Hoppa till sidans innehåll

Snowboard och Open Park


I Snowboard och Open Park kommer du att få lära dig grunderna hur man åker snowboard samt hur du åker på rails och boxar i parken, både på snowboard och twintip-skidor. Vi startar v.3 och håller på fram till v.10 med uppehåll för sportlovet. Tiden för kurserna är måndagar kl 18.30–20.00.

 

Våra grupper

Grön Snowboard

Här får du lära dig grunderna i snowboard. Hitta balansen, svänga kontrollerat, stanna och åka lift på egen hand. Till den här kursen krävs inga förkunskaper.Vid första träningstillfället är det bra om föräldrar är med då en del information kommer att delges.

  

Blå Snowboard

Fortsättning på nybörjarkursen. Vi finslipar grunderna och du lär dig att kontrollera brädan på ett lekfullt sätt. Vi kommer även att prova på att åka i parken om intresse finns. Till den här kursen krävs det att du kan åka snowboard samt lift.

 

Röd Open Park

Open Park är till för dig som kan åka snowboard/skidor och vill uteckla dina kunskaper i parken. Instruktörer finns på plats vid varje tillfälle.

Open Park har som krav att du kan din skid- eller snowboardåkning. Kan du inte hoppa eller åka på boxar/rails är detta något våra utbildade instruktörer kan hjälpa dig med. 

 

Avgifter

För att få delta i Snowboardkurserna (grön, blå) måste man ha betalt medlemsavgiften till Kils SLK och deltagaravgift till kursen. Säongsliftkort ingår i deltagaravgiften.

För Open Park måste man ha betalt medlemsavgift i Kils SLK och man måste givetvis ha giltigt liftkort.

Läs mer om avgifter.

 

Avgifter - om det inte blir några grupper?

Verksamheten i Kil drivs med helt ideella krafter och det blir inte alltid som vi tänkt oss. Detta gäller vid anmälan till grupperna:

  • Om backen inte kan öppnas alls på grund av snöbrist återbetalas deltagaravgift men inte medlemsavgift.
  • När skidskolan väl startat, återbetalas inga avgifter oavsett om alla tillfällen kan genomföras eller inte.
  • Vid ledarbrist kan din valda grupp utgå. Du erbjuds då i första hand plats i annan grupp. Skulle detta inte fungera för dig återbetalas deltagaravgift och medlemsavgift.

Övrigt

  • Alla måste ha hjälm och fångstlina till brädan.
  • Längden på brädan bör räcka till någonstans mellan hakan och näsan. I början är det alltid lättare med en kortare och lättare bräda.
  • Bindningarna bör vara placerade axelbrett mitt på brädan med en lätt vinkel utåt. Inställningen på bindningarna är individuell men det här är något som känner hur man vill ha det efter att man har åkt ett par gånger
  • En ”gummimatta” som klistras fast på brädan mellan bindningarna (nära den bakre bindningen)för att underlätta liftåkandet. Finns på de flesta sportaffärer.
  • Klä dig inte för varmt. Ett underställ och en tunn vind- och vattentät jacka och motsvarande byxor passar ner till -5 utan problem.
  • Ta med en vattenflaska. Även om man är tunt klädd så svettas man och behöver fylla på med vätska.
  • All utrustning står deltagarna för själva.

Kontrollera att all utrustning fungerar innan träningstillfället. Se till att bindningarna spänner fast snowboardskorna ordentligt så att det inte glappar. Behöver du hjälp med att kontrollera din utrustning så ta kontakt med en ledare/instruktör i god tid innan träningen startar.

 

Anmälan

Du har väl läst igenom informationen ovan?

Bra! Välkommen med din anmälan:

Anmälan 2015

Uppdaterad: 05 SEP 2014 22:21 Skribent: Ulf Eriksson

Följ oss på instagram

Stöd våra sponsorer och samarbetspartners

IdrottensBingo

 

 SE_Small

 

SISU 

Postadress:
Kils SLK - Skidor
Nicklas Åslund, Långgatan 27
66530 Kil

Besöksadress:
Slalomstugan 1, Fryksta
66591 Kil

Kontakt:
Tel: +4655440820
E-post: This is a mailto link

Se all info