Hoppa till sidans innehåll

Barn och ungdomsgrupper


Målsättningar

Målet med barn och ungdomsgrupperna är att åka massor med skidor och att ha roligt tillsammans i skidbacken! Träningen sker med vana och duktiga tränare som sätter deltagarna i fokus. Alla ska ha roligt och utvecklas i sin egen takt. Skulle någon ha hamnat i en för lätt eller för svår grupp finns det alltid möjlighet att i samråd med skidlärarna byta så det blir rätt.

 

Grupper och nivåer

Alla grupper utom Snölek (för de yngsta) är indelade efter förkunskapsnivå markerat med färg (grön, blå, röd). Du anmäler barnet till passande grupp efter ålder och barnets kunskapsnivå vid anmälningstillfället. Färggrupperna delas efter anmälningstidens utgång i grupper anpassade efter antalet barn och ålder på dem.

Snölek (4-5 år)

Förkunskapskrav: Inga.

Mål: Att ha kul på snö. I flack terräng; Kan glida, svänga med plog och ha fartkontroll med plog. Provat åka lift.

Grön (6-12 år)

Förkunskapskrav: Inga.

Mål: Kan åka lift (minst halvvägs). Fartkontroll med plog. Svänga med plog. Kan åka kontrollerat i flack till medelbrant (blå) backe.

Blå (6-12 år)

Förkunskapskrav: Se mål för Grön

Mål: Åka med parallella skidor och svänga med parallella skidor i sladdsväng. Fartkontroll med sladdsväng och hockeystopp. Kan själv resa sig efter fall och ta av och på skidor. Kan åka kontrollerat i flack, medelbrant och brant (röd) backe. 

Röd (8-12 år)

Förkunskapskrav: Se mål för Blå.

Mål: Svänga med olika typer av skärande sväng i olika branta backar. Fartkontroll med olika svängar. God grundposition. Stavarbete.

Vill man åka med kompisar mer än en gång i veckan och t.ex. lära sig åka banor, finns träningsgrupperna som ett bra alternativ.

 

Tider

Vi har skidskola måndag, tisdag och onsdags kvällar samt även på helger.

Skidskolan på vardagar startar preliminärt vecka 3 och håller på till vecka 10 med uppehåll för vecka 9 (sportlovet). Starttiderna är preliminärt Gröna grupper 18.15 och övriga grupper 18.30. Lektionstiden är ca 90 minuter.

Helgskidskolan kör preliminärt lördag+söndag vecka 4, 5, 6. Ett lektionstillfälle är ca 60 minuter för Snölek och ca 90 minuter för övriga grupper. 

Alla grupper har gemensam avslutningsdag lördag 7/3 (v10).

Information om defintiva tider kommer några veckor innan skidskolestarten.

 

Medlemskap och deltagaravgift

För att delta i barn och ungdomsverksamheten ska man vara medlem i Kils Slalomklubb. Detta för att försäkringar för både deltagare och tränare skall gälla. I deltagaravgiften avgiften ingår samtliga träningstillfällen, avslutning med fika samt ett säsongsliftkort som kan utnyttjas under anläggningens alla öppettider, oavsett om det är skidskola eller inte.

Medlemskapet tillsammans med deltagaravgiften skall betalas så fort man fått bekräftelse på plats i verksamheten. Anvisningar hur det görs meddelas i samband med platsbekräftelse.

 

Avgifter - om det inte blir skidskola?

Skidskolan i Kil drivs med helt ideella krafter och det blir inte alltid som vi tänkt oss. Detta gäller vid anmälan till skidskolan:

  • Om backen inte kan öppnas alls på grund av snöbrist återbetalas deltagaravgift men inte medlemsavgift.
  • När skidskolan väl startat, återbetalas inga avgifter oavsett om alla tillfällen kan genomföras eller inte.
  • Vid ledarbrist kan din valda grupp utgå. Du erbjuds då i första hand plats i annan grupp. Skulle detta inte fungera för dig återbetalas deltagaravgift och medlemsavgift.

 

Övrigt

I barn och ungdomsverksamheten bär alla en passande hjälm som är godkänd för utförsåkning. Tänk på att en mössa under hjälmen är mer till besvär än nytta. Carvingskidor är ett krav, då det underlättar inlärning. Pjäxor skall vara i rätt storlek och inte för stora (dubbla strumpor kompenserar inte ett par för stora pjäxor). Föräldrar är ansvariga för att skidutrustningen är korrekt anpassat till barnet och att underlag och stålkanter är i gott skick. Skidlärarna justerar inte bindningar eller monterar utrustning. Tänk på att inte klä barnen för varmt, man blir lätt svettig vid t.ex. uppvärmning för att sedan frysa i liftkön.

 

Vid första tillfället på skidskolan ordnas ett enklare föräldramöte i klubbstugan där vi går igenom rutiner, skidvård och svarar på frågor. Liftkortet ska vara uthämtat INNAN skidskolan startar. Datum för utlämnande av liftkort kommer senare i höst. 


Övriga frågor gällande skidskolan, utrustning eller anmälan kan ställas till This is a mailto link.

 

Pst !!!!!

Vi vill gärna bli flera ledare. Ställer du upp som ledare är ditt barn garanterad plats i skidskolan. För att hjälpa dig in om ledare erbjuder klubben en internutbildning för alla skidledare, läs mer under rubriken Klubbens utbildningar.

 

Anmälan

Du har väl läst igenom informationen ovan?

Bra! Välkommen med din anmälan:

Anmälan 2015

Uppdaterad: 17 SEP 2015 10:04 Skribent: Ulf Eriksson

Följ oss på instagram

Stöd våra sponsorer och samarbetspartners

IdrottensBingo

 

 SE_Small

 

SISU 

Postadress:
Kils SLK - Skidor
Nicklas Åslund, Långgatan 27
66530 Kil

Besöksadress:
Slalomstugan 1, Fryksta
66591 Kil

Kontakt:
Tel: +4655440820
E-post: This is a mailto link

Se all info