Hoppa till sidans innehåll

Klubben 50 år

Klippans Badmintonklubb bildades år 1959. På denna sida kommer klubbens historia och kommande aktiviteter som rör 50-årsfirandet att publiceras. Det finns mängder av nyheter i realtid rörande klubbens historia om ni klickar på länken "Nyhetsarkiv" ovan. Nedan ser ni de 15 första.

 

Nyhetsarkiv

Så började det

Den 20 november 1959 hölls ett informationsmöte på initiativ av Carl-Erik Lundvik. Ett nytt möte hölls den 27 november då klubbens första styrelse valdes med Carl-Erik Lundvik som klubbens första ordförande. Den 29 november antogs Klippans BMK i Riksidrottsförbundet.

 

Hall of fame

Missa inte att titta på alla våra badmintonprofiler genom åren. På bilden ovan syns Per Sandström och Mats Jonsson i en spännande dubbelmatch.

Serieseger div 3

I helgen som gick säkrade Klippans Badmintonklubb seriesegern i division 3 och därmed avancemang upp till division 2. Så nästa år kommer den framgångsrika badmintonklubben att för första gången deltaga i landets näst högsta serie.

 

I laget som vann den avgörande matchen mot Helsingborg med 6-2 ingick följande spelare: Mats Jonsson, Per Sandström, Ingemar Petterson, Ingegerd Lundvik, Anne-Cathrine Nilsson och Bengt Lundvik. Lagledare: Bertil Nilsson.

Klippan åter i topp!

Det har gått åtskilliga år sedan Klippan toppade en serietabell i badminton. Men efter lördagens spel i division 4 SV Götaland är serieledning åter ett faktum. Det efter att först Skälderviken besegrats med 6-2 och sen en komfortabel 7-1 vinst mot Landskrona.

 

I den tidiga "seriefinalen" mot Skälderviken gick bröderna Persson in i förstadubbeln och direkt visade var skåpet skulle stå, genom att enkelt ta hem första set med hela 21-4. Därefter rann det bara på, och en på förhand osäker lagmatch blev till en överraskande stor vinst. 

Andraplats i junior-SM!

"Nya framgångar noteras för Klippans duktiga flickor i badminton. Vad sägs om en hedrande andraplats på junior-SM i damdubbel för klippanparet Ingegerd Lundvik/Anne-Cathrine Nilsson? Det är minsann inte fy skam."

 

Så löd tidningsrubrikerna år 1974 då de bägge klippanflickorna stod för klubbens  största framgång alla kategorier.

10-årsjubileum

Klippans badmintonklubb har jubileum i förlig vind.

Med anledning av tioårsjubileumet hade Klippans Badmintonklubb anordnat en festlighet på Hotell Gästgivaren, där bland annat en mängd priser och förtjänsttecken delades ut.

Sammanlagt 35 stycken hade samlats på Hotell Gästgivaren och stämningen var mycket hög under hela kvällen.

Klippans BMK - Badminton
 

 Seriesegrare div 3 1972/73

 

 Seriesegrare div 4 2008/09

  

 

 

 

  

Daniel Persson

 

 Marcus Persson och Daniel Persson

 

  

 

 

Postadress:
Klippans BMK - Badminton
Anna-Karin Danielsson, Centralgatan 10
26435 Klippan

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@klippansbadm...

Se all info