Hoppa till sidans innehåll

X-Mas Trophy 2016 är avgjord!

18 DEC 2016 13:13
Det var några år sedan men äntligen var X-Mas Trophy 2017 tillbaka. Och vinnarna blev...
  • Uppdaterad: 18 DEC 2016 14:31

2006 till och med 2010 spelades internturneringen X-Mas Trophy. Många är de Kils-lirare som spelat i den prestigefyllda turneringen och under lördagen blev det ännu fler som kan sälla sig till den skaran. 

Den nostalgiske hänvisas till nyheterna från 2010 och 2009 om X-Mas Trophy vilka ni hittar genom att klicka här eller här.

Samtliga matchbilder är plåtade av Krister Nilsson - för samtliga bilder från X-Mas Trophy 2016 klickar du vidare till bildarkivet här.

Efter sex års dvala skakades det liv i turneringen där pokalen stått i min bokhylla sedan Andreas Svensson glömt kvar den. Dammig och med någon buckla från tidigarere firanden men lika åtråvärd. 

Nytt för denna upplaga var ett lag med tidigare Kils-spelare som ödmjukt valt att kalla sig lag "Legends". Några av dagens lirare gick i lågstadiet när dessa Kils-spelare lirade sist medan andra har matcher i mer färskt minne.

Alla delltagare av X-Mas Trophy 2017. (Foto: Krister Nilsson)

Före detta lirare - men inga föredettingar då "gubblaget" imponerade stort. Tre raka segrar i gruppen och noll insläppta mål och efter seger i förlängningen i semifinalen stod man så plötsligt i final. Lungor och hälsenor var kanske inte vad de varit men fotbollsfötterna var det inga problem med - även om det kanske var en fördel (och ett måste...) att ha dubbel uppsättning lirare.

Tunga ben under uppvärmningen... (Foto: Krister Nilsson)

I laget fanns tre skyttekungar; Johannes Persson (2007 och 2008), Jonas Axelsson (2009) och Soran Eliassi (2011-2013) men också en målvaktshjälte i Patrik Bäckman, "gamla" mittfältskrigaren Kristoffer Pettersson, eleganterna Georg Nylund och Andreas Svensson, ständigt unge Josef Bergström, ledaren Pär Olsson och undertecknad. Albin Andrésen med sina 26 år var påläggskalven i ett dynamiskt gäng.

Nu fanns det tre andra lag också, dessa med de innovativa namnen "Blå", "Grön" och "Rosa". Många duktiga lirare som slet på bra under de tio minuters långa matcherna med få avbytare där "lag Blå" till slut stod i final mot favorittippade "Legends". 

Detta efter följande resultat:

Gruppspelsmatcher    
Blå Grön 1-0
Legends Rosa 2-0
Grön Rosa 1-1
Legends Blå 2-0
Grön Legends 0-1
Blå Rosa 3-2
     
Semifinaler    
Rosa Legends 0-1 (fl.)
Blå Grön 4-2
     
Final    
Blå Legends

2-1 (str.)

 

Efter en stenhård final avgjordes det hela på straffsparkar där de äldre skickade ut sina tre skyttekungar för straffsparkarna. Att en del vatten runnit under bron sedan det begav sig blev kanske tydligast här då bara en av tre straffar gick i mål - trots straff för seger gick det vidare och en stensäker straff av Kasper Huatorpet räckte för att lag blå skulle kunna lyfta pokalen till stort jubel.

Johan Persson, John Andersson, Johan Sandström, Viktor Hultman, Kasper Huatorpet och Johan Jonsson i segrande laget. (Fotograf: inte Krister Nilsson)

Numer tronar pokalen, kanske med nya bucklor, hos Johan Sandström som efter lång paus kan titulera sig vinnare två turneringar i följd. 

Efter turneringen i Fageråshallen blev det tillbaka till Sannerudsvallen för bastu och skrönor - ett tappert gäng med Jonsson, Olle, Linus och vandrings-debutanten Eliassi gick hem från Fagerås. Övriga såg till att återberätta gamla berättelser eller skapa nya, där de förstnämnda kanske var temat för kvällen. En återblick i bildarkivet mellan åren 2007 och 2009 gav många skratt innan det blev ett underbart julbord. Stort tack till spelarrådet och ett extra till kvällens matlagare Ewa Andrésen och Krister Nilsson för att ni fick detta att hända! 

Timmarna i hallen blir också Kils enda träning inför Sundsta-cupen den 6 januari. Svårt att ha några förhoppningar om att spelet ska sitta men fördelen med Sundsta-cupen är att man alltid kan säga att man i alla fall nådde slutspelet...

Stort tack för en trevlig dag allesammans!

Skribent: Ola Andrésen
Epost: Adressen Gömd


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info