Hoppa till sidans innehåll

Skynketävling 2012

31 DEC 2012 14:39
Den 30 december spelade vi en annorlunda tävling.
  • Skapad: 31 DEC 2012 14:39

Efter något års uppehåll genomförde vi åter en skynketävling. Att det varit uppehåll i tävlingen märktes då på sina håll troddes det att vi skulle spela en "skinketävling". Kanske spelade datumet för tävlingen in vad gäller detta missförstånd.

 

Vi gick tillbaka till att spela singel - först ett poolspel med fyra i varje pool - sen slutspel för alla - ettan och tvåan till det stora - trean och fyran till "tröstspelet". Detta betydde att alla minst spelade fyra matcher denna söndag.

 

I en skynketävling ersätts nätet med ett tre meter högt svart skynke. Du ser alltså inte vad motståndaren håller på med. Istället måste du använda hörseln för att lista ut var bollen kommer att komma. Du kan inte heller smasha så "nätspelets" betydelse ökar. Är du bra på detta och även har förmågan att lura din motståndare lite kan du bli mästare.

 

Här är en bild från vilken du kan få ett litet hum om hur det känns för oss som står framför det höga svarta skynket.

 

Skynketävling 2

Var kommer bollen? 

 

 

Tävlingsledare var vår ordförande Mats - Tack igen för en mycket rolig tävling. Mats fick under tävling hjälp av vår före detta ordförande Niklas - Tack till dig också Niklas.

 

Tävlingsledningen

Niklas och Mats

 

Hur gick det då? Under turneringen spelades det många jämna matcher. Det var nästan regel att man bara vann med 1-2-3 poäng. Mycket kul!

 

Först lite om tröstslutspelet. Detta spelades av treorna och fyrorna i repektive pool. "Den bästa förloraren" blev Mikael Stigson som i det inledande poolspelet hade hamnat i lite av "dödens grupp". Två uddapoängs förluster i poolen gjorde att han hamnde i trösttuneringen. Men denna tog han hem komfortabelt utan att vara hotad i någon match. I finalen slog han Jonas Johansson.

 

Tröst Etta och tvåa

Mikael och Jonas

 

I det stora slutspelet var det Lars Göran Borgqvist och Angelica Furevi som tog sig hela vägen till final.

 

Skynke 2012

 Angelica och Lars Göran i en nätduell

 

Angelica och Lars Göran möttes redan i poolspelet. I denna första match vann Lars Göran knappt. Många skulle nog inför finalen ändå satsat sina pengar på Angelica som på vägen till denna bland annat slagit ut den regerande klubbmästaren. Lars Göran hade inte heller haft en lätt väg till finalen. Han hade bland annat både Alex och Stefan C på sin slutspelshalva.

 

Finalen blev till sist en one-man-show. Lars Göran hade fått fart på kroppen och med sin rutin utmanöverade han Angelica denna gång. Ett STORT Grattis till dig Lars Göran!!

 

 Stil LGB

Stilstudie LGB

 

Fler bilder från Skynketävlingen finns här

 

Publik

  

Skribent: Stefan Henriksson

skane_rgb_pos_r2

Sparbankstiftelsen stödjer KBMK 

ekstrands

Logga Begravningsbyrå 1

Racket Pro Center i Helsingborg

Sponsorer

Adapt Media 

 

Swedbank

  

  

  

Vill du också sponsra Klippans Badmintonklubb? Kontakta då klubben.

Translate the page in English

 

Postadress:
Klippans BMK - Badminton
Anna-Karin Danielsson, Centralgatan 10
26435 Klippan

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@klippansbadm...

Se all info