Hoppa till sidans innehåll

Nya milstolpar uppnådda

19 MAR 2018 21:39
Mikaela ställde upp i de Svenska Mästerskapen för ungdomar (U17) som direktkvalificerad i singel. Monika vann damdubbel klass A (DDA) i Halmstad.
  • Skapad: 19 MAR 2018 21:39

Det måste vara ett bra tag sedan klubben hade någon som deltog i ett SM. Om vi inte räknar veteran SM som några av oss äldre ställt upp i lite på skoj nu på sistone. När man läser på klubbens historiesidor kan det vara så länge sedan som mitten på 70-talet som vi har haft SM-deltagande i någon elitklass.

Som det står i rubriken var Mikaela direktkvalificerad till SM-tävlingen. Då som en av de 30 bäst rankade spelarna. Övriga spelare fick spela ett kvalspel på fredagen om 2 platser till den stora tävlingen.

SM är inte som vanliga klubbtävlingar vi ställer upp i. I dessa sammanhang förekommer inget poolspel utan det är direktutslagning som gäller för att så snabbt som möjligt kora den svenska mästaren.

Mikaela fick inte sen svåraste lottningen men fick ändå se sig besegrad i första omgången mot en spelare hon mött ett par gånger tidigare men aldrig besegrat. Som syns på nyhetsbilden var Mikaela ändå rätt glad efteråt och det berodde på bra spel samt det faktum att hon fick fler bollar än någonsin mot denna motståndare.

Monika, som ju är lite för gammal för U17, åkte till Halmstad denna helg istället. I singel klass A (DSA) blev det ingen vinst. Däremot i dambubbel klass A (DDA) blev det turneringsvinst. Då ska ni veta att nästa steg efter klass A är elitklassen. Hur Monika upplevde att hon spelade och hur det gick till att vinna klassen vet jag inget om än då jag inte hunnit prata med Monika. Kolla in klubbens Facebook-sida är ett förslag då hon ofta berättar där om hur det gått.


Epost: Adressen Gömd

skane_rgb_pos_r2

Sparbankstiftelsen stödjer KBMK 

ekstrands

Logga Begravningsbyrå 1

Racket Pro Center i Helsingborg

Sponsorer

Adapt Media 

 

Swedbank

  

  

  

Vill du också sponsra Klippans Badmintonklubb? Kontakta då klubben.

Translate the page in English

 

Postadress:
Klippans BMK - Badminton
Anna-Karin Danielsson, Bladgatan 2D
26436 Klippan

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info