Hoppa till sidans innehåll

RPC Cup 2-3/5

02 MAJ 2009 20:18
Alla Klippans spelare briljerade på sina sätt i RCP Cup. Helgens skörd blev en strandmadrass, en Yonex livrem och två drickaflaskor.
  • Skapad: 02 MAJ 2009 20:18

3/5 - Dag 2

Dagens spel bestod av dubblar och mixed. Paret Erik S och Rickard L förlorade alla sina poolmatcher i herrdubbel C-klass , ja poolmatcher, då man valt att spela pool istället för cup, vilket vi och troligen de flesta uppskattade. Samma öde rönte paret Angelica F och Anna-Karin D i damdubbel C-klass.

 

Det för dagen nykomponerade paret i Mixed C-klass Rickard L och Angelica F hade ingen större chans utan fick efter sina poolmatcher se sig besegrade i allihop.

 

Bättre gick det för det samspelta paret Erik S och Anna-Karin D i mixed C-klass.

De tog sig ända fram till semifinal där de mötte på för starkt motstånd och fick därmed nöja sig med en delad tredjeplats och två drickaflaskor i belöning.

 

Skribent dag 2 var Niklas Furevi som pga sin värkande kropp stannade hemma i soffan.

 

  Resultat RPC Cup 2009

 

2/5 - Dag 1

Förutom att alla briljerade med sitt spel så passade även Niklas på att roa både motståndare och publik med sitt härliga spel i C-klass idag.

 

Niklas började dagen med att möta C Larsson från Ljungby som från samma plats på banan fick skicka runt Niklas som kämpade o sprang de första bollarna. Sedan tröt orken och Larsson kunde från i stort sett samma plats stå o dominera spelet, om man nu kallar serv - servretur -  smash för spel.

Taufik kopian 

I sin sina andra match chockade Niklas motståndaren och hängde med i jämna steg upp till, tror det var  7-7 innan orken började försvinna igen. Men innan dess hade Niklas kämpat med sina graciösa härliga rörlighet. Stundtals kunde han ta sig både framåt och bakåt, i sidled var väldigt svårt.

 

I Niklas tredje match stod kommande C-klass vinnaren som motståndare, M Toft. Till denna match hade Niklas införskaffat en energidryck. Något som verkligen behövdes.  Toft kunde från samma ställe stå och dominera matchen och lätt konstatera att fram och ner till Tofts perfekt slagna drop hade Niklas väldigt lång väg till. Trots enormt kämpainsats stod Niklas som förlorare för tredje gången på samma förmiddag. Då hade Toftt stått still och lyft på Niklas i stort sett hela matchen, en Niklas som fick försöka smasha och spred bollarna runt på alla olika ställen men inte på banan.

 Taufik kopian

 

Meningen med Niklas deltagande var att klubbkompisarna skulle få ge igen för hans coachande den gångna säsongen och coacha så mkt de ville under hans spel. Det blev inte så värst mycket coachande från deras håll, de lämnade banan efter några minuter och detta mest p.g.a. att de inte ville stå och skratta så att han hörde det.

 

Nu efteråt har det hörts kommentarer om att Niklas påminner mest om Sune Mangs okände tvillingbror än som Niklas själv kände det - Taufiks Kopian nr 1.

 

Vi kan i skivande stund berätta att Niklas fortfarande kan gå för egen hand och har inga besvär av onda känningar någonstans. Trots att som ni kan se på bilden ovan stundtals blev viktlös.

 

Fredrik J kämpade och slet i sina två poolmatcher men hans motståndare var alldeles för svåra. En vinst på wo blev dagens skörd.

 

Erik S och Rickard L vann båda sina pooler och tog sig vidare till slutspelet. Erik vann sin första macth i slutspelet men i nästa omgång blev motståndaren från Veberöd för svår. Rickard mötte på sin jämnåriga motståndare från Skälderviken, Oscar, som besegrade Rickard i två raka set.

 

Två spelare vidare i sluspelet i C-klass med det stora deltagareantalet är inte fy skam. Det var även Rickards första tävling i icke ungdomsklass, en Rickard med förälder som valde att köra i egen bil då de ej förvantat sig att han skulle ta sig vidare. Bra spelat av både Erik och Rickard.

 

I damernas C -Klass spelade Angelica och Anna-Karin bra och tog sig vidare till slutspelet som pooletta resp pooltvåa. Och med lottningens hjälp blev det så att om Anna-Karin vann sin första slutspelsmatch stod Angelica för nästa motstånd. Och så blev fallet och i denna match drog Angelica längsta strået och vann i två raka set.

 Angelica

Semifinalen vann Angelica mot Svenhag i skiljeset och var klar för dagens Final. En final där Angelica fick se sig besegrad efter två raka. men då skall vi betänka att Angelica spelat tre finaler redan under dagen. Tre tuffa "matcher i matchen" dels en i poolen mot Knudsen, kvarten mot Anna-Karin samt semifinalen mot Svenhag. 3 matcher som var viktigare att vinna än finalen. Angelica tog ut sig mer än sin far, något som stod klart redan tidigt på dagen att så skulle bli fallet.

 

För Angelicas bedrift denna helg blev hon belönad med en strandmadrass och en Yonex livrem.

 

Nu stundar nya framgångar på söndag även om inte Niklas komer att deltaga.

 

Skribent: Anders Andersson

skane_rgb_pos_r2

Sparbankstiftelsen stödjer KBMK 

ekstrands

Logga Begravningsbyrå 1

Racket Pro Center i Helsingborg

Sponsorer

Adapt Media 

 

Swedbank

  

  

  

Vill du också sponsra Klippans Badmintonklubb? Kontakta då klubben.

Translate the page in English

 

Postadress:
Klippans BMK - Badminton
Anna-Karin Danielsson, Centralgatan 10
26435 Klippan

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@klippansbadm...

Se all info