Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Genomförda aktiviteter


Rapport från :

Sverige -Irland 22-3 2013 = 0-0.

Och på Kjell Olsson dålig koll.....

Nedkylning och sedan uppvärmning var  något som jag som relativt ofta skadad och även som lite äldre fotbollsspelare i KAIK använde för att läka skador ibland.

Något som man snappat upp av någon skadekunnig sjukgymnast eller mer utbildad friidrottare någon gång.
 

Och Fredagen den 22-3 ,Friendsresedagen, tycker jag på något vis var som en sådan procedur fram och tillbaka hela äventyret långt. 
Från huttrandet på Sannerudsvallens parkering vid 11.30 tiden, innan bussens ankomst, till det att man släpptes av där 16-17 timmar senare, ca 4.00 tidig morgon den 23e , för en sista nedkylning :)

De varma avsnitten i detta äventyr var bla stämningen i bussen både dit och hem.Den lyckosamt, för oss, bara halvfyllda resturangen innan arenan ,med irländsk blandrock och bra mat o öl på menyn.
Varm blev man också när man fick se Arenans inre skönhet.
Kvaliten på gräset ,sittplatserna,ljuset..Ljudet på musikanläggningen var behagligare än på LLA ...:)

Och vägen dit gjorde vi ju i dags ljus, i god tid innan match.Så att det skulle bli besvärligt att ta sig tillbaka till bussen lite senare hade iaf jag och min käre far (eller bekymmerslöse Kjell O) inte en tanke på när vi tidigt satt där och väntade in landslagens uppvärmningsprocedurer.
Som både fadern och jag tycker är intressantare än tex en träningsmatch. VM Kval uppvärmning är något stort !

Men undrar om de 11 spelare som var uttagna till start denna match också hade denna känsla..? Att det var något stort de var med om ? Tobias Hysen tog ju sin uppgift på allvar..Kacaniclic första halvlek var lovande...Jonas Olsson försöker iaf och är besvärlig mot toppforwards i sina ryggklättringar...Men vad var det med våra bärande reglar Källström o Ibrahimovic ? Nedkylda ? Mätta ? Inte nervösa...Inte dom ...Kanske för många plank som de ska stötta....Eller som väntar på att just de två ska lyckas...Ta det första steget mot vinst...

Saknade så A Svensson efter en kvart. En kille som har en metodik i sitt spel även om han inte dunkar in frisparkar,eller hörnor på volley längre..Trodde att Za skulle vakna i andra..Men Irland är nog bättre på att spela 4-4-2 än oss, speciellt i defensiven.Och med en riktig målvakt i målet och när Källström inte fick frisparkarna ens över första försvarsspelaren så var det aldrig riktigt farligt förrän Elm ,denna gång oförtjänt, höll på att bli hjälte i sista minuterna igen..Med ett skott som tog på en täckande back och höll på att curla sig över den säkre keepern....

Oavgjort mot Irland är ju inte dåligt..

Men. Underhållningen vi fick från våra fina platser var inte av den kvalite som man byggt upp i sitt huvud under veckan före ..Eller med tanke på den greenliknande gräsmattan som låg där framför oss och väntade på proffsspelare från diverse toppligor i Europa. Men 0-0 fick vi ..

Och det var så dags att släntra mot bussen för att få en Pågensmacka av Claes och en lugn hemfärd av en cool Nilsbyduo som väl fungerande chaufför och coo driver.

Men redan efter några meter utanför den eleganta arenan förstod vi att Vasaloppets första backe efter vägövergången i Sälen är ett litet problem för de 15000 som startat där första söndagen i mars :)

Vid den södra delen av Friends kom de 50000 åskådarna ungefär samtidigt från de olika utgångarna för att stråla :) samman i den trapp som fanns där.

Iofs bred, men inte nog för den mängd folk som skulle hem samtidigt.

Min 80 årige far började låta som en trött Sverker Olofsson:

-Ska det va på det här viset ? typ..När folksamlingen inte rörde sig någonting ibland. Världsvane ,långkalsongslöse Bruno T eller helt bekymmerslöse Kjell Olsson tog det med ro och vaggade på framåt i strömmen..

Själv led jag med min lite stressade far..Och undrade om Bruno kunde hjälpa mig med kollen på Skrothandlarn som höll väl så högt tempo som tilläts..Ibland borta,ibland alldeles inpå oss..Puh..Min sovande Ullanerv började darra lite...

Så när den övergångsbro som skulle ta oss tillandra sidan spårområdet var stängd av säkerhetsskäl , gjorde att vi var tvugna att gå ca två kilometer på en dåligt upplyst byggarbetsplats för att komma till andra sidan via Solna station...Då ..eller lite innan ?, var Kjell Olsson återigen uppslukad av folkmassan och för oss borta....Letade fram o tillbaka en stund men..Uppslukad.

-Jag har bara nummret hem till Kjell..sa min far när jag frågade om han hade hans mobildito..

Ringer istället till Reseledarn CW och förklarar vad som hänt ..

-vad fan ska jag göra åt det,säger han på ett klart otålmodigt sätt :)

-Kolla med någon om de har hans mobilnummer,föreslog jag då ..

Och så blev det .Jan Sälgeback som hade varit lite medansvarig för Kjell Olssons promenad till arenan, hade klokt nog lagt in nummret till Kjell,  fick nu uppdraget att gå in i gröten igen,där Kjell iaf hade gett livstecken ifrån sig genom att svara när han ringdes upp :)

Äventyret fick ett lyckligt slut.

Ca en 45 minuter senare än planerat, kom vi så till slut iväg mot Värmland igen .Med alla dom i bussen  som hade anmält att de skulle med hem. CA Kl 4 00 var vi i Karlstad och 4 30 på Sannerudsvallen i Kil.

Vi, jag och Claes tror att :Trots att det inte var den bästa fotboll vi sett. Eller den bästa logistika lösning av ett arenaområde vi kommit till ! Eller farmför allt ifrån...;) Så har nog  våra Gamla Fotbollsvänner inga planer på att reklamera denna resa alternativt anmäla oss för gamle Sverker Olofssons Plus. :)

Eller ens tipsa Janne Josefsson om Friends Arenas kassa upplägg utanför...

Det är de för goa och glada för..Varenda en .

Tack för ert sällskap GFVare och välkommen på nästa träff eller resa med oss !!!

GFV Tours.genom JW

VM KVAL MOT IRLAND

För Gamla Fotbollsvänner 2013.

Bussresa 22 Mars 2013 .

Samling 11.45 för avresa från Sannerudsvallen kl 12.00. Hållplats Karlstad :Shell Nobelkorset Kd 12.30

Till Friends Arena .

Matchstart 20.45 

Va gött !!!

Nu är det klart .

Biljetterna gick åt.ca 35 GFVare + annat VM intresserat folk i vår bekantskapskrets anmälde sig.

 

Alla 50 har betalt och mer detaljerad info kommer här !! Det viktigaste har ni här ovan.Men också :

En  rejäl rast/matstopp blir det på uppvägen, med medhavd mat från Ica-Claes och Scans Kent Berg, på en rastplats utanför Arboga.

Tag med egen dryck och Kaffetermos för hela resan.Även vatten, som vår gamla mor Ulla skulle ha sagt :)

Claes har även ordnat med nattmacka och något mer för hemresan.KAW kanske snickrar ihop någon tipstävling förutom det obligatoriska matchtipset som Jan Wallman håller i.

Mikrofon finns på bussen .Toastmaster Claes W behöver säkert avlösning på den ibland .

Efter att ni fått biljetterna av CW innan avstigning vid Friends är det fri tid fram till matchstart 20.45.Efter matchen ska alla så fort som möjligt ta sig tillbaka till bussen för att vi ska komma iväg hemåt.

Deltagarlista :Claes ,Jan ,Karl-Axel Wallman. Rolf, Lotta, Anders ,Kicki Frick. Bo-Sören ,Ulrika , Lina Fransson. Anders “ Hickis”, Linus Johansson. Hans”Kase” Lidström, Mats Hallgren, Anders Berg, Ove Lööv, Anders “ Ahla” Ahlberg, Mattias Berg, Jan, Birgitta Sälgeback.

Charlie Jansson, Kalle “Hack”, Jörgen Widström, Lennart Falk, Lennart Almqvist, Lillemor Jansson, Kjell Olsson, Kent Berg, Dan Larsson, Robin Syrman , Leif Abrahamsson, Mikael Johansson, Roger Nilsson, Hans Paulsson, Karl-Erik Svensson, Bengt “ Pinnen “ Ramström, Roger Bengtsson, Ulf Borg, Lennart Olsson, Göran”Giro” Larsson, Dennis Frohm, Rickard Träff, Lars-Olof Takman, Hans, Anders Junghage, Bruno Thörnqvist, Tobias Kanelli, Göran Larsson, Karl-Erik Johansson, Thomas “Thompe” Johansson.

Och sist men inte minst viktiga:

Två busschaufförer .Vilket gör 52 personer inklusive dom.

Saknas du ? Andra frågor gällande denna resa...

Ring,smsa eller maila helst,någon av bröderna Dubbel -W.

Claes: 070 3502257   This is a mailto link

Jan :   0705421701   This is a mailto link

 

Örebro - Norrköping      Onsdag  26/9

Samling för avresa Sannerudsvallen :16.30

Karlstad Nobelrondellen Shell :16.45

Anmälan snarast  till : Claes eller Jan W ! Helst ett SMS Ta med ert namn i det också slipper vi spåra nummret ...

Claes: 070 3502257   This is a mailto link

Jan :   0705421701   This is a mailto link

Först till kvarn gäller bland medlemmar nämnda ovan ..Sen efter 16/9  fyller vi på med  andra för att få full buss.Priset= 300kr inklusive biljett.


                   


Rapport tidigare aktiviteter :

Vandring uppför Renstadsnipa och dopp i Rinnen 4/9. Finns på en film som beställs från Jan Wallman. Foto/Ljud: BSF and JW Productions

 

GFV anordnade Lördagen den 6 augusti 20011

en Fotbollsbuss till matchen:

Degerfors IF- Åtvidabergs FF. En Bruksklassiker  !

43 gubbar från knappt 30 fyllda, till dagens riktige Veteran Ove Bäck 80.Plus  en enda dam, som var följe till den gamle domaren Harald Sohlberg. Alla dessa  drog iväg från Kil och Karlstad mitt på dagen denna Lördag .På bilden under finns de som klev på i Kil.

IMG_3044

                                                                                                  Foto Peter Karlstam

Sen ett guidat besök i Degerfors fotbollsmuseum och träff med DIF tränarn  före matchen.  

Lyckad tripp tror jag att de flesta denna dag skulle skriva under på.

 

Åtvid vann iofs matchen med välförtjänta 2-1 men hela arrangemanget som DIF hade sytt ihop med Claes Wallmans önskemål, gick nästan exakt efter ritningarna. Att Kilsbekante gamle tränaren Håkan Höglander höll i besöket på museet som reserv för nån annan gjorde bara saken bättre..

Sen var det starkt att alla kom med till läktaren efter besöket i VIP tältet innan match.För där  fanns det  mer än kaffe och kaka till försäljning..Kanske för att det var de timida drinkarna Jan och Claes som höll i gruppen istället för tex Bölla och Söa ;) Vi kände oss nog ännu mera vip i halvtid för då släppte inte vakten in Ralf Edström ! som var där med en vän och frågade om han kunde gå in..Lite märkligt ,men vakten kanske kom från Uniflex..

_DSC7955

                                                                                                Foto Krister Nilsson

_DSC7962

                                                                                                 Foto Krister Nilsson

Lite glesare på stolarna var det i andra men jag såg från min plats, att de andra var vända ut mot plan från tältet i alla fall större delen av andra..Ölens, eller Degerfors tappade kvalitet..Nåt fick dom att tröttna som kortsidesupporters mot slutet ;)

_DSC7970

                                                                                                  Foto Krister Nilsson

Annars vill jag från min bror och undertecknad TACKA för ett exemplariskt Gruppresebeteende . Vi är stolta över er och kommer att utan tvekan ordna fler resor till andra arenor i Sverige ,eller tom utomlands vad det lider.Go o gla stämmning hela tden från avresa till hemresa även om ett litet moln kom när det gick upp för oss att ,den ialla fall förr, kaxigaste mannen hade tagit hem Tipspotten..Men när han skänkte tillbaks en del av vinsten till tröstpriser la sig

oron ;)

Väl hemma i Kil såg det också ut på ett sätt som Björn Olestig hade gillat om han varit med denna dag..Men en annan gång vet jag att fler av de gamla stjärnorna kommer att dyka upp..Djungeltelegrafen är fortfarande snabbare än Internet ,i alla fall i vår åldersgrupp !!

En gång till : Tack alla för en trevlig resa .Inte ens förlustsiffrorna kunde knäcka oss denna gång..JW

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:01 Skribent: Jan Wallman


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 220 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 210 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium 
Köp KAIK-kläder hos Stadium.

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info