de tre första lagen som går vidare vilket jag har "hört"...

2-0 blev det i alla fall efter en seger inte utan skönhetsfläckar men ändå desto fler trevligheter och även här gott om inspelade målchanser. Vi hade en fortsatt god vilja till konstruktiv fotboll och förmågan till det satt lite oftare - bland alla som bör berömmas lite ytterligare vill jag också flika in tonåringen David Åkerbergs prestation under dagen där mittfältaren går från klarhet till klarhet med ett moget spel några årskurser över hans födelsedata.

En ny svängig fotbollsmatch som likt matchen mot Rävåsen lika gärna kunde blivit 4-2 om det inte vore för en räcka missade målchanser och en alert Ramefelt. Johannessons framstormning vid straffområdeskanten och efterföljande halvvolley i nättaket, efter långt uppspel av Fredrik Vikman och tillbakanick av Buba Conteh, var kanske dagens höjdpunkt. Den sistnämnde avgjorde sedan matchen på en straffspark efter Erik Sälgeback dribblat sig fram men trampats omkull.

Om vi tillåter oss i efterhand att vara resultatinriktade skulle väl en korrekt sammanfattning vara att vi vunnit de matcher vi på papperet borde vinna och förlorat de två som vi kanske inte skulle vinna. Dessa matcher (Ölme och Arvika) är också de enda matcherna vi släppte in mål i.

Nu väntar nya träningar innan det är dags för slutspel. Förhoppningsvis får vi något bollpass innan det men om inte annat blir vi ännu mer sugna utan dem...

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info