Hoppa till sidans innehåll

Rapporter från våra resor och träffar


Gamla fotbollsvänners säsongsavslutning 2014

 

Torsdag den 11 december small det till och styrelsen i KAIKs Gamla fotbollsvänner bjöd in till säsongsavslutning på Kils Hotell. Vännerna bjöds jättegoda skinksmörgåsar och gott kaffe. Bred uppslutning med 35 glada medlemmar.

Tänk att få se alla lyckliga pristagare. De var många som vann allt från kaffemaskin, digitalkamera  och ja, jag vet inte allt men nog kommer  vi att minnas glädjen hos en nästan tårögd Jan Svanström som vann en sport BH samt Kjell-Åke ”Gummi” Nordqvist som vann en bilvårdshink från OK-Q8.

Massvis med priser i det traditionella medlemslotteriet, priserna fixade LeifAbrahamsson via sitt breda kontaktnät, bra gjort!
 
Mycket trevligt med stort gemyt under ledning av Clas Wallman. De som känner Clas och styrelsen vet att det alltid stundar trevligheter då Gamla Fotbollsvänner kallas till sammankomst.
 
Vi fick också lite information om nästa års evenemang bl a med en landskamps resa Sverige-Österrike. Mer information kommer. 
 
Till er som inte är med i gamla fobollsvänner missa inte att gå med i detta gemytliga sällskap det är värt var enda krona samt vi stöder fotbollen man kan inte ha trevligare.

Krister Nilsson


GFV Fotbollsresan till Behrns Arena 5/10 2014.Örebro-Elfsborg 5-1.

Klockan blev 18.15 .Vid utkanten av Karlskoga så kom den utlovade kvällsmackan fram. 

Kallskänkorna Claes ,Lennart och redaktören hade inte fått någon grönsaksodlare på sponsringslistan.
Så lite färglösa var att de välmenta smörgåsarna .
Tyvärr hade ju Elfsborgs insats borta på Behrn några timmar tidigare varit än mer färglös än dessa Scanpåläggsskivor.
Örebro SK däremot överraskade oss alla.Inklusive lagets tränare som på en löjligt regiserad intervju, nästan slog svenskt ,helt säkert gnällbälts-, rekord i att klaga på allt, bitter över att vara avstängd från att leda sitt lag denna dag.
Som även hans tre största stjärnor var pga så klart felaktiga gula kort .. 
Men han kanske värderade om sig själv och sina avbytare efter detta fantastiska resultat 5-1 som till slut var vad det stod på tavlan när vi drog hemåt mot Värmeland igen.
Chauffören,Kjell O, Ove Lööv och får 5 plus för sin insats.ClaesLennart och Kent Berg en stark 4 vilket även utdelas,
förutom 480 kr, till den duktige tipparen Göran Gyro Larsson. 
Men efter insatsen på hemresan med både små anekdoter och bra analys av matchen ,får ändå min far höga 7,2 specialpoäng av mig denna dag.7,2 är ju starkt även för en 81 åring.
Tack alla GFV are och deras vänner för en trevlig fotbollsresa än en gång :)
Rese- Assistent och Infogubbe JW.

 

Rapport från Höstträffen 14/9 2013

Gamla Fotbollsvänträffen med vårt höstlotteri slutade med en massa

vinster i lördags .De fem finaste kommer redovisning längre ner...

Men den bästa kom nog efter ca 92 minuter av KAIK - Säffle FF

matchen.Då den för dagen gula matchledaren blåste för full tid och

avbröt den dramatik som gjorde att en del av våra inbjudna äldre både

letade efter astmaspray och nitroglycerinburken i innerfickorna..

Drildrildrildrill ! Sluuuut ! 

Vinst med 2-1 för vår gamla klubb.Och med ett för oss välbekant namn i matchvinnarrollen denna dag. Sälgebackssonen Erik nickade in första målet och gick senare upp på gammalt Edströmvis(googla)och störde den fd Degerforsmålvakten till ett misstag så 2an ramlade in.

När sedan Säffle FF reducerade välförtjänt strax innan de 90 ordinarie så hade redan hjälten för dagen klivit av planen efter ett imponerande jobb på mitten i andra..Men blev lite Källströmstung och gjorde ett riktigt beslut som bytte ut sig själv där...Höll på att få med sig ett gult kort ut till bänken, men domaren var nog också trött efter denna match som innehöll ett högt tempo och bra intensitet.
Kvaliten på de avgörande momenten i skott och passteknik var kanske därför inte i topplagsklass men : Vinst med tre poäng som flyttade upp hemmalaget till topps igen förlåter några riktigt klena avslut.
Nu väntar en spännande upplösning av Div 4 Värmland med Sifhälla, Säffle FF, IFK Sunne inblandade till mållinjen tillsammans med vårt Kils AIK.

Topp- vinsterna i Lotteriet.

Nr. Namn:                                        Pris:

97 Ann Charlotte Carlsson             Brandsläckare

  3 Leif Abrahamsson                      Keramikknivar från Scan

63 Bruno Thörnqvist                       Presentkort 250 kr ICA  Kil

20 KjellÅke Nordqvist                    Lyxig Flasköppnare

  8  Ove Lööv                                  Hemlig Påse

Närvarolotteriet gav sedan alla de ca 25 närvarande medlemmarna något pris eftersom Leif Abrahamsson återigenigen lyckats plocka ur de osäljbara grejerna ur hyllorna i diverse butiker i Kil återigen.Win Win liksom..

Gladast där var nog Jörgen Widström för sin nya Sportbehå eller Vaktmästare BS Fransson för en snitsig ficklampa...Rena Karl-Bertil Jonssonstämningen infann sig i kafeterians innandömen innan det var dax att lyfta de vinkelstelnade kropparna och ge sig ut till matchen som gav dagens viktigaste vinst och tre poäng .

Tack för en trevlig eftermiddag vänner från förr och nu :)  JW

Höstträffen den 8 september 2012 lockade ca 25 Gamla Fotbollsvänner

Vinnarna på Sannerudsvallen var Skattkärrs IF ,som vann den efterföljande div 4a matchen,och de medlemsnr på GFVarna som drogs ur en av Leifs alla kepsar. 

Två rejäla kött bitar gick till Lasse Mellberg och Lennart Åslund :)
Och brödkartong till Karl Erik Johansson.Sen ett antal mindre vinster till ett 20 tal andra kaffe och kaksörplande glada före dettingar ;)Alltid trevligt och lagomt allvarligt i detta gäng.

Nye ordföranden för Kaik Fotboll Jörgen Widström presenterade sig för

gubbarna ,som verkade nöjda med det också..Inget svårare muppgäng denna gång heller alltså .

Vill du gå med nästa år ,så ska du kolla in hemsidan kaikfotboll.se och gå in på flikarna som hör till Gamla Fotbollsvänner och läsa om oss och hur man blir medlem.Välkommen !

Vårt mål är 100 medlemmar 2013..Hjälp till med det. Men vänta tills början på nästa år..Kan bli lite nyheter med pris och upplägg då : /jw

 


 Rapport från resan till Stora Valla Degerfors-Hammarby 9/6 2012.
 

Då var det dax.Sugna och törstiga på kamratskap och Degerforsfotboll i första hand och kanske en Hof eller två i Vip tältet .Och en lagomt lång bussresa med Claes W vid mikrofonen…

Lördag den 9e Juni åkte de 27 mer eller mindre glada ,mer eller mindre gamla.Alla fd fotbollsfölk från KAIK. Plus några specialinbjudna Va Ämtervikare med stort fotbollsintresse .Bl a vår gamle lagkamrat Anders Bergh som är tränare där iår och broder Mattias som är ordförande i klubben. 

Bussen som kom till slut, såg ut som en stor variant av mjuka linjens eller färdtjänstens bussar var mycket lämplig..En sån buss kan man parkera väldigt nära utan att få på moppo av vakter 
Priset hade dock inte landstinget sponsrat denna gång.

Men väl gamla KAIK sponsorn från förr. SCAN ,som tack vare Kent Berg varit med och kapat totalkostnaden för äventyret lite. Tack Kent för den insatsen .

Efter att vi anlänt till Valla fick vi våra biljetter efter planen som broder Claes ritat och drog sakteliga mot Viptältet där vi av någon anledning blivit inbjudna ? Kanske de vill ha Frickpöjken till klubben…Eller så tyckte de väl att vissa av oss höjde intäkterna så bra där sist …

Som Viptält betraktat är väl inte just detta i Degerfors det mest renommerade iaf när det gäller storhet eller Kändisnärvaron…Närmaste vip, var väl det som uppstod i golvplanken när förvånansvärt många Bajenfans hade passerat den stränge vakten i halvtid…Och Agne Andersson som spelade i elvan för det mesta när Degerfors hade sin sista/senaste ? andraplats i Allsvenskan 1963…Det gladde både min Far och Kase som i alla fall var två som hade lite vetskap och känning om mannen i fråga .

20 platser på sittplats och 7 ståplatser fylldes upp runt om planen av de förväntansfulla Kaikarna från GFV lagom till matchstart…
Matchen var jämn och eg. inte avgjord förrän Lallet i fel tröja la in 1-3 i Degerforsmåleti 91a minuten. Gladde kanske BO S Fransson och de andra som tippat just detta resultat med Bo närmast i målminut för det första målet .Det betydde 540 kr som utdelades högtidligt i bussens framkant i Björneborgs utkant .

Degerfors fick alltså inga poäng idag. Men ska ha respekt för att de till skillnad mot när de mötte Åtvid i fjol, med då ett bättre lag, denna gång gick ut och ville vinna matchen. Rennie ,Klingberg Sohlberg och nr 10 Brandeborn, är spelare som skulle konkurrera även i Bajens trupp. Annars var det väl jämnheten på plan i Hammarby som märktes mest..Syntes att de saknade Castrioteio som spelledare.Säker målvakt såg de ut att ha och det är ju alltid bra..

På hemresan glömdes sorgerna fort tack vare ett antal mikrofonkåta mer eller ännu mer roliga talanger…Claes höll oss varm.Fick hjälp av Kalle Hacks klassiska fräckisar och Kases Österhistoria. Karl-Axel Wallmans idrottshistoriska pärlor…Men riktigt hög klass blev det när Mattias Berg deklamerade Fröding suveränt.Väl hemma igen tror jag de flesta var nöjda och kunde ta sig hem och ta sig an den EM match som var kvar i tablån..Men live Superettan är en helt okej sysselsättning med sådana medresenärer som denna dag . 
Tack alla som gjorde ert bästa för att vi ska bli sugna på nästa gång.
Vilket blir i höst .Förhoppningsvis på en Allsvensk match då.
Gais kanske På Nya Gamla Ullevi.Då kanske Wille Strandberg kommer med oss.
Bo Willy” 5 minutarn” Nilsson skulle iaf bli nöjd med det valet. Vi får se vänner . Håll koll på www.kaikfotboll.se under våra flikar . Där kommer det snart Info om detta.
Tack för sällskapet och på återseende här eller på Sannerudsvallen ! / JW

Rapport: Vårträffen 5/5 2012 

 Lördag,runt  kl 14 gled dom så ner på vallen  första gången,men får  hoppas inte sista .Kanske hälften av  de hitills 63 som valt att stödja klubben med ett från ifjol startat medlemskort.GFV kortet . Medlemskap som bl a ger fritt inträde och kaffe på alla Kaiks matcher både i div 4 a och 5 .

De viktigaste punkterna som togs upp inne i cafeterian på mötet var :

1. Att fortsätta hjälpa till att påminna de "säkra korten" från ifjol ,som ännu saknas, att betala in årsavgiften.

2.Att att försöka värva en ny medlem var så fort som möjligt.

  Ett rimligt mål är 100 stödmedlemmar i år,men kort finns upptryckta för 150 st.

   Som i så fall skulle dra in: 100 = 24000 eller 150= 36000 kr åt klubben iår (- 3    Hedersmedlemskort.)

Vilket är vårt första grundsyfte med detta medlemskap/årskort.Att få in kronor till föreningen.Att man sedan återser gamla kompisar från förr på någon match då och då är en guldkantad bonus .

3. En resa  kommer att arrangeras av GFV -Claes W - till Degerfors match mot Hammarby den 9/6. GFV medlemmar och styrelsemedlemmar, eller ledare i klubben har företräde till de 50 biljetterna som finns.Anmäl er till Claes Wallman om ni vill med innan sista maj. Sedan fyller vi med annat folk om det finns platser kvar ..som ifjol.Priset kommer att ligga på max 200 kr inklusive resa.

4.Peter Hansson Böe kom in som Karlsson i Hemsöborna, utan krus runt halsen och drog en snabb genomgång om lagets spel. De gamla spelarna från zon eller man man markering från 50  60 70 och 80 talet försökte hänga med i svängarna på tavlan,.Men huvudsaken är ju att de unga grabbarna på plan förstår..Och Böe själv :))

Så : Efter kaffe och kondisbit och samförstånd i att växa i antal framöver, drog så de välklädda gubbarna ut på en för dagen kylslagen läktare för att se Kils div 4 a lag ta en pinne i derbyt mot Hertzöga BK. 1-1 till slut..

Kunde, och borde kanske, varit en vinst med tanke på både spelinnehav chanser och 11-10 man i stor del av matchen. Men  rutinerade HBK målvakten och tveksamheter i sista 5 e delen på plan räddade pinnen åt motståndarna. Domaren hoppas jag gick fri i hemma-analysen denna gång :)

Spänningen i slutet av matchen,inte vädret, höll i a f kvar GFV arna till sista minut av matchen denna gång.

Liksom åren förut ser man mycket talang där ute på plan som kommer att dra dit oss ett antal fler ggr under året,innan Höstträffen i september !

Tack för ert intresse / JW

                     

Rapport :Höstträffen 24/9 2011

Tack alla för visat stöd och intresse med ert medlemskap under året !

Som bengaleldande högt jublande fotbollsupporters till KAIKs nuvarande Alag kanske vi är sådär duktiga.Men den delen kanske växer till sig med åren.

Huvudsaken med detta kort till att börja med har ju varit att få upp kontakten med de fd KAIKarna igen och få dom att stödja klubben med sitt stödmedlemskap med priset 240 kr.För att bidra till kassan, för en fotbollsmässigt seriöst satsande klubb.Målet div 3 är inte långt borta..

Sen kan man om man vill och har tid:

Gå in på matcherna ,gratis.Träffa nån av de gamla polarna från förr,gnälla lite över den stelnade kroppen,skratta åt gamla minnen som garanterat kommer upp,förundras eller förfasas eller glädjas över fotbollen (som iaf i mitt tycke är uppe på en högre svårighetsgrad och teknisk kvalitet, trots den lägre divisionen, än när vi höll på ..)

Sen möjligheten att följa med på någon av de aktiviteter som GFV kommer att anordna under året :)

Mötet som hölls efter matchen KAIK -Säffle ,lockade 20talet av de 77 betalda medlemmarna.

Ihård konkurrens med V 75 Uniontravet på Färjestad och Premier League på 42 tums tv-ar runt omkring i kommunen är väl det ändå ingen dålig siffra :)

Här kommer dragningslistan på medlemsnummret. I nr- ordning:

1. Thomas Svensson              Brandsläckare

26.Roger Nilsson                    Alladin Chokladask

28.Bo sören Fransson            Jaktkniv

31.Lennart Bäck                     Pågens Brödpåse

35. Jens Hasselund                Oxfile 1,7 kg Svensk     KA Kött

36.Jörgen Olsson                   Ryggbiff 4,5 kg Svensk  KA Kött

46.Wille Strandberg               Tekokare elektrisk 

47 Gunnar Tott Olsson           Presentkort Here We Go

50. Thomas W  Hägg              Presentkort Here We Go

51 Lillemor Hansson Böe        2 Biljetter på Degerfors Hemmamatch

55.Lennart Almqvist               Termos

56.Mattias Jansson                Paradis Choklad

71.Mats Hallgren                    Hemgården Korvlåda

73.Pierre Holm                        Kaffe Serenad 1/2 kg

75.Svante Thörnesson           Present  Here we go

77.Thomas Löfqvist                Scrubble spel

78.Steve Liden                       Kaffe Savahnna 1/2 kg

 

79.Jan Engdahl                       ICA Kil 300 kr(presentkort)

Grattis  alla  18 vinnare !!      

Närvarolotteriet som hölls efter gjorde att alla gick hem med någon liten grej ändå..Claes ett par mjukisbyxor tex..Rolf fick ett måttband och Jan en ölöppnare.

Tack alla sponsorer och Leif Abrahamsson för allt jobb med prisbordet..:)

 

 

mvh Info gubbe: Jan W

Gamla händelser :

Första Träffen  För KAIKs GFV 2011 .Rapport : 

 

Lördagen den 21-5-2011 traffades då denna grupp av fd fotbollsfölk med Kils AIK i  backspegeln.För att komma igång med stödmedlemskaps- gruppen Gamla Fotbollsvänner . Ca ett 30 tal av de redan 51 klara medlemmarna kom och lyssnade och deltog med ideer om fortsättningen för denna supportergrupp.
 
Allt från att bara stödja med medlemsavgiften, till att försöka ordna mindre eller större träffar eller evenemang diskuterades runt borden.

Bosse Carlsson drog lite historik om den tidigare GamlaFotbollsvänföreningen som startades 69-70nån gång och dog ut ungefär tidigt 80 tal..Dom kom då upp i nästan 400 medlemmar som mest varav tex Blinka sålde ett 60 tal kort själv..
Ett lite mer ambitiöst lotteri med penningvinster var dragkroken då..
Arne Sparre och Ove Lööv var andra som engagerade sig då..Ove och Bosse är förståss med denna gång :) Som snabbt betalande medlemmar..Arne ser på oss lite från ovan..
 

Eftersom vi spridit denna ide till drygt 200 av gamla KAIKare så tror jag att vi iaf är 100 medlemmar  detta första år när det summeras i höst.Där kan ni som läser detta hjälpa till :)
 

En Höstträff med ett förhoppningsvis ännu större gäng än nu är väl det som fastslogs hittills . Då kommer även Års Lotteriet att hållas på ditt medlemsnr !
Även då samband med en A-lags match .Då vi börjar med matchen.Grillar lite korv och Hamburgare och därefter ev håller en Cafe/Pubkväll  med luften full av nostalgi och annat töl.Och som sagt lottar ut årets priser.Datum senare...
 

Andra ideer om aktiviteter var :
 

Gemensam Fotbollsresa till Degerfors eller Behrn Arena.
 

Veteranmatcher,Turnering med gamla pojklag från förr.
 

GFV reserverade platser på läktarn.
 

Motionsgrupp som utgår från eller avslutar på Höjda några Söndagkvällar under sommar halvåret.Inklusive fika eller grillning av korv.
 

Pubafton  med Storbildstv vid Landskamp .
 

Någon som har mer eller kan tänka sig ta tag i någon av dessa ovanstående grejer hör av sig till oss förståss.

Motionsgruppen har JW redan tagit på sig ansvar för ..Info om den kommer...
Ja tack.det var allt för nu.
 

Håll utkik fortsättningsvis här.. och på Facebook för kommande info./JW

Uppdaterad: 11 AUG 2017 17:04 Skribent: Jan Wallman


Kontakta kansliet 
Ring eller skriv. 
Vi vill ha kontakt med dig!
Tel: 072-450 05 95,
Mejl: This is a mailto link

Vi säljer Serla toa- och hushållspapper
Toabal 4x6 rullar 195 kr
Hushållsbal 2x6 rullar 180 kr 
Tack för ditt viktiga stöd!

Ingen kontanthantering, använd pg-konto 590168-1

eller Swishnummer 1235 399 217

Märk inbetalningen med "Papper PXX Förnamn Efternamn"

Hemkörning kan ordnas

 

 

 

 

 

 

195x300-banner-stadium 
Köp KAIK-kläder hos Stadium.

I våra utbildningar samverkar vi med:

 

SISU-idrottsutbildarna-webl

 

 

 

   Toa och Hushåll

Postadress:
Kils AIK FK - Fotboll
Box 61
66522 Kil

Kontakt:
Tel: 0724500595
E-post: kansli@kaikfotboll.s...

Se all info