Hoppa till sidans innehåll

Prova på Bågskytte


Är ni intreserad av att testa på Bågskytte är det egentligen bara att på en skjutdag vid rätt tid dyka upp på rätt plats och snällt fråga om ni skulle kunna få testa på.

Det enda ni behöver tänka på är vilken pilbågeklass ni skall använda. Dessa listas här nedanför.

Compundbåge
En precisionsbåge som med hjälp av stabilisator, sikte med förstorande lins, avfyrningsmekanism och vinchhjul gör dina resultat till en dröm. Med alla dessa hjälpmedel är det inte svårt att träffa rätt, men se till att du har en vältränad arm då bågen med tillbehör brukar väga en hel del.

 

 

Recurvebåge.

En båge som i modern tid fraktas i stora lådor och byggs ihop på plats med diverse klickinpassade delar. Utövarna av denna båge kan delas upp i fristils och klassiska skjutare. Fristilsskjutarna använder precis som compoundbågen stabilisatorer och andra hjälpmedel medans den klassiska skjutaren litar på sina egna uppövade sinnen.

 

 

Långbågen

Långbågen är den "vanliga" bågen, den vi ser Robin Hood använda på film. En båge i ett stycke trä samt en pil. Den "Manligaste"/"Kvinnligaste" av bågar då den kräver mycket arbete för att bemästra samt att den då inte använder några av hjälpmedlen (fusken?) som compound och recurvebågen gör.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:12 Skribent: Joakim Gren

Postadress:
Klövsjö IF - Bågskytte
Jörn Ryder, Böle 184
84595 Rätan

Kontakt:
Tel: +46703451733
E-post: This is a mailto link

Se all info