Hoppa till sidans innehåll

Delad poäng mot Arvika

19 SEP 2010 19:42
Kils AIK visade fin moral i div 4-mötet mot IK Arvika Fotboll och kunde komma igen och kvittera i matchens sista minuter.
  • Skapad: 19 SEP 2010 19:42

Matchen började lite avvaktande och det var inte förrän i den nionde minuten som det började hända något i matchen. Efter en spelomställning kom en Arvikaspelare lättvindigt igenom Kilsförsvaret men Alberth gjorde en fin räddning.

Tio minuter senare upprepas detta och Alberth visar vilken bra målvakt han är.

I den 34:e minuten får Kil frispark en bit utanför straffområdet. Mattias Svensson får en bra träff och Arvikamålvakten tvingas att boxa bort den hårt skruvade frisparken.

Några minuter senare i matchen löper sig Buba Conteh igenom på vänsterkanten och får till ett bra skott som dock tar i burgaveln.

I pausen ringlar sig kön som vanligt lång vid grillen, som i Kases frånvaro idag sköttes förträffligt av Lennart och Kirsi Bäckman.

I andra halvlek tar Arvika ledningen efter 6 minuter. Ett inspel från vänsterkanten går förbi hela Kilsförsvaret till en fristående Arvikaspelare och 0-1 är ett faktum.

Efter 15 min skjuter Viktor Hultman ett fint skott invid ena stolpen men målvakten fläker sig och räddar till hörna.

Buba farligt framme på retur

Buba farligt framme på retur                                            Foto: Monica Berglund

 

Några minuter senare får Kil ett farligt frisparksläge strax utanför straffområdet. Den här gången skruvar Mattias bollen över muren men tyvärr så smiter bollen strax över ribban.

I den 22:a minuten kommer Mattias fram i ett skottläge vid strafflinjen och skottet som är fint placerat vid stolproten kalasräddas av Arvikamålvakten. Returen slås sedan i mål av Olle, som dock befunnit sig i offsideläge och målet underkänns.

Chanserna kommer nu på löpande band. Björn kämpar sig fram och får till ett motläggsskott mot krysset, men målvakten är med på noterna. Buba får strax efter ett skottläge i snäv vinkel men skottet tar i burgaveln.

I matchen sista tio minuter flyttas mer och mer Kilsspelare upp och till slut kommer utdelningen. Efter en långboll från Andreas befinner sig plötsligt mittbacken Erik Frick helt ren framför mål och kan rättvist placera in kvitteringsmålet.

Det kunde med lite flyt även ha slutat med Kilsseger. I matchens sista anfall spelar Peter Lundqvist fram till fristående inhopparen Anton Marklars, som dock inte får riktig träff och målvakten kan rädda.

Som helhet kan sägas att Kilsgrabbarna visade fin moral som inte gav upp trots underläget. Fortsatte att kämpa till slutsignalen, och det gav alltså ett lyckosamt resultat.

Arvika drabbas av en utvisning på slutet

Arvika drabbas av en utvisning på slutet.                           Foto: Monica Berglund

 

Laget:

Alberth - Olle, Erik, Rickard, Andreas - Mattias, Björn, Viktor - Buba, Peter, Johan P. -- Robin, Sälen, Oscar, Anton, Johan S.

 

Skribent: Dan Svensson

Kansliets öppettider 

Måndag 08-12
Tisdag   14-18
Onsdag 08-12
Torsdag 08-12
Fredag  08-12
Kontakt: 072-450 05 95,
This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 170kr
Hushållsbal 2x6 rullar 150kr 

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium

 

Beställning fotbollsutrustning

 

Beställning skademateriel

 

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: This is a mailto link

Se all info