Hoppa till sidans innehåll

Vuxenskidskola


Vårt motto!

Genom att anpassa tekniken efter dig och dina förutsättningar hjälper vi till att utveckla din åkning och att ha roligare i pisten. Vi ger dig en nytändning och nya upplevelser! Det finns ingen universallösning som passar alla elever, varje elev utvecklas på sitt sätt. Därför är vi i skidskolan väldigt stolta över att ha instruktörer som passar alla typer av åkare. Våra instruktörer har utbildning och flera års erfarenhet av undervisning på olika nivåer.

Om du är nybörjare och aldrig åkt skidor eller om du klarar av det mesta har vi möjlighet att hjälpa dig. Att vi dessutom har väldigt roligt ihop ser vi som en bonus.

 

Våra grupper

Grön nivå

Mål: Åka i backen på ett säkert och kontrollerat sätt. Vi lär dig använda och sköta din utrustning. Vi lär oss glida, svänga, stanna, resa oss upp när vi ramlat och åka lift.

Förkunskapskrav: Inga

Blå nivå

Mål: Kunna svänga med parallella skidor i god balans. Fortsättningskurs där vi utvecklar både vår balans, teknik och vårt självförtroende. Vi åker med parallella skidor och får ett bättre flyt och ökad kontroll i skidåkningen. Vi tränar också på carvingteknik, från grunden och uppåt.

Förkunskapskrav: Du kan åka lift samt svänga, stanna och ta dig ner för de lättaste backarna.

Röd nivå

Mål: Carvingsvängar/parallellsvängar i olika radier, hastighet, lutning och underlag. Kurs för skidåkaren som vill pröva på något extra både i och vid sidan om pisten. För att öka din känsla för skidåkning jobbar vi ännu mer personligt med var och en. Vi tänjer på gränser och ifrågasätter allt.

Förkunskapskrav: Du ska vilja utveckla dig som åkare.

 

Privatlektioner

Det finns möjlighet till privatlektioner. Då kontaktar du Styrbjörn Rollof för vidare information.

 

Tider och kursavgifter

Vuxenskidskolans kurser 2015 startar preliminärt den 17:e januari enligt följande: Grön samt Blå pågår tre helger i rad. Alltså 2 timmar lördag (fm) 10-12 och 2 timmar söndag (fm) 10-12. Varje kurstillfälle pågår 2 timmar. Totalt blir varje kurs 12 timmar.

Röd grupp är på söndagar kl. 16-18 under hela vintern, med start 18:e januari. 

Kursavgiften är 1200 kronor samt att du är medlem i Kils Slalomklubb. I avgiften ingår kurs och ett säsongskort till liften.
Mer om medlemsskap och avgifter.

 

Avgifter - om det inte blir skidskola?

Skidskolan i Kil drivs med helt ideella krafter och det blir inte alltid som vi tänkt oss. Detta gäller vid anmälan till skidskolan:

  • Om backen inte kan öppnas alls på grund av snöbrist återbetalas deltagaravgift men inte medlemsavgift.
  • När skidskolan väl startat, återbetalas inga avgifter oavsett om alla tillfällen kan genomföras eller inte.
  • Vid ledarbrist kan din valda grupp utgå. Du erbjuds då i första hand plats i annan grupp. Skulle detta inte fungera för dig återbetalas deltagaravgift och medlemsavgift.

Anmälan

Du har väl läst igenom informationen ovan?

Bra! Välkommen med din anmälan:

Anmälan 2015

  Styrbjörn Rollof  
Hem: 0554-134 22  
Arbete: 0554-315 12   
Mobil: 070-520 94 83  
Uppdaterad: 05 SEP 2014 22:21 Skribent: Ulf Eriksson

Följ oss på instagram

Stöd våra sponsorer och samarbetspartners

IdrottensBingo

 

 SE_Small

 

SISU 

Postadress:
Kils SLK - Skidor
Nicklas Åslund, Långgatan 27
66530 Kil

Besöksadress:
Slalomstugan 1, Fryksta
66591 Kil

Kontakt:
Tel: +4655440820
E-post: This is a mailto link

Se all info