Hoppa till sidans innehåll

Mars 2009


Månadens spelare, ja att säga årets spelare är inte att ta i, snarare i underkant, är Marcus Persson. Marcus kom tillbaka till klubben i höstas efter att några år provat sina vingar för andra klubbar.

Marcus har denna säsong visat prov på enormt härligt sportmanship, badmintonspel och badmintonkunnande utöver det vanliga. En spelare som ställer upp för klubben, laget och sina klubbkompisar.

Marcus har av förklarliga skäl dominerat DIV 4 SV Götaland men trots det för honom sämre motståndet tog han an sig uppgiften att hjälpa Klippan genom fyran på ett år. Marcus har även tagit sig an rollen som hjälp- och experttränare för serielagsspelarna men Marcus hjälper även de mindre då det behövs och då tillfälle ges.

Marcus har den senaste tiden även tagit sig på det som övriga tränare misslyckats med nämligen att lära in rätt racketfattning för en av klubbens spelare. Ett mastodontprojekt som visar sig ge utdelning och som Marcus med all sannolikhet kommer att ro hem.

Förutom att spela hem serien till Klippan och att vara obesegrad hela serien igenom var målet denna säsong att komma ut och tävla både singel och dubbel. Ett mål nåddes i Halmstad denna månad då Marcus med broder Daniel helt oseedade gick och vann Herrdubbel-A i Nissanslaget.

Redan sista helgen i mars kan nästa mål infrias dvs framgång i singel i Proviva Cup nere i Ystad. Sen kan vi inte sticka under stol med att vi hoppas på framgångar även i Auras SGP i Malmö i april och i RPC Cup i Helsingborg i maj månad.

För beskriva Marcus storhet på ett annat sätt kan man säga som så här: Marcus Persson är för Klippan vad Kenny Jönsson är för Rögle.

Jag har haft förmånen att vara lagledare för Klippans lag denna säsong och med Marcus i laget har denna uppgift varit lekande lätt. Skulle kunna skriva hur många superlativ som helst om denna spelare, data expert mm men jag måste spara lite till framtiden så det här får räcka för nu.

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:06 Skribent: Niklas Furevi

skane_rgb_pos_r2

Sparbankstiftelsen stödjer KBMK 

ekstrands

Logga Begravningsbyrå 1

Racket Pro Center i Helsingborg

Sponsorer

Adapt Media 

 

Swedbank

  

  

  

Vill du också sponsra Klippans Badmintonklubb? Kontakta då klubben.

Translate the page in English

 

Postadress:
Klippans BMK - Badminton
Anna-Karin Danielsson, Centralgatan 10
26435 Klippan

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@klippansbadm...

Se all info